דיסלקציה - איבחון וטיפול

מלכה ב.

New member
דיסלקציה - איבחון וטיפול

שלום לכם, מתי אפשר לאבחן דיסלקציה? האם היא ניתנת לאיבחון לפני כניסה לכיתה א´? ואם כן, יש דרך לטפל בה עד לפיתרון הבעיה. יש בכלל פיתרון מוחלט לדיסלקציה, או שכל טיפול הוא רק במטרה "לחיות עם זה" ולהמעיט את הנזק? ולמה אני שואלת את כל זה? אנחנו במעקב אצל קלינאית תיקשורת בגלל דיבור מאוחר וברמה לא משביעת רצון לטעמנו. נתבקשנו לחזור למעקב בעוד שנה, באמצע השנה בגן טרום חובה, בשל בעיות היגוי של תנועות וצלילים והפרדה לא לגמרי נכונה של מילה להברות. כל אלו לדעתה של קלינאית התקשורת יכולים להצביע על דיסלקציה (היא לא תייגה מפורשות) ויכולים להביא לבעיות בכתיבה וקריאה בגיל ביה"ס. אגב, מדובר בילד בן שלוש ותשעה חודשים, עדיין מותר לו לדבר עם שיבושי הגייה, לא?! תודה על ההתייחסות, ואם אפשר להפנות אותי לספרות בנושא, אודה גם כן.

שלום מלכה וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

בדקתי עבורך את הנושא ומכיון שהילד מאוד צעיר מצאתי את ההנחיות הבאות: יש לבחון אפשרות לדיסלקציה אם: 1. אחד מבני המשפחה סובל מדיסלקסיה (משפחה מצומצמת או מורחבת) 2. איחור בהתפתחות שפה למרות שמיעה צקינה, חשיפה ל"שפה דבורה" ויכולת שכלית תקינה. 3. מלמול לא תקין, איחור בהופעת מילים ראשונות (מעל גיל שנה וחצי ואיחור גדול מעל גיל שלוש וארבע) איחור בהפקת משפטים. 4. קושי בהיגוי מילים וארגון המילים למשפטים ברצף הנכון. מכיון שכל מה שנכתב די תואם את התצפית שנתנה הקלינאית שלכם אני הייתי שוקלת בחיוב אבחון. בכל מקרה, לגבי חומר בנושא, יש למעלה בדף הפורום קישורים מתחלפים, יש שם קם קישורים לאתרים העוסקים בדיסלקציה ואני מאמינה שתמצאי שם חומר. את יוכלה לפנות גם לאורטון דיסלקסיה שהיא עמותה העוסקת בנושא מס´ טלפון: 7409646 09 בהצלחה ותיידעי אותי מה קורה! אפרת

למלכה

שלום, שמי נחמה ויש לי ניסיון רב בנושא. לגבי הילד בן שלוש ותשעה חודשים ובעיות הגייה ודיבור. בגיל כזה בהחלט אפשרי שהילד עדיין יתקשה בתחומים אלה אבל ברמות מסויימות. בודאי שאת רמת הקושי יכול לקבוע רק קלינאי תקשורת. אני גם קצת נרתעת מהאבחנה הזו שלה. חוץ מזה האם היא עושה את מלאכתה נאמנה? האם היא עזרה לילד במשהו? אני אישית הייתי פונה לגורם אחר בתחום (לאחר שקיבלתי המלצות). עדיין הילד צעיר מאד ויש עוד זמן רב כדי לתת את הדין. תוכלי לקרוא על כל נושא "הדיסלקציה" = ליקויי למידה באתר שהעליתי באינטרנט: WWW.add-syndrome.co.il כמו כן יש בקובץ של שאלות נפוצות רשימת ספרים בתחום. בהצלחה, נחמה

למעלה