דימומים

the capn

New member
דימומים ../images/Emo10.gif

שלום לכולן! אז קודם כל באמת כל הכבוד על הפורום הזה, ממש שמחתי למצוא אותו! חוץ מזה, אולי מישהי תוכל לעזור לי ולחברה שלי קצת... לפני כשמונה חודשים, לאחר ניתוח להסרת ציסטה, התגלה אנדומטריוזיס אצל החברה שלי. הרופאים אמנם היו מקצועיים ואנחנו חייבים להם המון תודה, אבל אני לא יכול להגיד שבאמת מישהו ליווה אותנו בתהליך ורק עכשיו אנחנו מתחילים להבין שזה קצת יותר מסובך מ"קחי כדורים, בואי לביקורת עוד שנה והכל יהיה בסדר" כמו שהרופאים אמרו לנו - היא לוקחת כדורים באופן רציף (דיאנה אם אני לא טועה) אבל ממש לא הכל בסדר. כמו שאפשר להבין מהנושא, היא סובלת מדימומים לכל אורך התקופה (וגם כאבים כמובן) אבל בימים האחרונים זה הפך להיות משהו בסדר גודל שעוד לא היה. יש לה תור למרכז בתל השומר בעוד כשבוע וחצי (תור ראשון) אבל עד אז אולי מישהי יודעת מה אפשר לעשות נגד הדימומים האלה ולמה זה בכלל קורה???? תודה לכולן מראש

שלום לך

ההמלצה היא בדר"כ להפסיק את הגלולות לשבוע הדימומים תוך שבוע נפסקים ואז חוזרים לגלולות. אבל אם הבנתי נכון הדימומים הם מתחילת לקיחת הגלולות ולכן אני לא בטוחה שזה הפתרון והתור שלה הוא רק בעוד שבוע וחצי - שתי אפשרויות 1. תתקשרו מיד אחרי החג ותקדימו את התור....תסבירו שהיא לא מפסיקה לדמם והכאבים קשים. 2. כנס לפורום של שיבא בתה"ש שם עונה דר' סוריאנו תפנה אליו את השאלה ותציין בפניו שאתם מגיעים למרפאה אבל מה לעשות בנתיים עם הדימומים הלינק= http://nashim.sheba.co.il/135/ לגבי הכאבים - נרות וולטרן יכולים לעזור. כרית חמה באזורים הכואבים. הנטייה בזמן כאבים היא להתקפל הייתי ממליצה לך כשהיא מתקפלת אחרי עיוות הכאב לשחרר אותה המקיפול שתתמתח ואתה תפקידך לעסות לה את הרגלים גב תחתון בטן (בעדינות) הרעיון לשחרר את השרירים שמתכווצים ביחד עם ההתקפלות עיסוי בכפות הרגלים. אמבטיה חמה עם פינוק שלך - כל תשומת לב שאתה יכול לתת לה בזמן הכאבים יכול בהחלט לעזור (מנסיון אצלי הכאבים נעלמו לכמה חודשים טובים). תמסור לה שתרגיש טוב ולכל שאלה אנחנו כאן

l u l i 2 4

New member
דימומים

שלום לכולם, בהמשך לנושא הראשון,קיבלתי את ההצעה של חבר שלי ואני כותבת על מנת שאולי אתן שסובלות כמוני תוכלי לייעץ ולעזןר לי. אז כמו שחבר שלי רשם בניתוח שעברתי בספטמבר השנה אובחן אצלי האנדומטריוזיס. מאז אני מטופלת בגלולות ברצף ללא הפסקה,כאשר מחודש השני בערך התחילו להופיע דימומים. בביקור אצל הרופא שניתח אותי הוא החליף לי את הגלולות ומאז אני לוקחת דיאנה. אך לצערי הדימומים לא פוסקים,הם אומנם דימומים קלים אך בשבוע האחרון התחילו דימומים כמו של מחזור. הכאבים מטורפים,ממש כמו לפני הניתוח,והדימום הוא לא משהו שחוויתי לפני כן ברמה הזאת. אני מודה שאני קצת לחוצה מהמצב ולכן אני אשמח לדעת עם מישהי כבר עברה דבר דומה למקרה שלי וכיצד היא טיפלה בכך. אני לא יודעת אם זה חשוב לציין אבל אני בת 24. אני ממש אודה לתגובות שלכם... ושיהיה יון עצמאות שמח לכולם!

ר ו מ י ה

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

הטיפול שניתן לך, דיכוי הורמונלי ע"י לקיחת גלולות ברצף, הוא נכון. לצערי, התופעה שאת מתארת- דימומים מאוד מוכרת בפורום. מה שמומלץ לעשות הוא לנסות ולהחליף סוג גלולות עד שתגיעי לגלולה שתהיה נכונה לך. אין ספק שהדימומים לא מיטבים איתך (לצורך העניין עם אף אנדואית) ולכן לא מומלץ לחכות ע"מ שהמצב שלך לא יחמיר. היות וכבר נקבע לך תור לתה"ש הייתי מתייעצת איתם על הנושא , ייתכן והם ימליצו לך שימוש באנלוגים (דקאפפטיל, לוקרין ודומיהם). לגבי הכאב- רובינו מכירות את הכאב היטב. אני לוקחת וולטרן שמסייע מאוד בהפגת הכאב. שיהיה בהצלחה ואנחנו פה לכל שאלה

למעלה