דילמת פייסובק....

אשת רשת

New member
דילמת פייסובק....

אני חברה של הבת שלי בפייסבוק. אחת החברות שלה העלתה תמונה קצת נועזת לגיל (12)ויכולתי לראות את זה על ה"קיר" של הבת שלי. דיברתי עם הבת שלי על התמונה ועל זה שהיא פרובוקטיבית מידי והבת שלי הסכימה איתי למרות שכל המגיבים שם היו - איזה מהממת, יאואו את יפה, וכו.... אני מכירה את האמא של הילדה.אני גם רואה אותה מידי כמה ימים באופן מיקרי . האם להגיד לאמא משהו?

לדעתי,לציין שראית את התמונה

ולראות לאן זה מתפתח בשיחה

מצטרפת ל"אורליט"

לספר לאם שראית את התמונה, לא להגיד את דעתך. יכול להיות שהאם לא ראתה וכדאי שתראה. אם האם תשאל לדעתך, את יכולה להגיד שבתה יפה, להמתין לראות את תגובתה ואם יש מקום - להגיד מה את היית עושה לו בתך היתה מפרסמת תמונה כזו. להגיד את הדברים בעדינות: "אני לא הייתי אוהבת שבתי מפרסמת תמונה כזו". יתכן שהאם בדעה אחרת, יתכן שהאם לא תופסת את הפרובקטיביות שבתמונה.

נומלה

New member
לדעתי לא להוציא החוצה

כשאת חברה של הבת שלך בפייסבוק את על תקן "חברה". מה שאת שוקלת לעשות זה לא דבר "חברי" אלא דבר "הורי". דהיינו להוציא החוצה ביקורת הורית למטרות צנזורה כי הטעם בלהגיד לאמא השניה הוא שהיא תצנזר את התמונה אם היא לא נראית לה. דבר כזה יכול לגרור שהבת שלך לא תרצה אותך כחברה ומבחינתך יצא שכרו בהפסדו. הייתי מוציאה את זה החוצה רק במקרה של ליקוי מאורות מוחלט. אם זה רק "קצת נועזת" תשקלי האם שווה לך שינוי המעמד אצל הבת.

חני ב

New member
אני חייבת להוסיף

וזה לא קשור לשאלה שלך, שעדיין אני לא מבינה מה טוב בפייסבוק! דבר אחד טוב בו אני לא מוצאת. רק גורם לבעיות.

ע נ נ ת

New member
אכן דילמה...

האחיינית שלי (גם, בת 12) היתה חברה שלי בפייסבוק. יום אחד היא פרסמה הודעה אובדנית - אחרי כמה הודעות עצובות ואומללות, ההודעה הזו ממש נראתה לי מפחידה. אני באמת נבהלתי ודאגתי לה. אני מכירה את הילדה, היא בד"כ נעימה ושמחה, ואין לה פוזה של "דכאונית". אותו שבוע גם היה חריג מבחינת הודעות שלה, לעומת שאר התקופה שלה בפייסבוק. שלחתי את זוגי לדבר עם אחותו - האמא. היא ערכה שיחה עם הבת שלה. התוצאה היחידה שאני יודעת עליה... הבת התנתקה ממני וכבר לא חברה שלי בפייסבוק. אני יודעת שזה דבר אחר לחלוטין - תמונה פרובוקטיבית לעומת הודעות אובדניות. ואני כן חושבת שזה מתפקידנו להשגיח ולשים יד על הדופק. צריך רק לדעת לעשות את זה בצורה מאד עדינה.

הצעה

אפשר שהבת שלך תדבר עם הילדה ותציע לה לצנזר את התמונה שרק החברים שלה יוכלו לראות זה הרע במיעוטו וגם זה בתיקווה שהחברים הם רק כאלה שהיא מכירה אישית באמת

אלינקה

New member
אני היתי במצב דומה

במקרה זה זה היה תומנה של אחינית של גיסתי דברת אם האחיינית שלי ואחר כך דברתי עם הילדה שבתמונה הסברתי לה שאם אני יכולה לראות תמונות ( התמונה היתה יפה אבל לא לפרסום המוני) אז כל מי שחבר יכול לראות ולהפיץ הלאה והיצעתי לה להבה להראות להורים אילו תמונות היא מעבירה ולבקש רשות מאז הן לא בעלות תמונות מהסוג הזה

פלגיה

New member
את אחותי במקרה? ../images/Emo8.gif

זה קרה לבת שלי, ומאוד עיצבן אותה. היא כתבה הודעות מדוכדכות, כי היא היתה בתקופה מדוכדכת. את הדברים שהיותר שמחים באותה תקופה היא ביטאה באופנים אחרים. עיצבן אותה שמרכזים את כל ההודעות שלה יחד לכדי תמונה אחת ומסיקים מסקנות. לכן גם היא הסיקה מסקנות, ועברה על כל הפרסומים, מחקה אחד לאחד את כל הסטטוסים שלה, ומאז היא רק כותבת דברים נייטרליים או שמחים.

ע נ נ ת

New member
לא נראה לי ../images/Emo8.gif

זו היתה אחיינית מצד בעלי (בת אחותו) והיא בד"כ פרסמה כל מיני מסרים לחברות, קוצי מוצי, עצבים על מבחן זה-או-אחר, התרגשות לקראת ההופעה בחוג ג'אז - דברים נורמליים. ואז התחיל שבוע דכאוני מאד מצידה, והשיא היה הודעה ספציפית, שהפחידה אותי מאד. כל עוד היו סתם הודעות מדוכדכות, לא עשיתי עם זה כלום - חברות שלה שלחו לה חיבוקים ושירים (אני מאמינה שגם במציאות ולא רק בפייסבוק) - אבל כשהיתה ההודעה ההיא (אני כבר לא זוכרת את הנוסח המדויק) - זה פשוט הפחיד אותי. התלבטתי, ובסוף החלטתי להיות הדודה המתערבת...

לדעתי-כן, לרמוז לאמא לעשות בדק בית

להגיד ששמת לב לתמונה שאולי לא מתאימה לפרסום בפייסבוק ושווה לבדוק את זה.

אמא124

New member
ואם היא הייתה בת 23?

גם היית מסבה את תושמת ההורים? האם בגיל כזה אפשר ומותר להעיר להם על הכתוב ונראה בפייסבוק? היום חברה סיפרה שבן משפחה העיר לה על שכתבה בתה בפייסבוק..והיא בת 23 .. דומה לא?

צימעס

New member
טוב, חשבתי על זה

אני מאמינה שלבתך יש חושים די מפותחים, ותדע לומר לך האם לדעתה לחברתה יש בעיה שזקוקה להתערבות הורית, ולתת לך OK לדבר עם אמא שלה. ויכול להיות שזו סתם תמונה של גירוד גבולות, ורק חבל שהיא מפורסמת.

למעלה