דינה גולדשטיין

נינה 18

New member
דינה גולדשטיין

לאחרונה דיפדפתי בין דפי העד ביד ושם, וגיליתי דפי עד לזכר בני משפחת וסרמן שם המצהירה: דינה גולדשטיין, רח' קיבוץ גלויות 6 , תל אביב. הנשימה נעצרה, דינה גולדשטיין הוא שמה של סבתי, דינה גולדשטיין לבית וסרמן, שלפי הידוע לי תקופה מסוימת גרה עם סבי בתל אביב. נדמה לי שהדירה היתה שלהם מפני שהיה סיפור שלם עם הכסף ממכירת דירה בתל אביב. איך אני יכולה לדעת אם דינה גולדשטיין אכן היא סבתי ? מדובר פה במידע על הרבה מאד בני משפחה שלא ידענו עליהם, ובמידה וזו אכן היא, יש פה מידע חשוב, מרגש, ויקר ערך. אשמח לקבל את עזרתכם.

friend9

New member
נסי לאתר את קברה בתל אביב

http://www.kadisha-tlv.co.il או בבית עלמין אחר, לפי ידיעתך. נוסף על הכתוב על המצבה, יש בפנקסיהם מידע נוסף על רבים מן הנקברים.

נינה 18

New member
מקום קבורתה של דינה הוא בהר הזיתים

בירושלים, למיטב ידיעתי. שזו לכשעצמה משימה לאתר את קיברה.

bilen

New member
איתור בהר הזיתים, בעיקר אחרי 67 הוא

מאוד פשוט. עניין של דקות ספורות ותקבלי את כל הפרטים. תתקשרי לחברה קדישא בירושלים ויפנו אותך לאחראי שימצא לך במחשב. שנה טובה !

אני לא בטוח שהבנתי את הסיפור

ואת קיומו של הנתק (אם היה) בין סבתך לבין סבך. האם את יודעת שסבתך התגוררה ברח' קיבוץ גלויות 6 בתל אביב? האם את יודעת משהו על משפחתה? האם את יודעת שמות אחיה ואחיותיה? שתי פעולות שתוכלי לעשות הן אלו: 1. מפּי את עץ המשפחה של האנשים עליהן מילאה דינה גולדשטיין הנ"ל דפי עד. קיראי היטב כל אחד מ - 16 הדפים שהיא חתומה עליהם, ובני את עץ משפחת ווסרמן, על פי המופיע שם. כך, תוכלי לראות באיזו משפחה מדובר, ואולי חלק מן הפרטים יהיו מוכרים לך (שמות ערים, שמות אנשים, מקצועות וכו'). 2. נסי לקבל מידע מבני המשפחה אודות סבתך, דינה גולדשטיין, ובפרט - מי היו הוריה ואחיה. כך, תוכלי להצליב את המידע הנ"ל עם המידע מן הסעיף הקודם. את רישום פטירתה את עשויה למצוא בקלות, יחסית, אם תטלפני לח"ק בירושלים. קראי גם את המאמר של Melitz על קבורות בהר הזיתים (תחת אזורי מחקר
ארץ ישראל). ואחרי הכל - חזרי אלינו עם עוד פרטים... בהצלחה, ארנון

נינה 18

New member
אין לנו שום מידע על אחיה של דינה

הם היו 12 אחים ואחיות, אביה, שלמה וסרמן - נפטר טרם לידתה, אמה שלה נפגעה ברגליה ונעשתה נכה, (איך היא התמודדה עם 12 ילדים,) אנו סבורים / מניחים שקראו לה אסתר, אבל אין מידע ברור . דינה עלתה לארץ בשנת 1925, והשאירה כנראה את משפחתה מאחוריה, בהרבה מובנים. ואילו אני, אחזור אליכם עם עוד פרטים, על מה שאצליח לגלות באמצעות הכלים שהצעתם לי. תודה.

למעלה