דיסק מהאייטיז

דיסק מהאייטיז

בסופ"ש קניתי דיסק אייטיז שכמעט לא הייתי מודע לקיומו, וחבל שכך. מדובר ב Three of a perfect pair של King Crimson. נו, KC היו בשנות ה- 60 והשבעים להקת רוק מתקדם מסוג די מעצבן (הוכחה: בכל תקליטיה של מעריץ פינק פלויד ארוך שיער מצוי גם האלבום הראשון של KC). מאידך, לא יכולתי להתעלם לאורך זמן מכך שמוביל אותה רוברט פריפ - אמנם גיטריסט גדול (לא תכונה שעושה עלי רושם גדול), אבל גם אחד מהחדשנים בנושא האמביינט והרוק הנסיוני (יחד עם אינו), וחבר בה גם אדריאן בילו (שלאחר שהקים את כפר בילו, השתתף באלבומים של דיוויד בואי וטוקינג הדס, בין השאר, ועשה עבודת גיטרות מעניינת). אז הימרתי בשאירות כספי המתדלדל על האלבום הנ"ל ואיזו הפתעה נחמדה: ממש דיסק כיפי. החצי הראשון שלו כולל שירים קלים יחסית, מזכירים את הנסיונות המוזיקליים של טוקינג הדס מתחילת העשור, אבל מינוס המקצבים האפריקאיים ופלוס מקצבים פאנקיים וקצב יותר מלוטש. החצי השני יותר נסיוני (אני צריך עוד כמה האזנות כדי לגבש דעה מלומדת). מומלץ! (וגם מהווה הוכחה שהבנאדם הכי יומרני ונפוח מסוגל להתגבר על עברו השחור ולעשות דברים טובים. לא - הכוונה בהחלט לא לאהוד ברק). ואגב בחירות - הרב בא-גד דפק לי ברז ויצא מהמרוץ לכנסת. אז למי אני אצביע עכשיו???

oril123

New member
צירוף מקרים,

היום שמעתי את הדיסק בעבודה לאחר הרבה שנים והיה פשוט כייף, עם אהבת את הדיסק הזה תקשיב גם ל DISIPLINE שלהם מתחילת שנות ה 80 עם הרכב דומה וסגנון דומה. לגבי הפעילות שלהם בשנות ה 60 ו ה70 אני חולק עליך מאחר ומדובר בלהקת ענק שרוב אלבומיה הטובים יצאו בשנים ההן תנסה להאזין ל RED ו ISLANDS. ואגב התקליט שלהם שאתה כותב שיש לכל מעריץ של פינק פלויד נחשב לאלבום הרוק מתקדם הראשון שיצא !!! אני יודע שלהרבה חובבי גל חדש מה 80S יש סלידה כמעט מכל מוסיקה שנעשתה קודם אבל תעשה טובה לעצמך ותיפתח מוסיקלית ותאזין למוסיקה שנוצרה החל 1967 ועד סוף שנות ה 70 ותגלה דברים מדהימים, אם אתה רוצה המלצות תפנה אלי.

אכן מעניין!

בהחלט אשקול גם את disipline. הבנתי שהייתה "טריגלוגיה" שכללה גם את Beat. מי השניים מומלץ יותר? לגבי "היסטוריה": השורשרים המוזיקליים שלי נטועים עמוק בתוך סוף הסיקסטיז ולאורך כל שנות ה- 70. אבל מה - בשנת 67 הפופ/רוק שהתקדם די כמקשה אחת (חץ בכיוון אחד) עד אותה תקופה, התפצל לשלושה כיוונים: 1. ה- Beatles עם סרג´נט פפר שקידמו את הרוק והפופ לקולאג´ של סגנונות (שלא לדבר על הקפצת איכויות ההפקה וההקלטה. לדעתי זה האלבום הראשון שיש לו "נפח מלא") 2. Pink Floyd וה Doors, שנטו לכיוון ה"מתקדם" יותר: נסיון ליצור יצירות מורכבות ומתוחכמות 3. The velvent underground ש(למרות ברבורי השכל של המוני מבקרים) חזרה אחורה לרוק הבסיסי, הוסיפה לו המון דיסטורשן ונגיעות של אוונגרד (על עוד קייל היה בהרכב), ולמעשה יצרה את מהפכת הפאנק הראשונה (שכמובן אף אחד לא הרגיש בה, כי הם מכרו בערך 10 עותקים מהאלבום הראשון שלהם) מכל הכיוונים האלה, אני התחברתי בעיקר לשלישי (וגם לראשון במידה מסוימת). הזרם ה"מתקדם" תמיד נשמע לי יותר מידי נפוח ומלא חשיבות עצמית ללא הצדקה. התחכום הרב הזכיר לי ילדים חוכמולוגיים שמרוב זה שהם חכמים, הם בעצם מדברים המון שטויות. לנסות לקחת מוזיקת רוק ולעביר אותה למגרש של מוזיקה "רצינית" ללא טיפול מתודי בנושאי מבנה, הרמוניה וכו´ הוא גישה מוטעית (לדעתי) לקידום הרוק (הנסיונות האיטואיטביים של אינו נראים לי בתור דרך הרבה יותר מעניינת, בעיקר כי כמעט לא צעדו בה קודם לכן). לא שלא היו כמה יצירות בהחלט טובות בתחום הפרוג: Mother atom heart של פינק פלויד, Ommadawn של אולדפילד ואלבומים אחרים. אבל ככלל - תגובה כמעט אינסטנקטיבית שלי למוזיקה הזאת היא פיהוק אחד גדול ומתמשך (כדאי מאוד לקיים יחסי מין איתי כשיש ברקע מוזיקה מתקדמת
) בקיצור - שנות ה-70 שלי מלאות בלו ריד, ג´ון קייל, דיוויד בואי, רוקסי מיוזיק, בריאן אינו, איגי פופ וחבריהם: מוזיקה שהובילה לקראת הניו-וויב בצורה זו או אחרת. אבל עדיין - אשמח לשמוע המלצות (לא חושב שאלכס ממש יתרגז אם זה יופיע בפורום, אבל אתה יכול לכתוב לי גם במסר אישי).

