דיני עבודה

השואל1

New member
דיני עבודה

במשך 3 שנים עבדתי כשומר, רוב משמרות הן היו לילה עבדתי 9 שעות כל משמשרת ללא תוספת תשלום על עבודת לילה. מה אומר חוק על זה (אין הסכם כתוב) אם מגיע לי משהו על משתמרות לילה ואם כן - יש טעם במסגרת תביעה לבית דין לעבודה לדרוש תשלום על משמשרות הללו על כל 3 שנים

אין טעם לתבוע על זה. כנראה לא מגיע.

לפי תקנות שעות עבודה בשמירה, יום עבודה בשמירה הוא בן 10 שעות, וזה לא משנה אם זה ביום או בלילה. לכן, נראה לי שאין טעם לתבוע. המצב שונה אם עבדת הרבה ימים רצוף, כי יש הגבלה על מספר שעות העבודה השבועיות. שבוע עבודה בשמירה הוא בן שישים ושבע שעות עבודה ובלבד שלא יעלה בממוצע לארבעה שבועות, על ארבעים וחמש שעות עבודה. אם עבדת יותר מזה (ואם תוכל להוכיח את שעות העבודה), אז על כל שעה מעבר למה שמותר בשבוע - אתה זכאי לגמול שעות נוספות.

השואל1

New member
תודה. ועוד שאלה נוספת קטנה

מה זה מס ארגון? כאשר שאלתי את מעביד - הוא אמר לי חברות בהסתדרות. הסתדרות מכחישה. יש לזה קשר להסכמים קיבוציים באנף השמירה? ולפי הועבר כסף שאני משלם כ"מס ארגון"

השואל1

New member
תודה. ועוד שאלה נוספת קטנה

מה זה מס ארגון? כאשר שאלתי את מעביד - הוא אמר לי חברות בהסתדרות. הסתדרות מכחישה. יש לזה קשר להסכמים קיבוציים באנף השמירה? ולפי הועבר כסף שאני משלם כ"מס ארגון"

מס ארגון ...

זה ניכוי מהשכר (0.9% מהשכר) שמעביד אמור להוריד משכרם של עובדיהם - אם יש לו (למעביד) הסכם קיבוצי עם ארגון עובדים, אבל זה בתנאי שהעובד חבר בארגון העובדים. אם העובד לא חבר בארגון עובדים, אז המעביד אמור לנכות "דמי טיפול ארגוני/מקצועי" בשיעור נמוך יותר (0.7% מהשכר). תשובה זו היא לא מוסמכת, אני עונה מהזכרון ולא לגמרי בטוח.

השואל1

New member
ארגון

יש אפשרות לבדוק האם יש הסכם עם ארגון? ואיך אפשר לוודע שכסף אכן הגיע ולא הועבר לכיס של מעביד. יש רשימת אירגונים אן כן - איפה?

"ארגון" זו כמעט תמיד ההסתדרות ...

הכללית. לעתים מדובר בהסתדרות העובדים הלאומית. תשאל אצל המעביד מה הוא עושה עם הכסף.

למעלה