דיסלקציה?

Pure SilenCe

New member
דיסלקציה?

שלום לכולם, יש לי ידיד שכותב עם שגיאות כתיב. ושנינו מאמינים שזוהי דיסלקציה כשהוא כותב לי, בצאט... אני מתקנת את שגיאותיו אבל אני לא בטוחה שזה הפתרון הנכון. אני חושבת, שאם תיקנתי לו מילה, זה לא אומר שמחר הוא ייכתוב אותה נכון. השאלה שלי האם אני נוהגת נכון כשאני מתקנת אותו או שאני מרעה את מצבו.....? תודה

שלום וברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

קודם כל, יפה שבאת להתעניין. שנית לגבי ידידך - שגיאות כתיב יכולות לנבוע מכ מיני סוגים של לקויות, לאו דוקא דיסלקציה, המקום הנכון לאבחן דבר כזה הוא בניצ"ן. בהנחה היפוטתית שלידידך אכן יש דיסלקציה את לא מזיקה לו כשאת מתקנות אותו, אך יש סיכוי סביר שאת עוזרת לבניית תסכול אצלו, כיון שלדיסלקטים אין דרך לראות את השגיאות גם אם מתקנים אותם אלפי פעמים. אני ממליצה שחברך יגש לאבחון, יאתר את הבעיה האמיתית ויוכל לטפל בה לפי ההמלצות שיתן המאבחן. שיהיה בהצלחה. אפרת

דליה.ד

New member
שלום לידידה הנאמנה! ../images/Emo8.gif

בן כמה ידידך? האם אתם בתיכון, או סטודנטים? אני הייתי מציעה שימוש במחשב ואז אפשר להשתמש ב"ספלר" לבדיקת האיות. כמובן שבכל מקרה חשוב לגשת לאבחון מסודר שיתן אינדיקציה ברורה היכן הקשיים. האם הוא קורא הרבה או בכלל לא? יש קשר בין כמות הקריאה לשגיאות כתיב, הטענה היא שאם אתה נחשף למילה הרבה פעמים, רוב הסיכויים ש"תלמד" אותה ותדע לכתוב אותה ללא שגיאות.

Pure SilenCe

New member
תודה לשתיכן... ../images/Emo13.gif

ידידי הוא בן 17 והוא תלמיד בתיכון. אני שמחה שיידעתן אותי כי אני עלולה לגרום להתפתחות לא רצויה ע"י התיקונים שלי. מעתה אמנע מלתקן אותו. אני אמליץ לו להתעניין בבית ספרו כיצד ניתן לגשת לאבחון הממוקד. המון תודה על ההיענות. שלכן, אני...בעלת הפרעה בדיבור
אבל חיה עם זה...

למעלה