oril123

New member
אכן הרוק המתקדם נחשב לאויב

הגדול ביותר של עצמו עקב "פלצנות יתר" של חלק מכוכביו במיוחד אמרסון לייק ופאלמר ויס אבל יש גם אמנים מתקדמים אחרים שיצרו מוזיקה מורכבת ולאו דווקא נפוחה כגון: GENTLE GIANT שרוב הקטעים שלהם קצרים להבדיל הקטעים הארוכים של יס שמה שהגביל את אורך הקטע הייתה המגבלה של אורך צד בתקליט הויניל הישן יש גם את הרוק מתקדם הגרמני המכונה גם "קראוט" עם להקות כגון: KRAFTWREK (שלושת האלבומים הראשונים בלבד) , AMON DULL , CAN ועוד רבים אחרים שחלקם אפילו נשמעים כמאין גל חדש מוקדם ודרך אגב אינו נחשב לאמן רוק מתקדם ביסודו תנסה להאזין לפרנק זאפה. אפרופו הוולווט אנדרגראונד בALLMUSIC.COM הקו הסגנוני שלהם מוגדר כ: PROTO PUNK (מונח שבאופן אבסורדי הצמידו להם רק לאחר מהפכת הפאנק שידעו מה זה פאנק) אני מניח שתאהב גם את T/REX שנשמעים כמו הכלאה של הוולווט עם דיוויד בואי ולו ריד. אני ממליץ לך להכנס לאתר מיתקדם של אורי ברייטמן ולהקדיש זמן ולקרא את המאמרים הכתובים בצורה מענינת ביותר : http://mitkadem.homestead.com/files/Index/Index.html

תודה ../images/Emo13.gif

כן - אני בהחלט חייב לשמוע משהו של ג´נטל ג´יאנט. נראה לי שפספסתי משהו בזה שדילגתי עליהם. יש משהו מומלץ במיוחד? משום מה אני לא כולל את ה"קראוט" כחלק מהרוק המתקדם. Kraftwerk יצרו זרם עצמאי, ו- CAN (עם הולגר צוקי שמוכר למאזינים מ persion love) הושפעו מחבר´ה כמו שטוקהאוזן (אני אמנם לא אוהב את התוצאה הסופית אצלם, אבל בהחלט שאפו על הנסיון). אגב, יש עוד שרשור מעניין על נושא דומה כאן למטה... (וסליחה שאני מקדם את עצמי) נ.ב. לגבי אינו - יתכן שיש המגדירים אותו כאמן "מתקדם", אבל מראיונות שקראתי איתו הוא די מתנגד לזרם מוזיקלי זה, ומן הסתם לא מחשיב את עצמו כשייך אליו. לדעתי גם הגישה שלו להלחנה שונה לחלוטין.

oril123

New member
זה נכון שהגרמנים יצרו זן שונה

של רוק מתקדם שלא כל כך הושפע מהתרבות של המוזיקה הקלאסית המערבית ולכן הסצינה הגרמנית נחשבת לטובה בתחום הרוק המתקדם וגם אי היותה "קלון" של אמנים בריטיים. לגבי GENTLE GIANT הייתי ממליץ לך להתחיל עם OCTOPUS . ואני מקווה שתמצא זמן לקרא את המדריך העברי לרוק מתקדם (הקישור ששמתי).

בהחלט אני מתכוון לקרוא

דווקא יש לי זמן לקרוא השבוע (מוניתי על ידי מצנע לנהל את המו"מ הקואליציוני על הממשלה שבראשותו). וברגע שיתמלאו כיסי במרשרשים, נראה לי שאחפש את octopus. שוב תודה.

אופס - שכחתי!

למי אתה קורא נאצים??!!! רק בגלל ש Kraftwerk גרמנים אתה קורא להם נאצים????

מצטער - בדיחה מתגלגלת

כאן בפורום. מישהו החליט שאם אני לא מעריץ את המוזיקה של דיטר בוהלן אני בהכרח חושב שהוא גרמני נאצי (זה אולי נכון, אבל לא לעניין)

שמש27

New member
אלאדין...ששש... בוא שניה לצד...

זה לא מה שאתה חושב, יא פרוורט !
קראת את השיר שלי ?
כדאי לך...

יקינטון זה פרוטו-גראס

והשיר שלך ענק
(ראה תגובה בשרשור הנ"ל - להעביר למאמרי הפורום ומייד!)

למעלה