דיסק Braking Wave

t P R

New member
טוב, קצת מספרים:

כמובן, שידעתי מראש שמידת ההתאמה היא לא 100, הן על הדיסק וכמו כן, על הרפידות. בתמונה הנ"ל ניתן לראות את שטח המגע של הרפידות עם הדיסק. באחוזים: %85 מגע של הרפידות.

t P R

New member
שימוש באיזור הבלימה בדיסק

60% שימוש באיזור המיועד לבלימה בהיקף החיצוני.

t P R

New member
רק 60 אחוזים...? כן.

ולדברי Braking זה נחשב טוב. Dear Gideon, yes I can confirm what I wrote, wave shape always allows an improvement in braking characteristics, 60% contact area can be considered a good surface, so that you can fit STX55D (Ø320mm) and POW02 (necessary) without any problem. You will surely appreciate this different solution. Best regards. Mr. Andrea Frigerio Technical service

45degrees

New member
כן. הקליפר המקורי מתאים ל 320

מילימטר קוטר דיסק או לדיסק יותר קטן?

t P R

New member
הקליפר המקורי מתואם ל310, שטח

יענתו רפידות צרות, דיסק 4מ"מ

45degrees

New member
משמע ביצועים טובים יותר יושגו

עם קליפר מותאם ל 320 מילימטר קודם כל, ויותר טובים יושגו עם קליפר 4 בוכנות מותאם ל 320 מילימטר. אגב, מעבר מ 310 מ"מ ל 320 מ"מ לא נותן כל כך הרבה יותר מומנט בלימה על מנת להצדיק את ההשקעה. אני מעריך שקליפר 4 בוכנות נותן תמורה יותר גדולה להשקעה באיכות בלימה גבוהה.

t P R

New member
אולי...

בכל מקרה, בלתי אפשרי בDRZ-SM. הכל בגלל אותו מבנה גשר בין הבולם לקליפר, שמותאם ל310 של הSM. בגלל זה כל הבלאגן.
דרך אגב, שים לב שBraking חזרו ל2 בוכנות... גדולות מאוד, אבל עדיין שתיים.

45degrees

New member
תשמע, בכל מזלג בכל אופנוע יש כזה

גשר, ככה מתחברים הקליפרים. מה בדיוק הופך את הפתרון ללא אפשרי דווקא אצלך? מיקום חורי ההברגות על הגשר? גם לזה יש כבר פתרון מוכח בעולם בדמות מתאמים המסיטים את הקליפר מעל או מתחת לגשר המקורי. תחפש תמונות של סופרמוטו מהימים בהם הם לא באו תיקניים מהמפעל כבר מורכבים כסופר ותמצא מלא מתאמים כאלה. בכל אופן בלם חזק יותר זה תמיד יותר כיף

t P R

New member
אלא אם מייצרים מתאם בודד

לפי הזמנה, אז כרגע בנפרד מכל שאר האופנועים, כולל הDRZ ה"רגיל" אין מתאם שניתן לקנות בחנות. Braking באו עם פתרון, שכרגע מסתמן כלא הכי מוצלח. לדעתי היסט רק של 5מ"מ(מה שבאמת צריך) והשחזה קלה מאוד של מ"מ בודד במתאם(היכן שעובר הדיסק), זהו פתרון יותר יעיל משל ברייקינג. הסיבה היחידה שברייקינג קבעו שיש להשתמש במתאם 270(היסט של 10מ"מ), היא כדי שהצרכן לא יצטרך לבצע מאומה(בגלל העובדה שיש רק 4מ"מ מרווח בין הדיסק למתאם). כמו שרשמתי למטה, ישנו עוד פתרון שכפיר יידע אותי אליו היום, שהוא פשוט להשחיז 5מ"מ מרדיוס הדיסק, בכך אני הופך את הדיסק ל310מ"מ ולא צריך להשתמש במתאם או לחילופין לבצע כל התאמה אחרת.

45degrees

New member
שזה הכי טוב כשזוכרים שגם כך אינך

משתמש בכל הדיסק. צריך לוודא אחרי ההשחזה (והכי רצוי לפניה) ששטח הבלימה הוא הכן היכן שברייקינג התכוונו.

t P R

New member
הוחלט לא לבצע

ופשוט לחכות למתאם 260. הפתרון הכי פחות בעייתי. הדבר היחיד שיציק פה הוא פקטור הזמן, שלחתי מייל לברייקינג בנוגע לכל העניין ולראות אם יוכלו לבצע משלוח בהול של המתאם ל260.

