דיסלקט בשתי שפות.

Yaniv-DC

New member
דיסלקט בשתי שפות.

אז ככה. עד שהגעתי לארה"ב, כמובן שדיברתי עברית שוטפת, ומלבד המילים הבינ"ל הרגילות, לא שילבתי אף מילה באנגלית בשיחה. למעשה, האנגלית שלי הייתה ברמת הבנה מצויינת, אך הבעה בינונית ביותר. ועכשיו? נכון, האנגלית השתפרה, אך אני אף פעם לא אהייה פרפקט, תמיד תהייה מילה חסרה פה ושם. מה הבעייה? בגלל שחלק נכבד מהיום עובר עלי בלדבר ולכן לחשוב באנגלית, אני משלב לא מעט מילים באנגלית תוך כדי שיחה (אקזקטלי!), כלומר, עכשיו אני דיסלקט בשתי שפות...
זה רק אני או שזה קורה גם לכם? וכשאני אבקר בארץ ויצאו לי כל מיני מילים באנגלית, יצחקו עלי? אוחח....

anya

New member
דיסלקציה

גם לי כל פעם מחדש זה קורה אך אל דאגה זה עוהר וכן כשתחזור חזרה לארץ יקפצו לך מילים באנגלית וכולם יחשבו שאתה בכוונה להשויץ אבל זה עובר אחרי כמה זמן שזה תלוי בכה כמובן

DJNYC

New member
בטח!

אתה חיי במדינה דוברת אנגלית, הטלוויזיה, האנשים, הרדיו, העיתונים, תחבורה ציבורית, מוכרים, פקידים בבנק, טפסים, מכתבים, אימיילים, לקוחות, בוסים... אנגלית.. אנגלית.. אנגלית. אני מוצא שהרבה פעמים יותר נוח לי לכתוב או לדבר מאנגלית מאשר בעיברית, אין מה לעשות, אתה נהיה חלק מחברה דוברת אנגלית. אתה שואל אם יצחקו עליך? כן, אבל שים את כולם על הזין. יש אנשים שעושים את זה כדי להרשים, כדי להראות שהם חיים בארה"ב, אבל זה פשוט נכון, אתה משתמש בחיי היום יום באנגלית.. אתה בטח תקבל תגובות מפרגנות כמו "וואלה, וואלה, שנה באמריקה וכבר שכח לדבר עיברית.. יאללה יאללה מתלהב" או משהו מפרגן ומקבל בסגנון הזה. שיהיה לך Visit מהנה ;)

Yaniv-DC

New member
את התגובות המפרגנות כבר התחלתי

לקבל בטלפונים. יא... בטח יביאו לי כאפות ידידותיות בפנים אל פנים. שני סיפורים
אבל קצת קשורים... לפני חודש, הכרתי באיזור את אלעד, בחור בן 19 שחי בארה"ב מגיל 10. הוא כמובן התנצל בפני ואמר, שמדי פעם הוא ישחיל פה ושם מילה באנגלית, כי כבר חצי מהחיים שלו הוא כאן... הסברתי לו שאין צורך להתנצל, כי כל ישראלי ממוצע משלב מילים באנגלית מיומו השני באמריקה... וזה מוביל אותי למישהו שפעם היינו מיודדים. הבחור היה מאלה שאכן אוהבים לעשות רושם עם אנגלית. למה הכוונה? למרות שהוא היה ישראלי שכל חייו חי בישראל, שמות של סרטים הוא היה חייב להגיד באנגלית. איפה הבעייה? הוא לא ממש הכיר את השם המקורי, אלא עושה תרגום הפוך, וכך סיפר לי פעם על הסרט "Me and the guys". לאלה שעדיין לא הבינו, מדובר כמובן בסרט הגדול "אני והחבר´ה", שבאנגלית נקרא דווקא "Stand by me"... בקיצור, סתם רוח - לא תמיד עובד. ה-VISIT צפוי להיות מהנה ומענג כאחד, מה גם ש-11 הימים הראשונים יהיו ביחד עם בן. אפילו סידרנו שנפגש בטורונטו, ומשם - תל אביבה.

