דיני פיצויים

AdiGoldman

New member
דיני פיצויים

רציתי לדעת אם מישהו מכם יודע קצת בעניין פיצויים. אני יודעת שאצלנו במקדונלדס, מקבלים פיצויים למי שעובד מעל 11 חודשים (אני עובדת כמעט שנתיים אז אני בסדר) ורק במידה והם מפותרים או מתגייסים. אני אמורה להתגייס באפריל אבל באמצע מרץ אני נוסעת לחו"ל ולכן אני עובדת עד מרץ. בעיקרון בסניף שעברתי אליו, אין יותר מדי עבודה ואני מרוויחה פחות או יותר אלף שקלים בחודש (אוי הבושה). ככה זה באוניברסיטה, מה לעשות. בקיצור עכשיו יש חודש מבחנים ומה שקורה זה שאין בכלל עבודה. שבוע שעבר נתנו לי רק משמרת אחת של 3וחצי שעות (ובסוף החלפתי עובד בסניף אחר אז היה לי עוד איזה 5 שעות) והשבוע לא נתנו לי משמרות בכלל. זה הולך כנראה להימשך ככה כל החודש ואז כאילו לא יהיה לי משכורת בכלל. לדעתכם אני צריכה לעזוב עכשיו. ממה שהבנתי הפיצויים בעזיבה הולכים לפי 3 המשכורות האחרונות שלי. עושים ממוצע ומכפילים את המספר במספר השנים שעבדתי שם. מה שאומר שעם הרבה מזל אני אולי יקבל 1000 שקל. השאלה היא האם כדאי לי לעזוב עכשיו מבחינת הפיצויים? אני לא יודעת איך זה הולך אבל אם אני עוזבת עכשיו, זה יענו בגלל שאין לי עבודה ואז אולי הם יכולים לא לתת לי פיצויים? זה אפשרי? ברור לי שהם יעדיפו שאני יישאר בעבודה עוד חודש בשביל שאז הפיצויים שלי יהיו יותר קטנים אולי... מה אתם חושבים?

מה שנראה לי

זה שכדאי לך לבדוק את האפשרות של להגיד לבוס שהקדימו לך את הגיוס, או שתגידי את האמת, שאת רוצה לעזוב קודם כי את רוצה לטוס לחו"ל, ובכל מקרה יחשיבו לך את העזיבה כעזיבה למטרת גיוס. לגבי סכום הפיצויים, אין לך מה לחשוש, לא אמורים להיות למנהלי או בעלי הסניף אינטרסים. החוק הוא אותו חוק בכל מקום ולא רק אצלכם, והפיצויים לא קשורים ישירות למנהל הסניף. תבדקי את זה מול בכיר שאת סומכת עליו, ובמקביל את יכולה לבדוק בקישורים או בפורום "חוק ומשפט", ותעדכני אותנו.

AdiGoldman

New member
בשביל הפיצויים

אני צריכה לתת למנהלת שלי עותק של הצו גיוס שבו כמובן יש את התאריך. הקטע של הטיול לפני היו כבר מודעת אליו וזה בסדר אבל אם מתפטרים כבר חודשיים בערך לפני הגיוס זה כאילו.. לא יודעת, לאנשים שהיא שולחת את הצו גיוס שלי בשביל אישור על הפיצויים, אולי זה ייראה כנסיון לקבל יותר. ברור שלמנהלים שלי לא איכפת אבל לאנשים שמעליהם כן איכפת.

לא בהכרח

זה לא דבר חריג שצעירים לפני גיוס רוצים לטייל וברשת הזאת מאוד מנוסים בעבודה עם נוער וחבר'ה לפני גיוס. לדעתי כדאי לך לתפוס שיחה עם אחת המנהלים ולשאול לדעתו, ויש מצב שתופתעי לטובה. אגב, אני לא זוכרת שביקשו ממני להציג את הצו שלי, אבל אולי דברים השתנו.

AdiGoldman

New member
טוב

בעיקרון מה שהבוס הקודם שלי אמר לי, זה ש(והוא לא בטוח ב100% במספר הימים אבל זה בערך) עד 45 ימים לפני תאריך הגיוס, מקבלים פיצויים. במידה ושלושת המשכורות האחרונות היו באופן משמעותי שטנות מהמשכורות של כל השנה, עושים ממוצע של כל השנה וככה נותנים לי פיצויים. מחוסר עבודה בסניף שלי והרבה עבודה בסניף שלו הוא הסכים שאני יעבוד בחודש הזה אצלו כל עוד אני רשומה עדיין בסניף שלי, המנהלת שלי יותר מאוחר לא הסכימה שאני יעבור טוטאלית כי עוד שתי עובדות בסניף שלי מתגייסות החודש אז היא ציכה אותי אבל משמרות פנויות שם היא מסכימה שאני יעשה שם. המנהל של הסניף הזה אמר שאין לו בעיה שאני יעבוד אצלו רק שאת הפרטים שלי שאני ישאיר באוניברסיטה, יענו שיהיה רשום שאני עובדת האוניברסיטה. אח"כ הסבירו לי שכשאני מקבלת פיצויים זאת אומרת שכותבים שהפיצויים ירדו מהסניף שאליו אני שייכת חח אז הבוסית שלי אמרה לו שהוא חצוף חחח

Oיון

New member
תשמעי,

במקרה שלך זה 50% 50%.. תעשי את החושבים שלך, ותראי אם משתלם לך לא לעזוב ולעשות טיול בשביל 1000 שקל...

AdiGoldman

New member
לא הבנת אותי

את הטיול אני עושה בכל מקרה. הכטיסים מוזמנים והכל משולם כבר. זה פשוט שפחות או יותר את כל הכסף שלי הוצאתי על הטיול אז אני צריכ לחסוך קצת. אני יוצאת לטיול באמצע מרץ, זה עד שאני יוצרת שאני מדברת עליו. אבל עכשיו אני לא עוזבת. דיברתי עם המנהל הקודם שלי ואמרנו שכל משמרת פנויה שיש לו הוא יציע לי ואם המנהלת שלי ממשיכה לא לתת לי משמרות כמו עכשיו אז אני יעבוד אצלו.

למעלה