דימומים מהאף

I Was Hoping

New member
דימומים מהאף

שוב פעם זה חזר. כבר צרבו לי נימים בעבר, וזה לא עוזר. היובש גורם לי לדמם כל יומיים. אז איך לעצור דימום אני יודעת, אבל איך אפשר למנוע דימומים מהאף? אני נלחצת מזה כל פעם מחדש, וזה גם מביך - פשוט נפתחים ברזים באמצע הרחוב, זה לא נעים! אני גם יודעת, שאין סיכוי שזה מהתייבשות- אני שותה 3 ליטרים של מים ביום. מה עושים?

dafna187

New member
היי הילה :)

היתה לי אותה בעיה של יובש באף וכתוצאה מזה דימומים... הלכתי לרופא עור וקיבלתי משחת לחות לאף.. אבל אפשר למרוח שם כל קרם שומני בנדיבות עם מקלון אוזניים, שיהיה שם לח ולא יתפוצצו נימים... ניסיתי גם ווזלין שם זה גם טוב... זאת העצה שלי :)

I Was Hoping

New member
ברבורה ../images/Emo124.gif

אני אשמח לעוד טיפים ממך

מישהו קרא לי ???../images/Emo68.gif

לא מקרה הוא שלא עניתי לבקשתך. קשה לי מעט לנתק לחלוטין את היותי עוסקת "גם" ברפואה קונבנציונאלית, ולכן הייתי מפנה אותך מיידית לאבחון רפואי. התופעה של דימומים מהאף Hemathemesis יכולה להיות סימפטום למצבים רבים ולכן בטרם אבחון מדוייק (ובעיקר כשהתיאור הוא "ברז שנפתח..") לא הייתי מעיזה מחמת הספק - להציע לך תרופות סבתא. בכל מקרה, ומכיוון שהדימום לא נוצר כתוצאה מחבלה ישירה (או אולי הייתה כזו בעבר?) והוא קורה ספונטנית כפי שאת מתארת, עלייך לעקוב האם ישנה איזו שהוא דפוס קבוע בזמן הדימומים, במזג האוויר וכד'. כאשר מתחיל דימום כזה, עלייך לשבת עם הראש מורד !!! אל הברכיים וללחוץ בחוזקה משני צידי האף בשליש העליון. אם יש בהישג יד קוביות קרח, לחצי בעזרת קוביות קרח עטופות במגבון עד שהדימום יחלוף. אנחנו כאן מטפלים בסימפטום למצב ולא במצב עצמו - ולכן נמנעתי מלתת עצות. חזרי אלינו בבקשה עם אבחנה מדוייקת ואולי נוכל לעזור. כל טוב וחג שמח יקירה.

I Was Hoping

New member
יש לי שבר ישן באף

וזה קורה בעיקר כשיבש בחוץ... אני דווקא מרימה את האף ולוחצת עם צמר גפן, וזה עובר במהירות. תודה

למעלה