דיסק מזרחי? לא, אחי

דיסק מזרחי? לא, אחי

זה יושב לי כבר הרבה זמן בבטן, ואל תתחילו עם קללות למה אני חצי מזרחי בעצמי (גרוזיני, אבל שוב: בלי קללות). מישהו שם לב איך אביבה אבידן ושרית חדד השתלטו לנו על ימי הזיכרון עם חווה אלברשטיין? מישהו שם לב איך שרית חדד (שוב ושוב ושוב) השתלטה לנו על טקס פרס ישראל? תראו, יש הרבה טקסים שבהם היא יכולה להשתלב היטב, כמו פתיחת שנה בועד עובדי נמל עזה, או טקס סיום שביתת הזגגים בנצרת עילית, ולאחרונה שמעתי שהנייה מארגן את טקס הפלסטיניאדה הראשון, אז... אם כבר אפלייה מתקנת, אני רוצה שבפרק שירה בבגרות יבטלו את ביאליק ויכניסו את הספר של שרית חדד, שכותב לה כנראה את רוב השירים (ובטח הממסד יזכה אותו בפרס ספיר לספרות שנה הבאה). עכשיו ברצינות - אין שום קשר בין מה שקרוי "מוזיקה מזרחית" לתרבות המזרחית האותנטית. כמה מכם מכירים את יהודה הלוי, או קראו את איבן גבירול, או שמעו שירת מכאמות, או מכירים לחנים מזרחיים מסורתיים? תאמינו לי שכל אלה אינם מלווים באורגן אומצה-אומצה, בדיבור בכייני על האהובה ששכחה את היוגורט מחוץ למקרר, או בהפקה ממוסחרת, חפוזה, לא מהוקצעת, שרואה בזמר מוצר מסחרי ושוללת ממנו כל אפשרות לביטוי אמנותי (גם אם הוא בדרך כלל נמצא בוולבו עם 4 בלונדיניות). זה היה הפרץ הראשון בסדרה ארוכה שתבוא, מחכים לתגובה, האבירים. ובחייכם - תעשו הגהה למה שאתם כותבים. לא תתקבלנה תגובות שתתחלנה במילים "אני יגיד לכם מה אני חושב", או "יא מתנסאים".

אני אגיב לך במילה אחת. אתה אידיוט כנסו

ואין לך מה לחפש כאן .אם משעמם לך בחיים אתה מוזמן לטיפול .כי לדעתי באת להתגרות כאן באנשים שאוהבים מיזרחית. אז כמו שאני לא איכנס לפורום מוסיקת רוק ישראלי וילכלך שם על כמה גרועים הזמרים חמי רודנר אריק ברמן אז אני מצפה ממטומטמים כמוך שלא סיים כיתה ב ורושם מתנסאים במקום מתנשאים להיכנס לכאן להיתגרות . עוד דבר מי זו חווה אלברשטיין תגיד לי מי זו ריקי גל ומי זו גלי עטרי שלושתם ביחד כל הקריירה שלהם לא הגיעו לחצי ממה ששרית חדד הספיקה וגם מבחינת מכירות דיסקים .שרית חדד מילאה את קיסריה כבר בגיל 18 והיא כבר לא מתרגשת מלמלא אותו שרית חדד ייצגה אותנו בכבוד באירוויזיון ולכן היא ועופרה חזה אלו הזמרות הגדולות שהיו בהיסטוריית הזמרות הישראליות בכל הזמנים והעובדות מדברות בעד עצמן. הזמרים המיזרחיים אלה מטחנות כסף איציק קלה קובי פרץ אייל גולן גובים 5.000 דולר להופעה באירוע כן עם כל הבכי שהם שרים לדעתך את קובי פרץ בכלל אי אפשר להשיג להופעה עד חודש 12 . שרית חדד ריגשה מדינה שלמה ששרה כשהלב בוכה לאחר הלינץ' ברמאללה .אייל גולן ריגש עד דמעות עם השירים כששר אם יש גן עדן במלחמת הלבנון השנייה . אה ומה אם בלבלי אותו שבילבל את כל יהודי העולם . אז מה אתה אומר לזמרים כאלה אין מקום לשיר בימי הזיכרון אה. ייאללה ייאללה לך תישן על הבטן אתה מבין במוסיקה כמו שאני מבין בג'וקים . חפש חיים יא מעפן ותפסיק לבלבל את הביצים כאן אתה סתם תופס מקום איכסון של תפוז

