דילמת מעבר דירה

kipi האחת

New member
דילמת מעבר דירה

אני גרה בדירה שכורה באזור שאני רוצה לעבור ממנו. הדילמה היא העיתוי - החוזה שלי תמיד מסתיים באוגוסט ע"מ שהילדה (היום בת 3) תוכל להתחיל גן חדש בספטמבר, אולם ההרשמות לגנים תמיד בסביבות מרץ.. דירה שכורה אני לא יכולה לחפש במרץ כי רוב הדירות עדיין לא רלוונטיות חצי שנה לפני.. אני יודעת לאיזה איזור בכללי אני רוצה לעבור (ר"ג-גבעתיים) אולם אין לי משהו ספציפי - האם קודם לחפש דירה ורק אז לחפש גן באיזור? (זה אומר לרשום לגן בסביבות יולי..לא בטוח שיהיו מקומות) או קודם לרשום לאיזהו גן ואז לחפש דירה באזור?? בגלל הדילמה חידשתי לעוד שנה איפה שאני נמצאת, אבל השנה אני חייבת להחליט מה עושים.. :( אשמח לכל עצה פרקטית בעניין..

אנילאפה

New member
אני כבר לא בדילמה,קניתי בית והיום

בדיוק היום הייתי אמור לקבל מפתח,אלא שבגלל המצב הכל מוקפא.

m i c h a l i

New member
מה הפחד?

האריזה? - יש חברות הובלה שאורזות את כל הבית באותו היום. המעבר למקום חדש? מסתגלים
אם יש אפשרות לעבור , במיוחד מבית שלא אוהבים אז מה הפחד? קדימה לקפוץ למים

kipi האחת

New member
זו גם בעיה...

אבל מכיוון שטרום חובה/גן חובה כבר מתקרב, אני לא רוצה שהיא תגדל במקום שאני לא אוהבת לחיות בו, ואל אף הקשיים גם של המעבר עצמו, החיפוש וכל מה שקשור, וגם של ההסתגלות למקום החדש, עדיף לעשות את זה מוקדם ככל האפשר.. מה שחשוב לי הוא שהדירה הבאה שלי תהיה לטווח ארוך ע"מ שלא אצטרך לעשות את זה שוב..

m i c h a l i

New member
מניסיון שלי בד"כ יש מקום

פנוי במיוחד אם מדובר במעבר באמצע השנה . נסי להתחיל בחיפושים לדירה לאו דווקא באוגוסט. לעיתים מתפרסמות דירות להשכרה כבר במאי כשהאיכלוס הוא לאוגוסט. נסי לברר אצל שכנים באזור בו את מעוניינת אם הם יודעים אם יש דירות להשכרה באיזור או אצל שכנים (תתפלאי, בד"כ הם יודעים
) אני השתדלתי לעבור לדירה באותו איזור וכך יכולתי לבחון את הגנים ובתי הספר באזור המגורים גם במשך השנה. אם בחרת גן ספציפי ואין בו מקום, יש אפשרות לפנות לועדה מיוחדת שמטפלת במיקרים חריגים. תוכלי לפנות אליהם ולהסביר את מצבך ולבקש שיתחשבו בבקשתך. בד"כ זה עוזר :)

פאני24

New member
עכשיו עברתי לעיר אחרת וזה ממש לא ..

ברגע שיהיה לך חוזה שכירות תגיעי לעירייה מחלקת גנים תביאי את חוזה השכירות איתך וישר יכניסו את הילד או ילדה לגן באזור מגורייך החדשים תגידי שאת גרושה אם בכלל אם תעודה גירושין ותקבלי הנחות בתשלום שכר בהצלחה במעבר !!!!!!!!!!!

gopsi

New member
חינוך קודם לכל, קודם תבדקי את מוסד

החינוגכי שיש באזור, דברי עם העיריה תגידי שאת מחפשת דירה ותעברי באוגוסט,\ שירשמו לפניהם, ואז כשתעברי דירה שוב תיגשי למועצה ותבצעי רישום מאוחר.

kipi האחת

New member
אני גם עוד לא יודעת על איזו עיריה

מדובר על ר"ג / גבעתיים - כך שאני לא יכולה אפילו לגשת לעירייה מסויימת :( אבל אנסה.. תודה לכולם בכל מקרה על העזרה!

למעלה