דינמיקה קשה

דינמיקה קשה

אני ואישתי נשואים כ 16 שנים, בית ילדים שנים, אוטו עבודה קריר....
היינו בטיפול זוגי היה חביב ללא הצלחה
הלכתי לפסיכולוג היא גם עדיין ללא הצלחה
נקודה מעניינת שהפסיכולוגית שלה העלתה שהדינמיקה ביננו לא טובה אנו מתנגחים

עד כאן הרקע, תכלס הסבל שלנו נובע מכך שהיא בד"כ לא מרוצה ואינה מסופקת ממני רגשית לטענתה אני לא מספק אותה רגשית וחסר לה יחס חום אהבה הקשבה עשיה מצידי יותר יוזמה כגון בילויים סרטים קפה טיולים וכד'
כך נראים הדברים מצידה
אני, בגדול די מרוצה למדתי לחיות בו נאמר עם מה שיש היא אהובה עלי, מצליחה, המין לא מה שאני רוצה אבל היום בגיל 40 הוא מהווה בעיה קטנה יותר ואינו עוד נקודת תסכול מבחינתי לעומת בגיל שלושים כך שגם על זה אני כבר לא מתלונן בקיצור לא רואה כוכבים אבל טוב לי איתה ואני מרוצה

הבעיה שהיא חונקת אותי עם כל ההרגשות שלה היא לא מרפה ואני שונה ממנה בכך שאצלי קשה לי לתפקד כאשר ההרמוניה בינינו דפוקה ועקומה היא חזקה יותר בקטע של להמשיך בחיים כאשר אחד מהצדדים מבושל ולכן לעיתים אני פשוט כבר מתפוצץ (לא לדאוג לא מגיע לידיים ובכול תקופת שנות נישאנו שברתי צלחת אחת או שתים)

וכך אם ביום שבת היא זורקת לי את המבט החמוץ שמבחינתי הוא בעצם נקודת ההתחלה לשבת איכסע, לא נעימה, טעונה, שבת של מתח עצבים וכד' אז אני כבר מתפוצץ כי אני יודע בפני מה אני עומד ומה צפוי להתחולל
בימים האחרונים אני חושב יותר ויותר על גירושים למרות שאני לא רוצה בגלל שיש עדיין אהבה והילדים והבית והנטל הכלכלי אבל עדיין ההרגשה שלי קשה
בוא נאמר יותר רע לי אפור וקודר מאשר שמח ורוד ובהיר

מסובכת

New member
בקושי הבנתי...למרות שקראתי שלושה פעמים

אתה טוען שהיא רוצה ממך תשומת לב, וזה הגיוני.
אתה טוען שהדרישה לתשומת לב - מוציאה אותך מהדעת...למה?
לעומת זה - אתה מבסוט מהמצב, ואם לא תטריד אותך בתשומת לב - אז אתה תהיה בעננים...הבנתי נכון?

איך זה יכול להיות שאתה תהיה מבסוט באיזה חלק מהזוגיות - והיא לא.
ובכלל, על מה בדיוק אתה זורק צלחת?!
על זה שהיא רוצה תשומי?

מה אתה מצפה ממנה בכלל? מה אתה רוצה שהיא תעשה, וכן לא תעשה?
אולי אם תענה אבין יותר...

קצת קשה אז בורחים...

גם לי לא קל אבל אשתי לא מרשה לי לשבור צלחות אפילו כשאני שוטף כלים

ובגישה קצת שונה הייתי אומר שאם הפסיכולוגית אמרה שיש בינכם דינמיקה של התנגחויות אז אולי תנסו לשנות דינמיקה
יודע שזה לא פשוט ובכל זאת קצת לפנות זמן איכות ביחד לשבת בחוץ לקפה לעשות דברים יחד..הליכות, ספורט, מסעדות, סרטים...