Ran Bimba

New member
יאללה למחוק את ההודעה החסרת כל טיפת שכל

או היגיון... פשוט בושה שאנשים כאלו חיים בעולם הזה
יפעת - מדי פעם ללחוץ על הכפתור "מחק" לא יזיק
ותאכל את הלב.. שרית חדד, אייל גולן, שלומי שבת, עמיר בניון, מרגלית צנעני שולטים על המדינה

לא פלא שהמדינה שלנו נראית ככה

ולא פלא שאנשים מתים כמו כלבים בשדרות ולאף אחד לא אכפת זה בגלל אנשים כמוך גזענים והעצוב הוא שאתה יודע לרשום עברית ולא גרמנית ,וכמוך יש נציגים בכנסת אבל חפיף יומכם יגיע

DorDassa

New member
ראובן, אני רק הייתי לומד לשרשר חחח.. ../images/Emo13.gif

הגבת בטעות להודעה של רם במקום של האביר :p שרם לא יכנס בך
סופשבוע נעים שיהיה לכולכם, דור.

בתור מזרחי אני אומר...../images/Emo26.gif

כל מילה בסלע!
מסכים איתך לחלוטין מחכה לשמוע ממך עוד
איתי (המזרחי)

Ran Bimba

New member
נכון, משפ' שולמן הם מזרחיים..זה נראה לך פורום

של מפגרים? על מי אתה עובד?

סחטיין עליך ../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif

גם אני חצי מזרחי (עירקי) ואין קשר מה שמתואר בישראל כמוזיקה מזרחית לבין התרבות המזרחית. ואני אומר זאת גם בתור מוזיקאי.

Davidson

New member
אמנם אני אשכנזי מלא, אבל אני מבין ותומך לגמרי

רק דבר אחד - לא נראה לי שהאנשים פה בפורום יבינו על מה אתה מדבר, וחבל...

Ran Bimba

New member
לא מבינים על מה אתה מדבר? תתפלא, אנחנו מבינים

כואב לך שהמדינה לא שומרת על המסורת האלטיסטית שהייתה עד שנות ה-80 בישראל, אבל זהו אבאלה.. המדינה השתכללה ואתם הפכתם למיעוט, היום המדינה תומכת בזמרי מזרחית כי אין מה לעשות, הם המוצלחים והאהובים ביותר.. בטח שהנמכרים ביותר. אז נכון, כואב לך שאין יותר את חווה אלברשטיין ושלום חנוך אבל זה מה יש, הדור השתנה והיום אנשים מעדיפים את שרית חדד או אייל גולן - תתמודד. פעם אחרונה שאתה מזלזל בפורום, כי מי שיוצאים מפגרים זה אתם.

Puskas

New member
טוב שמע..

אתה מדבר שטויות.. המוזיקה המזרחית בנויה על 2 חלקים: חלק א'-מוזיקה ים תיכונית שבנויה על לחן יווני. חלק ב'-מוזיקת דיכאון שבנויה על לחן ערבי או טורקי או אוזבקי. עכשיו,המוזיקה נשעמת בדיוק כמו מה שמשפיע עליה..תשמע שירים ים תיכוניים (למשל האלבומים "צאי אל החלון" ו"חייל של אהבה" של אייל גולן) ושתמע שיש בוזוקי ויש כינורות ויש חליל מזרחי ויש הכל..זה נשמע יווני כזה וזה אחלה.. בנוסף הזמרים מסלסלים,מרעידים ת'קול,עושים מרוואלים,מביאים עליות יפות לתונים מרשימים וכו'.. אז באמת שאני לא מבין על מה אתה מדבר.. ברור שרוב המוזיקה הים תיכונית היום היא סתם זבל..אמנים כמו קובי פרץ,שרית חדד (ברוב השירים שלה),ליאור נרקיס,מושיק עפיה וזהבה בן אפילו..כל אלה ועוד רבים עושים משהו שיותר דומה למוזיקת דאנס מאשר למזרחית.. ויש אמנים כמו בן ישראלי או סגיב כהם בחלר מהשירים או איציק שמלי שעושים משהו שמעורבב עם ים תיכוני ומוזיקה ישראלית יפה.. אז זה לא נשמע ערבי מהאוהל אז מה? איציק שמלי,סגיב כהן ועמיר בניון הם יוצרים וזמרים מדהימים עם יכולות ווקליות אדירות! קול כמו של עמיר בניון לא תמצא אצל יהודה הלוי ולא אצל אף אחד אחר מהזמרים שאתה מדבר עליהם... אז זה שיש מסחור זה מבאס...כי יותר כיף לשמוע שירים כמו של אייל גולן בתקופה עם אתניקס וכמו של שרית חדד בתחילת הדרך עם גואטה וכמו זהבה בן בקדנציה הקודמת וכו'..אבל גם מוזיקה שהיא יותר ישראלית וטיפה פחות מזרחית זה יפה.. וגם מזרחית קיצבית עם קצב מזרחי קצבי ולא דאנס מזרחי זה גם יפה..ויש הרבה דוגמאות לזה באלבום החדש של משה פרץ.. אז אני לא מבין מה אתה מחפש..אני ישמח אם תסביר לי מה הבעיה עם הזמרים שציינתי פה כאיכותיים.

