דימוי לא הולם..

ryael1

New member
דימוי לא הולם..

לצערנו שלנו(ריפוי בעיסוק) אין דימוי טוב כ"כ והוא לא מקבל את הכבוד הראוי.. האם מישהו/ מישהי נתקל במאמר בנושא הזה...?

מסכימה עם NUTMEG

אבל חייבת לתת הסתייגות קטנה או אולי קצת גדולה. "דימוי" חייב ללכת עם היכולת לראות את דמותך במראה ולהיות שלם איתה. "דימוי" חייב לעבור הסתגלות לשינויים ולא לקפוא על שמריו. מה שקורה איתנו לאחרונה, קצת מחזיר אותנו לשאלת "מרפאות בעיסוק" כקבוצה, האם יש לנו "דימוי" ככלל המרפאות בעיסוק ? או שכל פרט עם הדימוי שלו ?

nutmeg

New member
החיים לימדו אותי

שלכל אחד יש את הדימוי שלו בראש ואין דבר כזה "דימוי קולקטיבי". כי גם אם נדמה לי שיש "דימוי קולקטיבי" הניסוח שלו בסופו של דבר עובר במעבד הפרטי שלי. פילוסופי קמעה - אבל זה מה יש.

רגע אחד,

הדימוי הוא לא רק בראש שלנו. האקדמיה אינה שוקטת על שמריה ומכניסה את הנושא הזה במשהו לדון עליו אצל הסטודנטיות הצעירות. עוד לא נולדת לתוך המקצוע וכבר אתה צריך להתחבט בשאלת הדימוי המקצועי... לדוגמא בשאלון שמופיע לסטודנטים בקליניקות מופיעה השאלה בזו הלשון: "מתמודד עם מצבי תסכול מקצועיים: .... תסכול מיחסיו עם אנשי הצוות, ...ממעמד המקצוע" יש כאן מסר בעייתי מאד. חוצמזה, גם בתהליך הלמידה דנים על מהו המקצוע והדימוי שלנו, מול אנשים שרק מתחילים ללמוד. ובנוסף- מצד אחד ברור לנו שאנחנו שוות, אך מול זה יש אמירות המצדיקות ערך נמוך כמו "אנחנו עובדות מהנשמה". אז רק לשם השוואה, גם קוראת בקלפים עובדת מהנשמה (תרתי משמע) , אבל גובה על כך 300 ש"ח למפגש. צא וחשוב... שרון מור

nutmeg

New member
נכון שדנים על דימוי

וזה לא סותר כלום. הדיונים על דימוי שמתחוללים בקורסים השונים יותר מדברים על תדמית בעצם. על איך אנחנו נראים ונתפסים על ידי אחרים... ויש הבדל בין השניים. תדמית היא המופע החיצוני שאמור לשקף באיזה אופן כל מיני פרמטרים פנימיים הקשורים לדימוי שיש לי על עצמי. המופע החיצוני התדמית מכוון ללקוח או לזולת והוא בדרך כלל מגמתי, בעוד שדימוי יכול לעבור מטמורפוזות ולא להיות מגמתי כלל... לכן מזל שלא רואים אותו
מה שאני אומרת הוא שכל מה שקשור לעניין הדימוי קשור לעבודה הקוגניטיבית-רגשית שלי. מה שקשור לתדמית יכול לשקף חלק מזה אבל יכול גם להיות רחוק שנות אור משם. הרי יש סיטואציות בחיים בהם מציגים כלפי חוץ תדמית X כשבפנים יש דימוי Y, לא? גם דימוי לא בהכרח מתרגם לכסף, בעוד שתדמית כן (מתוקף היותה מוחצנת). למשל, אמירות כמו "אני עובדת מהנשמה" באות בדרך כלל על מנת ליישב דיסוננס קוגניטיבי בין הרמה המקצועית וכמות ההשקעה שלך בעבודה מול תלוש המשכורת. את יכולה להגיד משפט כזה ובו זמנית להיות בעלת דימוי עצמי ומקצועי גבוה ביותר, הלא כן?

א אורית

New member
דימוי באוניברסיטה

לדעתי זה נורא שסטודנטיות שמגיעות לאוניברסיטה בגאווה שהצליחו להתקבל ללמוד מקצוע שכל כך רצו והתלהבו ממנו, מגלות מרצים שמזלזלים בהן בעצם זה שהן לומדות ריפוי בעיסוק, ואז מגלות שמרצות מרפאות בעיסוק אף הן מוטרדות מהדימוי במקום להיות גאות , ולהעביר את תחושת הגאווה הזו הלאה לסטודנטים , למרצים, ולמקצועות אחרים. זה נכון שהדימוי הוא בעיקר מה שבראש שלנו, ומה שחושבים על בן אדם (או על מקצועו)זה מה שהוא מקרין כלפי חוץ. תהיו גאים במה שאתם עושים!

למעלה