דינמיקה קבוצתית

almonit23

New member
דינמיקה קבוצתית

שלום הוזמנתי למבדקי הערכה ,שכוללים בין השאר גם דינמיקה קבוצתית. שאלתי היא האם כדאי להציג את היותי מגמגמת לפני שאציג את עצמי? או להתחיל לדבר,והבודקים כבר ישימו לב מעצמם? יש לציין שאני מגמגמת בצורה בינונית לפני קהל, ויצא לי כבר לדבר מול קבוצה של עד 10 אנשים, ובד"כ אני מסוגלת להסתירו ע"י דיבור איטי מאד,אך לעיתים קורה שגם כך יש לי בלוקים ארוכים מאד. תודה מראש!!

shuky63

New member
יש לי נסיון אחד במבדקי דינמיקה

קבוצתית.לפני 6 שנים עשיתי מבדק כזה לאינטל(לא התקבלתי אבל לא חושב שבגלל הגמגום). במבדק שעשיתי היה צריך כל אחד להציג את עצמו לפני שהתחלנו את הפעילות ולספר קצת על עצמו ועל הרקע שלו.אני בחרתי לספר על הגמגום בהצגה העצמית. וזה מאד שחרר אותי והרשתי לעצמי להשתתף ולדבר במהלך המבדק. לאחר החלק של הדינמיקה הקבוצתית ניפו חלק מהמשתתפים והשאר המשיכו למבדקים נוספים ואני הייתי בין הממשיכים כלומר הגמגום לא מנע ממני לעבור את החלק של הדינמיקה הקבוצתית. דוקא בגלל העובדה שהגמגום שלך קל אני ממליץ לך לספר עליו,כי אם לא תעשי זאת תפחדי לפתוח את הפה במהלך הפעילות וזה עלול להפיל אותך(ממה שאני יודע מנפים את אלה שמדברים יותר מידי ופחות מידי במהלך הפעילות). בעיה נוספת עלולה להיות שאת לא תגמגמי אבל יהיו לך הסוסים ועצירות והבוחן לא יזהה את זה כגמגום אלא כהססנות ושוב נקודה לרעתך. עצתי בקצור שתספרי על הגמגום בהצגה העצמית במשפט אחד למשל :אני מעט מגמגמת אבל זה לא מפריע לי בתקשורת הבין אישית.לפי דעתי גם לא כדאי להגיד את זה במשפט הראשון(שלא יחשבו שאת עושה מזה ביג דיל) אלא לקראת סוף ההצגה העצמית

geashono

New member
עברתי מבחן כזה

ומה שעשיתי היה להגיד אני ידבר לאט ברשותכם כדי למנוע בעיות וכך הרגעתי את עצמי ולא הזכרתי את המושג גמגום לי זה עזר אולי גם יעזור לך

גולשת83

New member
תודה ושאלות נוספות

לא כדאי להציג את הבעיה במשפט הראשון?? יש ממש סיכוי שאני אתקע כבר בהצגת שמי... ובקשר למשפט- "זה לא מפריע לתקשורת הבין- אישית.." אני טיפוס די שקט, ואם אני אגיד משפט כזה ,ואז אהיה שקטה אז ידעו שסתם אמרתי את זה.. ועוד משהו, הבנתי שבמבחן זה צריכים להתווכח ולשכנע אחרים בדעתי, אשמח לדעת איך הצלחתם להתמודד עם משימה כזאת. תודה מראש

shuky63

New member
נראה לי לא במקום להציג את הגמגום

שלך לפני שמך.זה כאילו הזהות שלך היא הגמגום. את יכולה להגיד:שמי______ ואם תגמגמי להמשיך: אני מעט מגמגמת וזה בא לבטוי כשאני בלחץ כמו כאן. אם לא תגמגמי בשם אפשר לדחות את זה קצת. את המשפט שתגידי אחרי הצגת העובדה שאת מגמגמת אפשר לנסח כרצונך. לא יודע אם צריך להגרר לקצוניות כמו חבר שלי שאומר:אם אני יתקע טפטפו לי קצת שמן.

almonit23

New member
תודה רבה ,מקווה יעבור בסדר...

לפעמים מרוב פחדים ותכנונים הכל עובר בצורה יותר חלקה ממה שחושבים...

מקלור

New member
תתחילי לדבר

אם הגמגום לא מובחן- למה להזכיר? (אין צורך לתת לפסיכולוגים שם, שגם ככה מסתכלים על כל תנועה שלך עוד סיבות להתעמק בך), ואם הגמגום מובחן- מהר מאוד הם יקלטו אותו. לפי דעתי, הדבר שחשוב הוא הבטחון העצמי שלך- אם תפגיני בטחון עצמי בפני הקבוצה לגבי הדיבור שלך, גם אחרים לא יתייחסו אליו (לפחות מהנסיון שלי במבחנים כאלו). גם האנשים האחרים בקב' יודעים שמסתכלים עליהם, ולכן לא נראה לי שמישהו יזום התייחסות לנושא אם את לא תעלי אותו. לגבי ראיון- אם הדבר רלוונטי,אני בד"כ מוסיף בסוף הראיון את העובדה שיש לי בעיית דיבור. שוב- אין צורך להרחיב בנושא.

d m d

New member
גם אני הייתי במצב הזה....

אצלי זה היה קודם הדינמיקה קבוצתית ואחר כך הפסיכולוג... לא ציינתי את זה לפני כולם ,מה שכן אמרתי זאת לפסיכולוגית ומשום מה היא לא חשבה שזה סוף העולם ואמרה לי שזה לא יהווה בעייה לסוג העבודה שאני עכשיו עובדת בה.... ובעבודה הזאת יש צורך בלעמוד מול קהל וזה דיי קשה... לא האמנתי שאני אוכל אי פעם לעשות את זה... עם קצת רצון וקצת "אף אחד לא יעצור אותי" אפשר להגיע למקומות שלא חושבים שיכולים להגיע... תסמכי עליי....

למעלה