לכל שונאי המיזרחית אין לכם מושג במוסיקה

קנאים עופו לנו מהפורום לכו תשמעו אריק ברמן בריסחרוף ופורטיס גועל נפש זה מוסיקה בכלל . אומנים זבל כמו שאתה מכנה קובי פרץ ושרית חדד ממלאים אולמות ולוקחים אלפי דולרים להופעה יש להם קהל מעריצים בכל העולם שרית חדד כבר רשמתי כאן מילאה את קיסריה לפני 10 שנים ששרה את הכל סגור ואת כמו סינדרלה . השירים של קובי פרץ מושמעים כל היום ברדיו אז תפסיקו לזבל לנו את המוח עם העלק ידע שלכם . אני מתחתן עוד חודש והבאתי את כל הזמרים זבל שאתם מכנים הם יקפיצו לי החתונה . בניגוד לחמי רודנר או כל הזבל מוסיקה שלכם . אייל גולן . חיים משה. יואב יצחק. שלומי שבת. איציק קלה . ליאור נרקיס. אלה זמרים בחסד עליון שאנשים אוהבים את המוסיקה שלהם איתכם או בלעדיכם.

Puskas

New member
מה אתה מפגר??

על פי מה הבנת שאני לא אוהב מזרחית?? אני שומע יותר מזרחית ממך י'טמבל! אני שומע אייל גולן,רון שובל,איציק שמלי,סגיב כהן,שר אל,משה פרץ,שרית חדד,זהבה בן,מושיק עפיה,שלומי סרנגה,סטאלוס ואורן חן,נתי לוי,ישי לוי,בועז שרעבי,שלומי שבת,חיים משה,יואב יצחק,עמיר בניון,אבי בניון,מרגול,שי אוחיון,צביקה אברהם,נוטיס,רמי יהודה,אריס סאן,ניסים מרי,בר כהן,אבי פרץ,גד אלבז,לירן טל,ליאור נרקיס,ירון כהן,יוסי אזולאי,רגב הוד,רינת בר... ואני יכול להמשיך עד מחר עם האמנים שאני שומע שעל הרבה מהם לא שמעת בכלל..אז אל תגלוש לפסים כאלה! אני גם שומע שירי מועדונים לפעמים ושירים דאנסים כאלה..אבל אני יודע להבדיל..כי שירי מועדונים זה יופי..אבל לא נשאר לנצח.. אז אייל גולן האלבומים הישנים זה מדהים! ובחדש יש לו כמה רציניים מעולים..אבל יש כמה דאנסים שנמאסים אחרי 3 שבועות ככה של חרישה..ושרית חדד יש לה כמה שירים טובים מפעם אבל מהאלבום החדש שלה אני אוהב רק שיר אחד..אז? אני לא אוהב ת'מוזיקה החדשה שלה..וכנ"ל זהבה בן.. אבל אייל גולן,עמיר בניון,סגיב כהן,בועז שרעבי,שלומי שבת,יוסי אזולאי,איציק שמלי..אלו זמרים ברמה! אלו זמרים שיש להם גם הרבה טקסטים מעולים ויש להם קול מרגש וטוב..ויש כמו עפיה,סרנגה,נרקיס,קובי פרץ וכו' שהם זמרים יותר של שואו ולהיטים מאשר של שירים רציניים ומהלב..זה כל מה שאמרתי.. אבל עדיין לא הסכמתי איתו שהמוזיקה לא טובה..היא בירידה היום..אין ספק על זה..אבל היא לא מנותקת לגמריי מהשורשים שלה..

למעלה