דימום בחדירה

דימום בחדירה

חברה שלי מדממת כל פעם שאנחנו שוכבים והיא מסרבת להיבדק. היא אומרת שזה בגלל שהיא "צרה" ושזה יעבור אבל אותי זה קצת מדאיג ואמרתי לה שאנחנו לא נשכב עד שהיא תבדוק את זה. היא נעלבה. מה יכול להיות הסיבה לזה?

blue4u2

New member
אנונימוס24 ../images/Emo39.gif

היי, הסיפור שאתה מתאר יכול להעיד על המון המון דברים ולהערכתי רק רופא שיבדוק את בת זוגתך יוכל לתת פתרון יעיל למצב ולאבחן במה מדובר. יכול להיות שמדובר בדימום לא תקין שדורש מעקב וטיפול. צריך לבדוק שאין מצב של דלקות/פטריות שגורמות לכך, יש לבחון את סוג הגלולות שנוטלת הבחורה (אם נוטלת ואם הן חדשות או הוחלפו לאחרונה) ועוד ועוד. מה שבטוח, אם הדימומים לא מפסיקים או מלווים בתופעות לוואי נוספות - אין טעם להתמהמה ויש לפנות לרופא נשים. נסה להסביר לחברתך את המצב בצורה הגיונית. אולי אפילו תן לה לקרוא את הנכתב כאן.... מצרפת לך כאן קישור על דימומים מאיברי המין מאחלת לכם בריאות ושלווה

מה עושים אם היא לא מסכימה

תודה על ההתיחסות העיניינית וייתכן שאפילו צדקת מכיוון שהיא באמת התחילה רק לאחרונה לקחת גלולות. אבל היא מסרבת להיבדק וטוענת שזה לא מפריעה לה. אותי זה ממש מדאיג אבל אני לא מצליח לגרום לה להיבדק. האם לחזור לשכב איתה או שזה מסוכן ויכול להזיק לה ? אני מוטרד בשבילה אבל היא לא מוטרדת בכלל

blue4u2

New member
תשמע, זה כבר סיפור אחר......../images/Emo10.gif

בעיקרון אדם שלא רוצה לטפל בעצמו, אחרים לא יעשו זאת בשבילו. חשוב שהבחורה תבדוק ממה נגרם הדימום בכל פעם מחדש.... יכול להיות שאין סיבה לדאגה אבל חשוב לדעת זאת לפני שאתם מקיימים שוב ושוב יחסי מין כי הדבר עלול להסתבך אם משהו שם לא בסדר. נסה לדבר על ליבה בנועם ורציונאליות, תסביר לה שאתה דואג למצב, נסה אולי להכניס אותה לאינטרנט שתקרא ותבין. אולי היא חוששת מבדיקת רופא, וזה טבעי (בת כמה היא?). הדאגה שלך ברורה ו...כל הכבוד לך
מקווה שהדברים יסתדרו

qt1

New member
שאלות ל אנונימוס24

היי. 1. מתי התחילה חברתך לדמם? האם בתחילת נטילת הגלולות או עוד לפני כן? 2. האם היא מתלוננת על כאבים בזמן האקט המיני? 3. האם היא מתלוננת על כאבים בכלל , בבטן או באזור של הבטן התחתונה? 4. האם מדובר בדימום חזק? 5. האם קיימת אפשרות שאתה או חברה טובה שלה יתלוו אליה לבדיקה אצל הגינקולוג שנתן לה את הגלולות בכדי לשלול דבר שעלול להזיק לה ואולי לעשות אולטרסאונד חיצוני (בבטן- לא מורידים תחתונים!)? 6. אתה יכול לבקש ממנה לכתוב כאן? או לתת לה לקרוא את הקישור המעולה שblue4u2 צירפה? להתראות QT

תשובות

היא מדממת מאז שהתחילה עם הגלולות. שכבנו פעם אחת לפני שלקחה גלולות והיא לא דיממה. הדימום די חזק אבל לטענתה לא מלווה בכאב. המחזור שלה הרבה יותר כואב מאז. היא לא מוכנה ללכת לגניקולוג למרות שכמובן הייתי מוכן ללכת איתה. היא בת 29 אם זה קשור אני בן 24. אשמח לשמוע התיחסותך למידע

blue4u2

New member
יש אולי חברה טובה שאיתה ....

היא תשמח/תסכים ללכת לגניקולוג???? מאוד יכול להיות שהדימום נובע מהשפעת הגלולות שלא טובות לגופה....אינני בטוחה בכך במאה אחוזים אבל ככל הידוע לי גלולות לא אמורות לגרום לדימומים (אלא כמובן בימי המחזור). אם המחזור שלה כואב הרבה יותר מבעבר - זה עוד יותר מורה על בעיה בגלולות שהיא נוטלת, כי המצב צריך להיות להיפך - גלולות אמורות בדר"כ להקל על כאבי המחזור... אגב אם היא לוקחת גלולות אזי היא בין כה וכה הולכת כל 3 חודשים לרופא הנשים שלה לקבל מרשם, אז מה הבעיה ללכת אליו ולומר לו את המצב?????? האם היא פוחדת מבדיקה גניקולוגית? האם היא עברה כזו בעבר?

qt1

New member
אנונימוס24 יקר ../images/Emo141.gif

אהלן שנינו יודעים שאי-אפשר להכריח את חברתך ללכת לגינקולוג/ית. מה שאני רואה כאפשרות זה שאתה תכתוב בפורום של YNET או כאן (יש כאן רופא ורופאה שכותבים אם יש שאלות בריאותיות כגון זו שאתה מעלה!) או בפורום של ד"ר יוסי הרטוב - קהילת איכילוב. ופשוט להוציא בהדפסה את התשובה ולהראות לחברתך. אני מצרפת את הפורום של קהילת הדסה נשים למקרה שלא תקבל כאן תשובה אתה יכול להשאיר הודעה לד"ר ירון חמני , הוא עונה לשאלות על אמצעי מניעה. או..... שאתה יכול לשאול כאן בתפוז את ד"ר יוסי הרטוב שכותב כאן מדי פעם. בכל מקרה בהצלחה לכם ואם יש עוד שאלות... אתה יודע
שבוע טוב QT

המצב מחייב בדיקת רופא נשים

שלומלום לך, אתה מתאר דימום חוזר בכל פעם שאתם מקיימים יחסי מין זה מחייב ברור רפואי. יש מצב שנקרא "PCB - Post Coital Bleeding" כלומר דימום לאחר יחסים הדבר מחייב בדיקת צואר רחם פאפ ואולטראסאונד וגינלי. יכולות להיות כמה סיבות לדימום כזה אך במקום שנעלה כאן השערות שונות שלא יהיו וודאיות אנא גשו לבדיקה. שלומלום

למעלה