דימר

sea mad

New member
דימר

מה ההספק עבודה של דימר קונבציונלי .... הישן (נגד משתנה) ?? תודה

lekner

New member
תשובה בגוף השאלה

תלוי בהספק שהוא מיועד להפיל מפיל לדוגמא דימר להספק 10 וואט יצרוך בהתאם הספק לחלק למתח כמובן נזניח כופל הספק בעיקרון מעגל נגדים טורי פשוט

sea mad

New member
מאחר ואני לא צריך את זה

לתאורה, ואני פשוט צריך נגד משתנה זול, ובהספק שפוטנציומטר הקטן של האלקטרוניקה לא מחזיק ... שאלתי לכמה הספק מתוכננים הדימרים הפשוטים, לדוגמא של דיג.מתוך ההספק חשבתי לחשב את הזרם, מבחינתי אם תגידו לי כמה זרם ניתן להעביר הדימר שכזה, מספק מבחינתי.תודה

ריאוסטט??

אני יודע שבמאה ה- 19 השתמשו בריאוסטטים בתיאטראות, אבל אתה בטוח שאי פעם השתמשו בסידור כזה לעמעום אורות בבית? הרי הנצילות יורדת בטירוף! (כאילו נצילות מנורות להט לא נמוכה מספיק גם בלעדיו..).

lekner

New member
אין פה עניין של נצילות

הנצילות היא 0 כיוון שכל ההספק מתבזבז על הנגד לכן הנצילות של הנורה היא 0 ושל הנגד 100 אחוז פשוט תחשב לדוגמא יש לך נורה 75 וואט מתח 230 אתה יודע שהזרם 0.32 אמפר עכשיו תחשב נגד שיפול עליו המתח המקסימלי לדוגמה נגד 100 אום בטור יפיל עליו מתח של 100*0.32 שווה 32 וולט הנורה תקבל 200 וולט אז תדלוק באותו יחס כ 85 אחוז עכשיו תמשיך לחשב מקווה שהייתי ברור

מאד לא נכון..

אם אתה מדבר על נגד גדול מאד (למשל 10K) ש"חונק" לגמרי את הנורה, אתה צודק ואין בעייה של נצילות. מצד שני, זה (כמעט) בדיוק כמו להוריד את מתג החשמל, והרי אנו מעוניינים בשליטה על עוצמת האור, לא בכיבוי הנורה... כל עוד הנורה דולקת בעוצמה כלשהי, ברור שמפל המתח על הנגד אינו יכול להיות מקסימלי - חלק מהמתח נופל על הנורה וגורם לה להאיר בעוצמה חלשה. הנצילות במצב זה יורדת מאד, משתי סיבות: 1. הזרם דרך הריאוסטט זהה לזרם של הנורה. התנגדות הריאוסטט אינה יכולה להיות זניחה ביחס להתנגדות הנורה - לכן אין מנוס מיצירה משמעותית של חום על הריאוסטט - מה שכמעט לא קורה בדימר מבוסס טריאק. 2. טמפ' חוט הלהט נמוכה יותר מאשר במצב עבודה רגיל. לכן הוא פולט יותר קרינת IR תרמי ופחות אור נראה. (נכון, הנורה תאריך ימים הרבה יותר - אבל לא בזה אנו דנים). מאחר שמנורה נועדה עפ"י הגדרה לפלוט אור נראה, כל דבר אחר שהיא פולטת נחשב בזבוז הספק וגורם לירידה בנצילות. ולגבי החישוב שלך, תיקונים: נניח שאותה נורת 75w היא בעלת נצילות של 100%, כלומר היא פולטת 75w של אור נראה כאשר היא מקבלת 230v. לא מציאותי, אבל מצויין לצורך הבנת העיקרון. התנגדותה במצב עבודה היא אם כן 705.3 אוהם. לאחר שחיברת ריאוסטט בטור למנורה וכיוונת אותו ל- 100 אוהם, ההתנגדות הכללית תגדל ותהיה 805.3 אוהם. הזרם הכולל במערכת ירד אם כן ל- 0.29A, וההספק הכולל ירד כמובן אף הוא, ועומד על 65.7W. מתוכו רק 59W הופך לאור, והשאר מתבזבז בריאוסטט. מכאן שאם הנצילות היתה בהתחלה 100%, כעת היא ירדה ל- 90%, והיא תמשיך ותרד ככל שתעלה את התנגדות הריאוסטט (במטרה לעמעם עוד ועוד את האור). מקווה שכעת זה ברור.

lekner

New member
אתה רושם "מאוד לא נכון" כאשר

הסטיה בין מה שאמרתי למה שאתה אמרת זה 5 אחוז ורשמת בדיוק מה שאני רשמתי רק שאתה התייחסת להתנגדות קודם ואני התייחסתי לזרם אז לפני שאתה שולל בתגובה כזאת שים לב מה רשום. ושים לב כאשר רשום על נורה 75 וואט זה ההספק שלה ולא נצילות אורית לכן צריכת הזרם תהיה בהתאם . תודה

מצטער, הכוונה שלך לא ברורה.