t P R

New member
עדכון ../images/Emo208.gif

קיבלתי תשובה היום מברייקינג שאומרת שהמתאם 260 זהה לזה של הסטוק ואינו מסיט את הקליפר כלל. מה שמשאיר שתי אופציות: 1) להוריד מרדיוס הדיסק כדי שיתאים לסט-אפ המקורי 2) פשוט לרכב עם המתאם 270 ?

t P R

New member
התאמה פשוטה

עם הרכבת הדיסק, וסיבוב הגלגל, לבדוק שהכל חלק, החל רעש די מעצבן של מתכת במתכת... בדיקה זריזה הראתה שהקפיץ שמחזיק את הרפידות בחלק ה"עליון"(כלפי מעלה) של הקליפר, זה בצורת "ח", צר ומוצאם לדיסק 4מ"מ. השחזה קצרה עם שופין, משני הצדדים פתרה את הבעייה.

t P R

New member
המתאם

כמו שאמרנו, מתאם לדיסק שטח מוגדל, 270מ"מ.

t P R

New member
עדכונים...../images/Emo220.gif

לאחר בירור עם הד"ר, ונסיון להבין למה לעזאזל בריקינג ממליצים על מתאם ל270 שנותן אופסט של 10מ"מ במקום מתאם 260 שנותן 5מ"מ שזה מה שאנחנו צריכים, ביצעתי כמה מדידות... שטח חיכוך מקסימלי של הרפידה: 23מ"מ שטח חיכוך לא בשימוש במצב הנוכחי(מרכז רפידה): 3.5מ"מ שטח חיכוך לא בשימוש במצב הנוכחי(צדדים): 2מ"מ מרווח(עליון) בין המתאם לדיסק(הדיסק עובר דרך המתאם): 4מ"מ <--- מקור הבעייה מרווח "תחתון" בין הדיסק לפין הרפידות: 5.9מ"מ מרווח בין הדיסק לקליפר(כאשר מורכב ובין הרפידות): 8מ"מ אז כמו שאמרנו, המרווח בין המתאם לדיסק הוא כנראה הסיבה למה ברייקינג החליטו על ה270 ולא על ה260. לכרגע, אין בעייה, אבל בעתיד עם ירידת הבשר על הרפידות, בשלב מסויים, המדרגות שיווצרו יתחילו ללחוץ אחת על השנייה במקום על הדיסק. מה שאומר כשל בלמים, ואם לא שמים לב בזמן ומשחיזים את המדרגות, אוי ואבוי... בקיצור, לכרגע אני במגעים חוזרים עם ברייקינג לגבי כל העניין, ובקשה של משלוח בהול של המתאם 260(כנראה שלא קיים בארץ כרגע). עכשיו, אם שמנו מתאם 260, אז יש לנו בעייה במרווח של הדיסק/מתאם. פתרון אחד, אם חוזק המתאם מאפשר, לבצע השחזה קלה בחריץ המתאם, היכן שעובר הדיסק, בעומק של מ"מ בודד. פתרון שני, אותה השחזה רק של חצי מ"מ, ועוד השחזה של חצי מ"מ על הדיסק עצמו. עדכונים בקרוב.

t P R

New member
כמו כן,

הקיט יורד מהאופנוע, ויוחזר קיט הסטוק, עד אשר תתקבל קצת יותר אינפורמציה מברייקינג.

t P R

New member
עוד אופציה:

השארת המתאם סטוק, והשחזה של 5מ"מ מהדיסק של ה320. ייתן לנו דיסק 310מ"מ, מגע מלא של הרפידות ואחוז ניצול שטח של מגע רציף עם הדיסק(הרי קיזזנו קצת מהחלק הגלי). רעיון אפשרי שהועלה ע"י לוקה... וגם נוסה בעבר על ידו.

Moo Moo

New member
../images/Emo207.gif כמה יעלה לי להתארגן על...

דיסק ומתאם טובים ל620? (יש עוד משהו חובה? צינור פלדה שזורה?) בכמה אפשר למצוא בחו"ל/EBAY/בארץ? (אם נכנס בתקציב אולי אתחרה כבר במרוץ הקרוב)

LY 192

New member
סייקל טראפי בניו יורק-מדברים עברית

תפנה ליאקי או מי שעובד אצלו(נדמה לי תומר)-212-9477613 הטלפון של יאקי כשהוא בארץ-0526201866 סט שלם - משאבה רדיאלית ברמבו (16), קליפר CNC GOLD , מתאם ודיסק ברמבו וייב 320 5 מ"מ וצינור שזור - הכל כולל הכל , נדמה לי ש 1100 $. תקשר עם LE DUKE = הביא לאחרונה מערכת פצצה במחיר סביר.

למעלה