דיני פרוטות

FIRES SHADOW

New member
דיני פרוטות

כבר שנים אני מפנטזת ועובדת על לימודים בחו"ל (בעקר קנדה אבל אתפשר גם על לונדון במקר הרע), אבל הכיס עדיין ריק מדיי ללימודים.

אשמח לכל רעיון\הצעה\דעה מלומדת\ניסיון - מה עושים?
מוותרים על הלימודים בחו"ל (בינהיתר למטרות הגירה)
לוקחים הלוואה היסטרית מהבנק ומתחתנים עם הבן של גאידמק\מנכ"ל הבנק
זנות...?

אודה לכל פיסת מידע :)

supercalifragi

New member
מימון

להרבה תוכניות דוקטורט בארהב יש מימון. הכל תלוי מה תחום העניין ועד כמה את רוצה בזה

supercalifragi

New member
אם

את רוצה תואר ראשון. שני בארהב ואין לך מקורות מימון עצמיים כדי אולי לנסות לפתוח תהילים, אבל גם זה לא הוכח כדבר מוצלח. ועכשיו ברצינות: אם מדובר בארהב צריך הרבה כסף לשלם, קנדה אני חושב שגם צריך לשם סכום לא מועט לתואר ראשון ובריטניה אלא אם חיית באירופה ב 3 שנים האחרונות ויש לך אזרחות של אחת מהמדינות באירופה תצטרכי לשם גם הרבה כסף.
שורה תחתונה מומלץ לעשות תואר ראשון בארץ להצטיין לעשות כמה שיותר מחקר ולנסות להתקבל לאוניברסיטה בחול לתואר מתקדם.
יש מצב שטעיתי בכמה מהפרטים לעלה, מצטער מראש

GeJuFan

New member
בוא נתחיל מהשאלה הכי פשוטה

אבל גם הכי קשה: מה את רוצה לעשות בחייך. לרצות ללמוד בחו"ל זה חלום מדהים, אבל בלי שנדע איזה תחום את רוצה ללמוד קשה לכוון אותך אם בכלל כדאי לך לחשוב על לימודים בחו"ל. בהחלט אפשרי שכמו שנאמר יהיה לך עדיף לעשת תואר ראשון בארץ, ואז לחשוב על דוקטורט בחו"ל.

בכל מקרה לגבי מימון, אני לצערי לא ממש יכולה לייעץ, הדרך שבה אני מממנת את הלימודים היא שונה ולא רגילה מזו שרוב האנשים הולכים בה. אני משכנתי את הדירה שקיבלתי בירושה מהסבתא.

FIRES SHADOW

New member
גם זו אופציה :)

הכיוון שלי הוא ניהול בתחום הייטק (שאפתני ולא ממוקד - ידוע..)
משהו מקביל להנדסה-תעשייה-וניהול של הארץ.

כפי שהצהרתי בהודעה המקורית - הכיוון הוא הגירה לקנדה, כך שיש חשיבות גדולה לקשרים שנרקמים כבר בתארים הראשונים.
חוצמזה שסיכוי סביר שבעית המימון רק תגדל אחרי תואר בארץ - גם אני מהמתבכיינים על יוקר המחייה..

יש כאן מישהו שהתנסה עם הלוואות מאסיביות מהבנק/גופים אחרים?

GeJuFan

New member
כמו שאמרתי

אלא אם יש לך משהו לתת להם שישמש כערבון או יש לך דרך להראות להם שתוכל להחזיר את הסכום במהלך התואר, הסיכויים קטנים.
אני יודעת שיש אחד או שניים פה שעשו הסכמים עם בני משפחה והלוו מהם את הכסף. אבל מעבר לזה אני חושבת שתגלי שמאד קשה להשיג מספיק כסף.
מצד שני אולי זה דווקא עדיף.. לפחות בארה"ב בקולג'ים הפרטיים, ככל שיש לך פחות כסף בבנק יש לך, גם כסטודנט בינלאומי, סיכוי קצת יותר גדול לקבל מלגה (שיכולה להיות בין 200$ לשכ"ל מלא אם אתה ממש בר מזל) על בסיס כלכלי, ואז אולי הסכום שתצטרכי להלוות יהיה נמוך יותר.
אבל אין לי מושג אם זה גם מה שקורה בקנדה.

קשרים אפשר ליצור גם בתואר מתקדם

מצד שני, תואר דוקטור לא יעזור לך להיות מנהל/ת בהייטק, במיוחד אם אין לך תואר ראשון בהנדסה או במדעי מחשב.

הדרך היחידה שאני מצליחה לחשוב עליה בלי למכור איברים פנימיים בשוק שחור
היא תואר ראשון בארץ וחיפוש עבודה בחברה בינלאומית עם סניפים במדינת היעד שלך.

למעלה