דיני עבודה

amera

New member
האם אפשר קופת תגמולים בנוסף לקרן השתלמות

אני עובד הוראה בהכללה. יש לי קופה לקיצבה (מבטחים ותיקה) וקרן השתלמות. האם אני יכול להצטרף גם לקופת תגמולים? ומה זה בדיוק "קופת תגמולים"? האם זה כדאי? עוד שאלה: אם יש לי "אובדן כושר עבודה", האם המעביד מפקיד לקופה זו? האם זה כדאי?

amera

New member
עבודה כשכיר וגם כעצמאי עם אותו מעסיק-האפשר?

לפי מיטב ידיעתי, לא ניתן לעבוד כשכיר וגם בנוסף עם חשבונית עם אותו מעסיק השאלה, אם החשבונית היא של צד שלישי ואני זה שמבצע את העבודה ומקבל את שכרי מהצד השלישי - האם זה אפשרי. כלומר אני ממשיך כשכיר והמעסיק שלי הוא הצד השלישי והמעסיק של הצד השלישי הוא זה שנותן לי את התלוש!!!

שאלה בנושא שכר

שלום לכולם, שאלתי היא כזאת. עבדתי בארגון מסוים לפני 3 שנים והשתכרתי 19 שקלים (שקל מעל שכר המינימום באותה תקופה) לאחרונה חזרתי לאותו ארגון ואני משתכר שכר מינימום - 20 ש"ח לשעה. האם זאת זכותי לבקש להשוות את השכר הנוכחי שלי, לשכר הקודם שכלל שקל יותר בעבור כל שעה? או בגלל שהשכר מינימום הועלה, אין לי זכות לבקש. תודה מראש.

amera

New member
האם ישנה הפקדה של המעסיק בקופות תגמולים?

האם ישנה הפקדה של המעסיק בקופות תגמולים?

התייעצות בנוגע להוצאות רכב

התחלתי לעבוד במקום מסויים לפני מספר שבועות וחתמתי על חוזה שעובד לפוג בקרוב. כשהתקבלתי לעבודה דרשו רכב כתנאי לקבלה לעבודה ויש לי רכב אשר השאלתי אותו מבן משפחה שנמצא בחו"ל עד הקיץ, כך שכדי להמשיך בעבודה אאלץ להפרד מהרבה כסף כדי לרכוש רכב (גם יד שניה זה הרבה כסף) כי העבודה מסתיימת בשעות שאין ת"צ ממקום העבודה. בקרוב אני אדון עם המעסיק על המשך ההתקשרות (ואין לי ספק שהוא יעדיף שאמשיך), האם במעמד זה אני יכול לדרוש החזר הוצאות רכב
אם כן, מה המחיר המקובל לכך
... מס' הק"מ בחודש שאני עושה הוא בין 1,000 ל1,500. יצויין כי לולא העבודה הזו (שאני מאוד מעוניין בה) אין לי צורך ממשי ברכב.

ועוד שאלה

מי שמחליט על השכר הוא לא המנהל הישיר שלי, אלא מישהו שמעליו שלא מכיר את העבודה שלי ברמת היום-יום. האם זה יהיה לטובתי אם אדרוש ממי שמחליט על השכר שייקבל חוו"ד מהמנהל הישיר שלי לפני שהוא מקבל החלטות
המנהל הישיר שלי כבר אמר לי כמה פעמים שהוא מאוד מרוצה.

הילית111

New member
מחשבון שכר נטו

צהריים טובים בראיונות עבודה כשמדברים על שכר אז מדברים על שכר ברוטו כך אני מבינה שאלתי היא איך אני יודעת משכר ברוטו מסויים כמה אמור לצאת בנטו. אני נשואה אמא לתנוק ויש לי 3.75 נקודות זיכוי במס. אם למשל אומרים לי 8000 ברוטו לחודש כמה זה אומר נטו ? חברה אחת אמרה לי שמ- 8000 היה יוצא לה בנטו בקושי 6000 וחברה אחרת אמרה לי שמ 6500 יוצא לה בנטו 5700 –מה הסיבה להבדל הזה? אני יודעת שככל שברוטו מרווחים הרבה יותר אז יש יותר מס אז זה נהיה קצת אבסורדי שעדיף אולי להתפשר בשכר עם מקום עבודה כי בנטו גם שכר גבוה ברוטו בשורה תחתונה נכנס לבנק סכום נמוך לא רחוק בהרבה ממה שהיה יוצא בהשוואה לברוטו נמוך יותר. אשמח לקבל קישור למחשבון כלשהו שיכול לתת הערכה כמה יוצא בנטו לכל גובה שכר . שאני מזינה שכר ברוטו שאומרים לי ואת נקודות הזיכוי שלי או עוד פרמטרים רלוונטים ואז זה נותן לי הערכה פחות או יותר כמה יוצא בנטו. יש מחשבון כזה? תודה וסופש מקסים

הגר שקד

New member
חישוב שכר נטו

שכר הברוטו מורכב מתשלומי חובה ותנאים נלווים. לכן, שכר נטו של עובד שמשולמים עליו רק תשלומי החובה (מה"כ, ב. לאומי, ב.בריאות), יהיה גבוה יותר משל עובד שיש לו תוספות נלוות כגון ב. מנהלים או פנסיה. מחשבון שכר בהצלחה! הגר

למעלה