מישהו צריך לשנות את הדינמיקה בינכם, תתחיל אתה ואולי היא תצטרף בהמשך
ולא, אל תתיאש אם היא לא זורמת איתך בהתחלה, זה תהליך שלוקח לו זמן...

adam33

New member
מבט האיכס

זה המבט שאתה אומר לעצמך "מה היא רוצה ממני" וזה לא חשוב אם זה קורה במסיבה או עם חברים על מילה שלא אמרת במקום.
וזה קורה להרבה נשים שכך רואות דברים שאינך רואה.
כל אחת מגיבה אחרת אבל המשותף שבעצם זו התגובה שחודרת לתוך הלב שלך.
אז תעשה רגע חושבים ותשאל עצמך מה אתה רוצה בחיים?
שמישהי תחייך אליך ותמיד תסכים איתך? או שתהיה לך רעיה שהיא גם המצפן שלך?
לפי הסיפור שלך אתם נשואים על הנייר ובעצם הכל טכני אצלכם .
הרי אתה החכם בסיפור ויודע כל דבר ואני שואל את עצמי האם אתה מתעצבן מכך שהיא משתווה אליך לעיתים בביקורת שלה?
עיצה לחיים.
תמיד תזכור שאתה הוא לא החכם ביותר ותתפלא שיגיע יום אחד שתמצא את עצמך במצב שבעצם היא זו שתעשה לך בית ספר למרות ההתנשאות שלך עליה.
הפתרון?
תתחיל לראות מהם הקוים המשותפים בניכם ומשם להתחיל ולא מהחסרונות.

אייבורי

New member
נו

זה עובד לכם 16 שנים, אני בעד שתמשיכו עוד 16
היא תעשה פרצוף חמוץ
אתה תשבור צלחת
היא תגיד שאתה לא נותן לה מספיק רגשות
ואתה תגיד שהיא לא מוצצת מספיק.

וככה תוכלו לחיות באושר ועושר עד עצם הגירושים.

מה הסיפור ?? תתחיל ליזום

אתה יודע בדיוק מה חסר לה, ואני מצטטת (כי אתה לא כותב הכי ברור) "יחס חום אהבה הקשבה עשיה מצידי יותר יוזמה כגון בילויים סרטים קפה טיולים וכד'"

אז יאללה!!! רוצה למחוק תא הפרצוץ החמוץ שמבעס לך את השבת וגורם לך להעיף צלחות באוויר?
תתחיל לזוז! תעשה לה טוב!
מה היא מבקשת?
מה שכל אישה שנמצאת במערכת זוגית הייתה מבקשת

אתה מסתפק ב "בית ילדים שנים, אוטו עבודה קריר...." (אשכרה שורה משיר של שלמה ארצי :))
היא לא!!
ובצדק...
תגיד תודה שאשתך לפחות לא ויתרה עדיין על הזוגיות שלכם ומצפה ממנה ליותר מהמינימום שאתה מתאר ואתה מרוצה ממנו.

nowonder

New member
וואו. חדת אבחנה

הפסיכולוגית שלך. תשאל אותה אם חושבת שהיתה עכשיו מלחמה עם החמאס, כי אנ'לא משוכנעת. כלומר היו אזעקות, וכתבות בעיתון וכמה בומים, אבל לא הייתי בטוחה אם זה באמת דינמיקה לא טובה.

אתה מוכן לחיות עם פשרה (כי אתה לא ממש להוט עליה, אתה מתפשר על מה שיש). עכשיו תשאל את עצמך, האם היא מוכנה לחיות איתך על תקן פשרה.
אני לא מכירה פשרות שעובדות כשרק עם צד אחד מתפשר, ואתה?

גארוטה

New member
בחייאת רבאק

הצלחת להעלות לי את לחץ הדם...
אתה בא לפה להתבכיין על חייך הקשים, על מחשבות על גירושים, שבת איכסע, "רע לי אפור לי"
שכל מה שאשתך רוצה ממך זה טיפה יחס???
מילא, היית צריך לעבור כל יום בדרך הביתה ב ה. שטרן או פדני אז אולי אפשר היה להבין את ההתבכיינות שלך
אבל סרט? בית קפה? טיול בשפת הים פעם בחודש? מילה טובה, מחמאה? מה קרה, כמה זה קשה (עולה)
שאתה "חושב על גירושים" במקום לתת לה הרגשה טובה שתמחק את הפרצוף החמוץ ותעשה אותה טיפה מאושרת???

