Lili Flower
New member
דיני ירושה
אני מקווה שזה פה...מכיוון שלא מצאתי פורום מתאים יותר.
יש לי שאלה חשובה בנוגע לירושה שאבי רוצה לתת לי.
אבא שלי, ידוע בבעיות מנטליות, ואושפז במהלך השנים בבית חולים לחולי נפש, מספר פעמים.
יש לי שלושה אחיות, שלכל אחת מאיתנו הוא דאג מבחינת הירושה.
כל אחת קיבלה (אני עוד לא), דירה ושתיים מאיתנו אף חיסכון שהוא חסך במהלך השנים.
אבא שלי באופן תמידי, חרד לעתיד שלי וגם בכל זמן נתון.
הוא חושש שכיומו יבוא, האחיות שלי ישימו יד על הירושה שמיועדת עבורי (למרות שהם קיבלו את שלהן).
אני לא גרה בארץ מספר שנים, אבל אני שומרת איתו על קשר קבוע באופן שבועי.
הוא אמר לי, שהוא רוצה לשחרר את הכסף שנמצא בחיסכון שלי, לצרף אותו לחיסכון נפרד ששמר לאחותי הבינונית, ולקנות נכס משותף לה ולי כך שאחותי הגדולה לא תוכל לשים יד על החיסכון שנמצא בבנק (שנמצא רק על שמי ועל שמו של אבי).
בנוסף, הדירה שאבי גר בה, נמצאת על שמי בטאבו
(כדרך אגב, לא ויתרתי את האזרחות הישראלית שלי),
וגם על זה, הוא חושש שאחותי הגדולה תשים יד ואני אפסיד, למרות שכל זה על שמי.
אני לא מבינה גדולה בדברים האלה, ואני לא בעניין של אופרות סבון ותסבוכות משפחתיות...אבל אני רוצה להבין, ולהבטיח איכשהו את העתיד שלי.
השאלה שלי היא כזו: האם החוק מאפשר לאחותי, גישה, למקורות שיועדו לי, ועל שמי בגלל שאבי מוכר כחולה נפש?
האם קניית נכס, פותרת איכשהו מצב מהסוג הזה?
מצטערת, אם ההודעה הזו נשמעת כמו מתוך סדרה של אופרת סבון, אבל כמו שאמרתי, אני רוצה להבטיח את העתיד שלי, והייתי מתחלקת אם הן לא היו מקבלות דבר, אבל זה לא המקרה...
תודה מראש!!
אני מקווה שזה פה...מכיוון שלא מצאתי פורום מתאים יותר.
יש לי שאלה חשובה בנוגע לירושה שאבי רוצה לתת לי.
אבא שלי, ידוע בבעיות מנטליות, ואושפז במהלך השנים בבית חולים לחולי נפש, מספר פעמים.
יש לי שלושה אחיות, שלכל אחת מאיתנו הוא דאג מבחינת הירושה.
כל אחת קיבלה (אני עוד לא), דירה ושתיים מאיתנו אף חיסכון שהוא חסך במהלך השנים.
אבא שלי באופן תמידי, חרד לעתיד שלי וגם בכל זמן נתון.
הוא חושש שכיומו יבוא, האחיות שלי ישימו יד על הירושה שמיועדת עבורי (למרות שהם קיבלו את שלהן).
אני לא גרה בארץ מספר שנים, אבל אני שומרת איתו על קשר קבוע באופן שבועי.
הוא אמר לי, שהוא רוצה לשחרר את הכסף שנמצא בחיסכון שלי, לצרף אותו לחיסכון נפרד ששמר לאחותי הבינונית, ולקנות נכס משותף לה ולי כך שאחותי הגדולה לא תוכל לשים יד על החיסכון שנמצא בבנק (שנמצא רק על שמי ועל שמו של אבי).
בנוסף, הדירה שאבי גר בה, נמצאת על שמי בטאבו
(כדרך אגב, לא ויתרתי את האזרחות הישראלית שלי),
וגם על זה, הוא חושש שאחותי הגדולה תשים יד ואני אפסיד, למרות שכל זה על שמי.
אני לא מבינה גדולה בדברים האלה, ואני לא בעניין של אופרות סבון ותסבוכות משפחתיות...אבל אני רוצה להבין, ולהבטיח איכשהו את העתיד שלי.
השאלה שלי היא כזו: האם החוק מאפשר לאחותי, גישה, למקורות שיועדו לי, ועל שמי בגלל שאבי מוכר כחולה נפש?
האם קניית נכס, פותרת איכשהו מצב מהסוג הזה?
מצטערת, אם ההודעה הזו נשמעת כמו מתוך סדרה של אופרת סבון, אבל כמו שאמרתי, אני רוצה להבטיח את העתיד שלי, והייתי מתחלקת אם הן לא היו מקבלות דבר, אבל זה לא המקרה...
תודה מראש!!