Gefen

New member
מכירים את פאלטוק?

תוכנת צ´אט שמאפשרת צ´טים קוליים בין כל חברי החדר... הקיצר..איך זה קשור לעניין אתם שואלים? נכנסתי לחדר הישראלים שם..חלקם חיים בחו"ל, ונדהמתי לשמוע ישראלים עם מבטא אמריקאי כבד...כאלה שחיים פה 20 שנה ובאמת שקשה להם לזכור את העברית... נראה לי שזה קורה לכאלה שנשואים לאמריקאים - אז גם בבית מדברים אנגלית ובכלל.. יש כאן שניים שכאלה שאני מכירה - ישראלים שנשואים לאמריקאיות. ובכל פעם מחדש מצחיק אותי הניגוד הזה שיש בין המראה הכל כך ישראלי שלהם ובין השפה..אנגלית במבטא אמריקאי כבד... עברית מטובלת באנגלית..הפסקות באמצע שטף הדיבור כי "נו...איך אומרים... האו דו יו סייי.." עד שלפעמים נדמה לי שהם עושים את זה ממש בכוונה.... אבל לא. לי זה בטוח לא יקרה . אין סיכוי.. עוד הרבה קודם אני אחזור לארץ

אחד הדברים המכוערים ממש ששמעתי ../images/Emo46.gif

שם ,היה בשיחות הרגישות-פוליטית, השפה בה משתמשים והזילזול בין ערבים-יהודים...נורא.... לעומת כמה חדרים בהם השיחות הקבוצתיות היו ממש נחמדות - ושם בא לידי ביטוי אינטרנט במיטבו..- קשר ישיר בין גולשים...

הצעדן

New member
לדעתי שווה להתאמץ ולחפש

את המילה המתאימה בעברית. אמנם הדיבור מואט מעט אבל לטווח ארוך זה משתלם כי אחרת השפה מתנוונת וחבל. אגב, גם בכיוון ההפוך קורה שקשה לי למצוא מילה שתתאים בדיוק למילה בעברית. אוף.. למה אין להם מלה ל"תתחדש"
הצעדן בביקור מולדת

הצעדן

New member
למיטב ידיעתי אין מילה מקבילה

באנגלית ובצרפתית. כך שאני מוצא את עצמי תמיד מסביר שעה שיש לנו בעברית מין מילה כזו מוצלחת כל פעם שמישהו קונה או מקבל משהו חדש... לרוב התוצאה היא משהו כזה: עלמת חן מגיעה למשרד עם תספורת חדשה. הצעדן פותח בהרצאה ארוכה על ההבדל בין אוצר המילים של שפות שונות, ועל כך שבעברית יש מילים רובות שקשורות לחקלאות בעוד שבערבית יש מאות שמות שונות לגמל. לבסוף, הצעדן מציין שכל ההקדמה באה רק לציין שבעברית יש מילה מיוחדת אומרים למי שיש לו דבר מה חדש. אלא שבשלב זה מגלה הצעדן להפתעתו שהוא נמצא לבדו ושכולם נעלמו.

MARMELAD

New member
../images/Emo6.gif הרגת אותי

אני ממליץ פשוט להגיד "אוווו איט´ס סו נייס" לכל בחורה עם תספורת חדשה ובזה נגמר הסיפור

**Blue-Lagoon**

New member
ברור שקורה...

שונאת כשזה קורה כל פעם שאני בישראל או מדברת בטלפון עם מישהו בעברית אני מכניסה מילים באנגלית ואז כמובן כולם חושבים שאני מתלהבת (CUZ I´M SOOO COOL!) אבל לא.. מרוב שאני לא מדברת עברית (חוץ מעם כמה אנשים בודדים פה) לוקח לי שעה לתרגם את מה שאני רוצה מאנגלית לעברית
ובכלל אני לא יכולה לכתוב (לא במחשב) בעברית פשוט לא הולך לי לרשום הפוך

למעלה