דיסלקציה מבט קצט אחר

• פותח הנושא co2
  • פורסם בתאריך

co2

New member
דיסלקציה מבט קצט אחר

לכל חברי הפרום היקרים עקב הודעתי האחרונה והתגובות עליה החלטתי להסביר מחדש את עמדתי בנושאי הדסלקציה.(אני מצטערת שזה קצת ארוך) אז ככה אני בת 18 וסימתי את למודי בבת ספר אקסטרני. לפי אמונתי ודעתי האישית לכל האנשים בעולם יש דברים שהם טובים בהם וטובים פחות. עד לפני כמה שנים היתי מאוד מדוכאת ממצבי כדסלקתית מכיוון שלא הגתי להשגים הלימודים אותם רצתי והרגשתי ממש כמו שאחרים כתבו כאן שהדיסלקציה עומדת בפני להגשים את עצמי. דעתי השתנתה כאשר הגעתי לתובנה שחוץ מהדברים השללים כוויכול שקיבתלתי מהדסלקציה היגעו גם דברים חיובים (מצתערת שאני חוזרת על עצמי) כמו שצינתי לקורא או לכתוב אנגלית אני לא מסוגלת בכלל (גם לאחר הוארה מתקנת ומורות פרטיות מיחודות בנושא וכו....) אבל האנגלית שלי בעל פה גבוה בהרבה מהממוצא . אני כמו שכבר אמרתי מציורת. בנוסף לזה מי שמכיר דסלקתים או שאר לקוי למידה יודע שבנוסף ללקות עצמה ישנו הגורם הנפשי בעיקר לכאלו שגלו את "לקותם" בגיל מאוחר. למדתי שהמגבלות כביוכול שנצרו לי יכלות גם לשמש אותי בחיים ואני הסביר זה נכון שאני שונאת התעות ולא אהבת לענות על שאלות ולפעמים גם מפחדת להיכשל אבל אני למדתי להיות אדם חברתי שיודע על מי לסמוך ועל מי לא שמחובר לעצמו ולאנטאיציה האישת שלו אני טובה במצאת פתרונות לבעיות שאני תקכלת בהם . בנגוד לאחרים פה ( ואני מקבלת אאת זה שזאת דעתם האישית) אני הפסקתי להרגיש רע אם עצמי ולחפש טיפול לבעיה שלי ( אני לא מתכונת לטפול תרופתי בהפרעות כשב וריכוז כי אני פשוט לא מבינה בזה ) אני חחיה בטוב מאוד עם הדברים שאני יכולה לעשות ואם הדברים שאני לא יכולה. דבר נוסף אני באמת לא מתכוונת לומר שהכל קל ותוך שניה אפשר להשלים וקבל את "הלקות" כמו שהי אניגם מקבלת את העובדה שיש שרוצים להלחם בלקות שלהם ומצדי זה לגיתמי. אני לא מנסה לומר חלילה שהאנשים פה מתמכינים. אני רק רוצה להציג כאן דרך אחרת ללהתמודד עם ,הלקות" זוית ראיה שונה . זאת דעתי האישית . השמח להגיב על כל שאלה או טענה . ואם יש כאן תלמדי תכון או הורים לתלמדי תיכון שרצים לשמוע את הפתרון האשי שלי בטור תלמידה שכזו ( לשעבר) השמח לספר. תודה רבה לכל מי שהיגיב.

Iris-1

New member
כאחות לאח כזה הרשי לי ל הגיב

יש לי אח בן 26 כמעט דיסלקטי. הלימודים מעולם לא היו קלים עבורו. אולם כנראה ילד ילד ובעיותיו. במתמטיקה ובאנגלית הילד שלט במורה, בתלמידים וגם תיקן שגיאות. היום הוא מומחה למחשבים בעל תואר שני ועדיין ממשיך ללמוד. כמו שאמרתי הלימודים מעולם לא היו קלים עבורו גם היום. הוא נעזר באמצעים שונים ללימוד כולל חברים והקלטות וכו´. תראי יש אור בקצה המנהרה והיא לא חייבת להיות שחורה. בכל מקרה אני שולחת לך חיבוק גדול שהצלחת להגיע עד הלום. אחותו.

CO2 היקרה...כמה מילים...

