דילמת חריש

orenikogold

New member
דילמת חריש

לילה טוב,
עומדת בפני דילמה. ההורים של בת זוגי עומדים לקנות דירה בחריש בפרוייקט של חנן מור ב1000000 בתנאים של 30% תשלום עכשיו , 50% הלוואת בלון כאשר הקבלן נושא את הריביות עליו ו20% במסירה בבניין אחרון בפרוייקט עם אכלוס צפוי ב12/2017 .
לדעתה של בת הזוג שלי זאת עסקה טובה והיא היתה מעוניינת שנעשה מהלך דומה, מה גם שהיא לא שוללת לגור באיזור (אחיה קנה דירה למגורים בחריש לפני שנה) ומאמינה שזה יהיה ישוב צעיר ומצליח בטווח הרחוק. אני התנגדתי.
היום הועלתה הצעה מאימא שלה שהדירה בעצם תהיה על שמי, את הסכום הראשוני הוריה ישלמו, אך נחזיר להם בעתיד. כך הם לא ישלמו מס רכישה, וגם ירגישו שהם יכולים לעזור בקניית דירה ושההון העצמי שלי ישאר עוד שנתיים וחצי באפיק ההשקעה המנייתי (תיק סולידי בארה"ב). וכך הדילמה עלתה מחדש:
הדילמה היא שאני לא משוכנע שחריש כרגע בתנאים הנ"ל דהיינו מליון ש"ח לדירת 4 חדרים היא אטרקטיבית כל כך להשקעה ממספר סיבות:
1. 1000000 מחיר גבוה, לפני חודש יצא פרסום על פרוייקט "חריש המאוחדת" בו מחירי דירות מ695000 ל4 חדרים (יש כבר היתרי בניה) .אני לא באמת מאמין שתהיה ירידה במחירי הדירות אבל במידה ותהיה עליה סביר שתהיה מתונה בהרבה כך שדירה במחיר הגבוה ממחיר השוק פחות תשתבח.
2. אני לא רואה למה לשכור דירה במחיר אשר יעניק לפחות 4% תשואה במקום אשר אינו קרוב לאיזורי תעסוקה או למוסדות להשכלה גבוהה. מה גם שיתכן וכמות הקונים להשקעה תגרור מצב שבו היצע דירות להשכרה יהיה גדול מהביקוש לשכירות.מעבר למיקום הסמוך כל כך לשטחים (אבל העיר מודיעין הצליחה בענק כך שאני לא יודע עד כמה לייחס לזה חשיבות)
3. סיבה שלישית. יתכן ובשנתיים הקרובות כן יקדמו רפורמות כמו מחיר מטרה, אשר יתנו עדיפות למחוסרי דירה וחבל לי לאבד את הזכאות.
4. סיבה רביעית, פרוייקט בסדר גודל כזה יכול להיסחב כמה שנים טובות עד שהתשתיות באיזור יהיו ראויות למגורים (ראו מה שפורסם על ראש העין בשבוע שעבר)

אשמח לחוות דעת מלומדת לגבי כדאיות רכישה בחריש בתנאים הנ"ל, מה דעתכם על האנליזה שביצעתי? האם סביר שחריש, כיום מקום עם צביון דתי תשאר עם צביון דתי ?
רק אוסיף ואומר שלבת הזוג שלי דירת 2 חדרים בחיפה אשר שוויה כחצי מליון ש"ח, עליה אנו מקבלים תשואה יפה כך שהכספים שלנו לא רק באפיק מנייתי.
תודה

יש בעיר הזו הרבה יתרונות והרבה חסרונות.

זוהי הפעם הראשונה מאז מודיעין שבה מתוכננת עיר בישראל.
גם במודיעין עמדו עשרות אנשים מול גבעה מוזנחת וטענו שאף אחד לא יבוא לגור באזור הזה.
יחד עם זאת העיר תוכננה כעיר חרדית, בה קיים מחסור מפחיד בחניות.
כמות רבה מהרוכשים אכן הינם משקיעים, איך זה ישפיע בנק' האפס בה תבקש למכור? לא ניתן לדעת.

לא ניתן לדעת מהם הרפורמות שיחליטו הממשלה.
זה נתון לשיקול האם להמשיך ולהמתין או לבצע עסקה.

לעניין הסחבת, קיים לחץ עצום בעיר להתפתחות ובניה.
ביקרתי שם במהלך שבוע שעבר ואתה יכול להיות בטוח שעובדים שם (הן במגורים והן בשטחי המסחר שעתידים לקום).

shiraklein9

New member
לדעתי

במחיר הזה ניתן למצוא דירות למכירה באזורים טובים יותר בקרבת מקום. בפרדס חנה לדוגמה אפשר לקנות דירת 4 באזור המיליון ש"ח. שם המיקום מרכזי וקרוב לרכבת.