I C E M A N 7

New member
בחייאת רבאק

אשתך נשואה כבר 16 שנים ואתה מצפה ממנה לחייך?
אתה יודע מה זה להיות אישה נשואה 16 שנים?
זה סיוט!
שאני אבין, הנשים של החברים שלך מרוצות?
ראית הוכחה בשטח לאקסיומה שאישה נשואה 16 שנה מסוגלת להיות מרוצה?
הדבר היחידי שמסוגל להפיק ממנה חיוך זה מאהב.
אם היא תתחיל להיות מרוצה פתאום, אז תבין שאתה בבעיה.

עזוב אותך מהשטויות ותחזור למערה.
להתגרש בגלל מבט איכסה... מה עובר עליך בנאדם?

זה מקסים בעיני

איך אתה עוקב אחר המבטים שלה ומושפע מהם. איך היא לא מבינה שכל העיניים שלך נשואות אליה? או שבעצם מבינה וככה מדליקה אותך? אבל רגע, מה שיוצא זה שהיא בעצם מסובבת אותך על האצבע הקטנה שלה
? יעני אם לא תבוא בטוב אז נה לך בפרצוף?
אני אומרת חראם. איזה להתגרש בראש שלך. אתה עצלן, לא בזין שלך להשקיע סנטים של ניע של יחס, וכדי לרכוש אישה חדשה הרי צריך לרוץ, לטרוח, להחזיק פאסון בהיי וולטאג' עד שלאט לאט תוכל להוריד הילוך כדי לנשום ולחזור לנורמל שלך, להתחיל לשמוע כן מרוצה לא מרוצה, וטוב תקשיב אם זה ככה אז אני הולכת...
עם יד על הלב, מי תסבול אותך יותר ממנה <16 שנה
>?

סטנגה Joe

New member
אולי

כדאי לך לפעול בשני מישורים.
האחד לנסות לתת לה ככל יכולתך ממה שהיא רוצה. לספק אותה רגשית.
במישור השני מצא לך עיסוקים שיפנו לך את הראש מהאיכסה בבית.
כך גם אתה והראש שלך תהיו עסוקים וגם תתן לה הזדמנות להתגעגע אליך.

nirity1

New member
אני לא מבינה

מה הבעיה ללכת לסרט או בית קפה ביום שבת . עדיף מבט איכסה ? לא הבנתי בדיוק מה הבעיות שלכם. לא הבנתי אם טוב לכם או לא . לא הבנתי ממה אתה בדיוק רוצה להתפוצץ.

מגיע לי3

New member
עצוב

נשמע כאילו אין כבר כלום
אתה לא מרוצה אבל למדת להסתדר עם מה שיש
אתה לא תזוז מילימטר גם לא בשביל להתגרש

אתה צריך אאוטסורסינג, משהו שיענה לצרכים הנפשיים של אשתך, חברה/ידיד נפש
במקרה הכי גרוע היא רק תבגוד בך רגשית ותשאר אתך
במקרה הטוב היא תתאהב ותעזוב ותחסוך לך את ההתלבטות והעבודה הקשה.

dovk

New member
צ'מע...

מה שקורה בתוך זוגיות זה דבר מאוד לא פשוט, כל אחד מגיע עם הצרות שלו, המפגש בין הדברים מסובך עוד יותר...

אני הייתי במקום כזה, בו בת הזוג שלי התלוננה שאני לא מספק אותה רגשית. אז ממש לא הבנתי מה היא רוצה, חשבתי שהיא הלא-בסדר...

היום אני רואה את הדברים אחרת, אבל מאז עשיתי קילומטראז' ענקי בתחום העבודה על הזוגיות שלי.

טיפול זוגי "חביב" זה לא טיפול זוגי שעושה עבודה, משהו היה חסר שם - אחד משלושתכם לא נתן מעצמו מספיק.

מציע לך - פנה לייעוץ זוגי, חפש מישהו שאחרים ממליצים עליו בפה מלא, תודיע לאשתך שאתה פונה ליעוץ זוגי כדי לעבוד על מה שקורה ביניכם, ושהיא מוזמנת אם היא רוצה - היא ממש לא חייבת לבוא.

לך, תתחיל לעבוד על מה שקורה לך בדינמיקה ביניכם, ותתחיל לראות את האור, מבטיח לך.

ותעדכן, הא?

למעלה