אני גאה בך שאת מתמודדת עם כזו אופטימיות, באמת, אני רק רוצה להזכיר לך, לכולנו ולעצמי שיש אנשים עם לויות שונות, הפרעות שונות ודרגות שונות של בעיות, יש כאלה שקצת יותר קשה להם, יש להם בעיות נלוות או שהחוויות שלהם הביאו אותם לתסכול מוחלט, לכן את צריכה להבין את הכאב של כולם. אני אשמח אם תספרי לנו איך התמודדת והלוואי שזה יעזור להרבה אנשים! שלך אפרת

co2

New member
אפרת

תודה על הגאווה אבל אני רוצה להבהיר משהו אני מודעת שיש כאלה שהבעיה שלהם אחרת משלי כמו שכבר אמרתי לא תמיד הייתי אופטמית ולכקתי את ה"לקות" בקלותממש לא אני הייתי מאוד מדוכאת ומאוד מיאושת האופטימיות באה אחרי היאוש המוחלט. אני בהחלט יכולה להבין שיש פה אנשים מיאשים לחלוטין ולכן אספר את הפתרון שהביא אותי להיכן שאני היום (בהמשך)

העצלנית

New member
co2 יקרה

בהחלט מעודד כל אחד במצבנו(וסליחה על ההכללה) לקרוא את מה שכתבת כולי תקווה שיבוא יום וגם אי אוכל להשלים לחלוטין עם הבעיה הזאת ולדעת לחיות איתה. אני תלמידת תיכון ושתי הבגרויות שיש לי השנה קשות מאוד לאדם במצבי לשון ומתמטיקה. אני לעומתך גם לא מדברת באנגלית בכלל לכן בגרות בזה לא יהיה לי לצערי. אשמח מאוד עם תוכלי לשתף איך התמודדת בתור תלמידה. תודה מראש דפנה

דיאנה

New member
דיסלקציה - מבט קצת אחר

כדאי לך - וגם לאחרים -לקרוא את הספר "מתנת הדיסלקציה" של רון דייויס. ספר קריא , מעניין ורלוונטי

@זהר@

New member
המון ספרים המליצו לי

אבל מה לעשות שה ADHD שלי מונע ממני לקרוא ספרים? לא בגלל שאני לא מסוגלת לקרוא, בגלל שאני מאבדת את הכתוב בערך בשורה השלישית ואחרי איזה 5 עמודים אני מגלה שאין לי מושג בכלל מה קראתי (בקושי את ההודעות כאן אני מצליחה לקרוא, בדרך כלל אם הן ארוכות, אני קוראת רק את ההתחלה (אם מישהו רוצה לכתוב לי הודעה ארוכה, עדיף שיעשה את זה בכמה הודעות קצרות מאשר אחת ארוכה
)) אמא שלי ניסתה פעם לשבת ולהקריא לי, אבל גם בקריאה שלה לא הצלחתי להתמקד

זהר רעיון!!!

היתן לרכוש היום ספרים במתכונת ממוחשבת, יש גם תוכנות שמקריאות וכך הקריאה מהמסך משולבת עם האזנה ודי ממקדת, שווה לנסות. אגב אם אפשר - שאלה קצת אישית, האם טופלת אי פעם תרופתית? את לא חייבת לענות מעל דפי הפורום אם את לא מרגישה נוח כמובן...

@זהר@

New member
הספרים הממוחשבים והתוכנה שמקריאה

הסאונד המזעזע של תוכנת ההקראה מקשה עלי מאוד את הריכוז, כך שזה לא פתרון עבורי. לגבי תרופות, אני מקבלת ריטלין, אבל יש לי אלרגיות לכל מיני חומרים ואני מאוד לא אוהבת תרופות ולכן אני לוקחת את זה רק כאשר יש לי דיונים חשובים בעבודה, דיונים כאלו שאני אמורה לזכור אחרי הדיון על מה דיברנו. או כאשר יש לי חומר חדש ומסובך ללמוד בעבודה. לקחת ריטלין עבור ספר קריאה, לא נכנס אצלי בלקסיקון.

או קיי....עוד רעיון....

בספריות שמיועדות לחרשים יש ספרים שמועלים על קלטות, אולי תבדקי את האופציה הזו? הקריין הוא אנושי וקורא בהטעמה (ואני מניחה שזה מה שהפריע לך - המונוטוניות של התכנה המקריאה)

למעלה