דילמת נימוסים

פישים

New member
דילמת נימוסים

המטפלת מתחתנת בעוד שבוע וחצי. מזה שלא קיבלנו הזמנה עד כה הבנתי שאנחנו לא מוזמנים, וזה מתאים לי. אני אפילו יודעת בנסיבות אלה איזו מתנה אני רוצה לקנות לה (שמתי עין על סט מצעים מקסים ולא יקר + נגיד שוקולד עבודת יד). אבל, המשפחה השניה (אנחנו חולקים מטפלת), קיבלה הזמנה - הילדים היו אצלם ביום בו המטפלת קיבלה אליה ההזמנות. אני לא יודעת אם אותם הזמינה בשל אי נעימות שהרגישה, או שאותנו לא הזמינה בשל שכחה. והדילמה - מה יגרור אי נעימות פחותה - לא לבוא ולהסב לה אי נעימות כי תבין שלא הזמינה (או אכזבה (? אנחנו הזמנו רק את מי שרצינו, השיקול היה שמחה בשמחתנו)), או - לשאול ואז אם התכוונה לא להזמין להעמיד אותה במבוכה.

shiron number 1

New member
ממש לא לשאול

גם אם היא חשבה שנתנה הזמנה ולא תבואו, אתם לא היחידים וזה ממש לא נורא. אם היא לא נתנה הזמנה במודע, זה יהיה ממש לא נעים אם תשאלי. בעצם, אולי המשפחה השניה יכולה לשאול.

תימור 28

New member
ממש נראה לי מוזר שאתם לא מוזמנים

נראה לי שהייתי מבקשת מהמשפחה השנייה לשאול אם גם אתם מוזמנים. למשל כדי שיושיבו אתכם ביחד...

shtuli

New member
אני הייתי משאירה את הדברים ככה.

ואם הייתי מרגישה צורך, נותנת את המתנה אחרי החתונה. העניין של המתנה מאד תלוי ביחסים ביניכם ומה מרגיש לך נכון.

פישים

New member
מתנה ברור שניתן

g a g a g a

New member
לא מבינה

מבינה שמתאים לך לא להיות מוזמנת... לא מבינה למה זה מוזר - אולי זו חתונה קטנה לשם שינוי, אולי עם המשפחה השניה נבנה איכשהו קשר קצת יותר אינטימי? הייתי שואלת את המשפחה השניה על טיב הקשר, ככה בקטנה אם זה מאד מסקרן אותך, ואם לא - אז עוזבת את זה בלי לא נעים ובלי עיניינים

juspan

New member
מצטרפת לגורסות שלא לשאול

אני בכלל לא הייתי מעזה לשאול כי הייתי מניחה שהיא באמת פשוט לא הזמינה אותנו (גם אם יש סיכוי שאני טועה). הדבר היחידי באמת שלא יעמיד אותך באופן נורא מביך ומובך, זה שאם את קלילה ולא מובכת עם ההורים האחרים, אז כן לבקש מהם שישאלו אותה בנונשלנט, תגידי, את הפישים הזמנת גם?

פישים

New member
הדילמה התעוררה בגלל שיחה עם המשפחה השניה

והם קיבלו הזמנה ... היא התחילה אצלם קודם כך שאפשר לתרץ את זה. בקיצור - לא שואלת, מקסימום תהיה קצת מבוכה אחרי שנתקן עם מתנה שתחכה לה אחרי

macaroni35

New member
לדעתי גם לא לשאול....

גם לי קרה עם חברה מהעבודה שילדה וידעתי שיש ברית כי סיפרה לי על ההכנות אך לבסוף שכחה לתת לי הזמנה לא שאלתי וגם לא הלכתי, היא הרגישה נבוכה מאוד והתקשרה אליי מיד למחרת שראתה שלא הגעתי ואז נפל לה האסימון
אבל קפצתי אליה יום אחד עם המתנה שקניתי והכול עבר והסתדר.... ויש עוד שבוע וחצי - אולי בכל זאת תקבלו הזמנה...

juspan

New member
זהו, שלא יודעת אם לאחל לה את זה

כי מצד אחד מתאים לה לא להגיע, ואני הכי מבינה את זה, למי יש כוח לבזבז אנרגיה על ערב מיותר כזה עם מישהי שלא קרובים אליה ממש (אמרה זו שיש לה שני ערבים רצופים בביה"ס כצופה באיזה פסטיבל שהבת שלי מופיעה בו, אתמול והיום, ומתפללת שהיא תוותר לי הערב כי מיציתי ונהניתי
אז סתם חתונה, געוולד). מצד שני, מודה שבאופן אישי זה היה מעליב אותי, לא זה שלא הזמינה אותי, אלא שהזמינה את אלו שחולקים איתי את היותם המעסיקים שלה, איזה ניסוח מסורבל. וכן, הייתי מנסה לתרץ לעצמי שאותם היא מכירה קצת יותר, והתחילה אצלם לפני, ואולי יצרה שם איזה קשר קצת מעבר, ובכ"ז, סו מי, זה היה מעליב אותי ואני לא הייתי מעמידה מישהו במצב כזה לא נעים (שלא נעים לי), או שלא הייתי מזמינה אף אחד מהם או גם את הזוג השני, כי אני עומדת להמשיך לעבוד שם תקופה ארוכה ולא הייתי רוצה לפגוע במישהו.

Jackie O

New member
לא הייתי מעלה את הנושא

רק נותנת מתנה. (בעיני גם ככה זה תיק להגיע לאירוע כזה... הייתי שמחה להמנע...
)

פרמלה

New member
מצטרפת לגורסות שלא לשאול

אבל הסקרנות הייתה שולחת אותי לשתף את המשפחה השנייה

שיבולת76

New member
לא לשאול כדי לא להעמיד במצב לא נעים

כן הייתי קונה מתנה, מצעים טובים נשמע מצויין.

פישים

New member
אז קיבלנו - ורשום על ההזמנה פישים ופי שלושה

וזהו. יש לנו שלושה ילדים כידוע... מה עכשיו? לסמוך על גל המחלות הבלתי פוסק פה? לקוות שזה היה מנימוס ולחסוך לה מראש? להחליט על מדיניות עקרונית עם הפרטנרים? לבדוק מה רשום להם על ההזמנה? (טלפןו שאעשה עכשיו) להזמין בייביסיטר ולקרוע את הרחבה?

Jackie O

New member
פולנייה...
קחי ביביסיטר וצאו לדאבל דייט

עם השותפים שלכם למטפלת

shiron number 1

New member
בא לך ללכת לחתונה?

אם בא לך אז קחו בייביסיטר וצאו לבדכם. אם לא ממש מתחשק לך, תודיעי מראש ותתנצלי שאת לא יכולה להגיע ותני מתנה. אם אתם לא ממש חברים קרובים הם אולי אפילו ישמחו.

פישים

New member
אני נוטה לראות בחתונות הזדמנות לבילוי

וזו - במרחק של קרוב לשעה נסיעה...אם להסיק מסקנה כלשהי מההזמנה היבשושית עד מאד, לא נראה לי שגם לזוג יש חשק גדול מדי לארוע הזה. נראה. נדבר עם הפרטנרים (דבל דייט אתם, והם אחלה, אפשר גם במרחק של רבע שעה הליכה מהבית).

למעלה