אם אתה מתכוון שה- 90% שלי סוטה ב- 5 מה- 85 שלך, שים לב שאני מדבר על 90% נצילות בעוד אתה כתבת שהנצילות היא 0. למעשה לא ברור לי למה התכוונת כשכתבת 85. 85 מה? כמו כן, לא התחשבת בתוספת ההתנגדות של הריאוסטט והנחת שהזרם הכולל במערכת לא השתנה ונשאר הזרם הנומינלי של הנורה - מה שכשלעצמו מצדיק את המשפט "מאד לא נכון". למזלך במקרה זה, התנגדות הריאוסטט היתה נמוכה ביחס להתנגדות הנורה (13% ממנה) ולכן השפעתו קטנה יחסית. מכל מקום, מטרת החישוב שלי היתה שונה לחלוטין משלך. הפואנטה שלי היתה בסופו של דבר להגיע לערך הנצילות באחוזים. חישובי המתחים, זרמים והספקים היו רק תוצאות ביניים כדי שתוכל לעקוב ולא תקבל תוצאה "מהאויר".

תמיר 8

New member
החשובים שלך דורשים ברור

אם תוסיף נגד של 100 אום הזרם ישאר אותו זרם?איך אתה ממשיך לכפול את אותו הזרם בנגד של 100 אום?הרי הזרם יקטן! אם המתח על הנורה יקטן פי x ההספק יקטן פי x בריבוע!ההספק ביחס ריבועי למתח ולא ביחס ישר!ומדוע הנצילות אפס?הרי הנורה כצרכן צורכת הספק בעמעום. בכל המקרים נניח הת' נורה קבועה למרות השנויים בטמפ'

lekner

New member
חיבור טורי זרם שווה

מתחים משתנים חיבור מקבילי זרמים שונים מתחים שווים ודיברנו תאורטית כאשר אתה תהמהם אותה ל כיבוי מוחלט נצילות 0 כמובן שזה לא אפשרי כי תצטרך נגד בעל התנגדות אין סופית שאלה פשוטה יש נגד של 75 וואט(תאורטית הנורה) מחובר למתח של 230 וולט איזה נגד תחבר בטור כדי לקבל מתח של 200 וולט על נגד א??????? 1)תמצא זרם במעגל 2)תחשב נגד שיפיל עליו 30 וולט בזרם הנקוב 3) תחבר אותו בטור 4)קיבלת מתח 200 וולט על נגד א בקשר להספק שווה זרם בריבוע כפול התנגדות אתה צודק טעות שלי שלא נכנסתי לפרטים אלא לתאוריה בכללי

נכון שבחיבור טורי הזרמים שווים

בכל העומסים, והמתחים מתחלקים ביחס ההתנגדויות. אבל, וזה חשוב, שינוי בערכו של אחד הנגדים (או יותר) תוך שינוי ההתנגדות הכללית, גורר שינוי מתאים בזרם! כך שבדוגמא שלנו, הזרם דרך הנורה יהיה תמיד זהה לזרם דרך הריאוסטט. אבל, שינוי בהתנגדות הריאוסטט גורמת לשינוי בערכו של זרם זה. לכן, הדרך הנכונה להתחיל חישוב הספקים ונצילויות היא לחשב את ההתנגדות הכללית ומכאן את הזרם במעגל. בהינתן הזרם והתנגדויות העומסים ניתן לחשב את ההספק המושקע בכל אחד מהם. השאלה שאתה שואל אין לה דבר עם נצילות ואפילו לא עם חישובי מתח והספק. מדובר בחישוב של חלוקת מתח. אתה מעוניין בחלוקת מתח של 200/30 כלומר יחס ההתנגדויות צריך להיות 6.67 כשהתנגדות הנורה היא הגבוהה מבין השתיים (אתה דורש שרוב המתח, 200v, ייפול עליה). התנגדות הנורה היא 705.33 אוהם, לכן הנגד שאתה צריך, התנגדותו 105.8 אוהם.

תמיר 8

New member
אכן גלעד צודק

ואני אגב מלמד את הנושאים הנ"ל 25 שנה בבתי ספר להנדסאים

תמיר 8

New member
שמע אתה ממש טועה

אם אתה מחשב זרם ולפי זה מחשב את הנגד הנוסף כדי שיפיל עליו 30 וולט זו טעות בסיסית!מה הזרם ישאר אותו זרם לאחר חבור הנגד? בחבור טורי הזרם אכן אותו זרם בכל הצרכנים אבל הוא לא נשאר קבוע אם מוסיפיפ נגדים בטור!אני מתפלא על דרך החשוב שלך!

lekner

New member
אתם צודקים טעות שלי מודה אך

כאשר תחבר נגד משתנה מתחום אפס עד אין סוף וזה לצורך דוגמא תוכל לחשב כך תחום 0 נצילות נורה 100 אחוז תחום אין סוף נצילות נורה 0

למעלה