חשוב פשוט

ראשית אני ממש לא אוהב את עסקאות ה- תשלום מראש אבל עם בלון שאותו משלם הקבלן וכו'.
הסכם צריך להיות פשוט ככל האפשר. מבחינתי אם לקבלן יש קושי לקבל אשראי ובגלל זה הוא מנצל
אותך כ"קוף" (מונח מהעולם התחתון בו רושמים עסק על שם מישהו אחר ולא על שם המפעיל בפועל),
זה אומר דרשני.
&nbsp
לגופו של עניין, הרבה אנשים מתלהבים מהרעיון של הפרכת השממה כמנוף לרווח נדלני גדול
בעת שהקוים הופכים לדירות. "מי האמין שבמודיעין.... ותראו היום". וכו'.
ובכן, "הלכתי" לראות את משמעות הקפיצה במודיעין -
http://www.realestatetoday.co.il/מחירים-דירות-גבוהים-גלגולה-של-דירת-4-חד-7827/
&nbsp
תמורת סיכון הרבה יותר גדול קיבלנו עליית מחיר שהיא לדעתי נמוכה משמעותית ממה שהיינו מקבלים אם
באותו מועד היינו קונים דירה ב- 400,000 שקלים בחולון או בקרית אונו כדוגמה.
&nbsp
בחריש המצב אפילו גרוע יותר, בניגוד למודיעין היא אינה נמצאת בין שני כרכים גדולים (אם לא סופרים את אום אל פאחם וג'נין).
משונה בעיני הריצה של אנשים שלא עסקו בנדל"ן מעולם דוקא על עסקאות יקרות ועם רמת סיכון מוגדלת (קבלן בעיר חדשה).
&nbsp
קרא עוד כאן (תוך ביצוע ההתאמות הדרושות בהשוואה בין קרית גת לחריש) -
http://www.effectivemortgage.co.il/1106
&nbsp
בהצלחה

orenikogold

New member
שאלת המשך בהתאם לתשובתך לחישוב

אז את ההשוואה בין מודיעין לעומת המרכז בעשור הקודם ואת ההשוואה בין חריש לקרית גת אני מבין.
אשמח אם תוכל להביע את דעתך לגבי קניה בחריש לעומת רובע יזרעאל.
המחירים דומים האיזור הגיאוגרפי לא רחוק ואם הכיוון הוא קניית דירה חדשה בתקציב של עד 1,000,000 (מה שכבר הופך את חדרה/אור עקיבא ללא רלוונטיות,אולי טירת כרמל נכנסת להשוואה,אני לא בטוח)
תודה

אם אני אומר על דרך פעולה כלשהי שהיא לדעתי שגויה

אז כנראה שאני לא היועץ המתאים לך אם אתה רוצה ללכת דוקא בדרך פעולה זו.
&nbsp
ברובע יזרעאל בנגוד לחריש, אני יכול לדמיין איפה יעבדו השוכרים.
&nbsp
דרך אגב, מה זאת אומרת האיזור הגאוגרפי לא רחוק? יש חצי שעה נסיעה בין חריש לבין רובע יזרעאל.
במדינה שמצד לצד שלה נוסעים פחות מעשר שעות, חצי שעה זה די הרבה.
&nbsp
ממליץ לך לקחת רכב ולטייל באזורים אלו.
&nbsp

נקודת מבט שלי כמי שרכש דירה להשקעה בחריש

אני רכשתי לפני כשנה במסגרת קבוצת רכישה דירת 5 חדרים מקסימה (על הנייר, כמובן) בגודל 118 מ"ר+מרפסות ב 865 אלף. אחרי זה "דחפו" לי גם מחסן מחיר קצת מופקע וילמתי תוספת קומה כך שהמחיר להיום הוא כ 920 אלף. כקבוצת רכישה המחיר לא סופי וייתכן שיעלה אבל עדיין יהיה נמוך משמעותית מדירות דומות בכרכור שנמכרות במליון שש מאות.
אצל קבלנים המחיר יותר גבוה אבל עדיין אני לא מבין מאיפה הגיע המחיר הזה של מליון שקל ל 4 חדרים.

אני לא רואה ביקוש משמעותי של שוכרים באיזור בשנים הקרובות. שוכרים יעדיפו לשלם קצת יותר ולהיות במקום נגיש יותר עם תשתיות טובות יותר. אם ארצה להשכיר אצטרך לבקש מחיר אטרקטיבי. עם קצת מזל אולי אוכל למצוא שוכר ב 3,000 ש"ח. המטרה שלי היא לא תשואה גבוהה משכירות. בעיקרון אני רוצה למכור את הדירה כשמחירי הדירות שם ישתוו למחירי כרכור. זה ייקח כמה שנים.

אגב, החברה שמארגנת את קבוצת הרכישה שבה אני חבר (שנקראת אפיקי מודיעין) מוכרת עכשיו את מה שנקרא "דירות שבס". המחיר גבוה ב 40 אלף מהמחיר שאנחנו שילמנו (+ תשלום למחסן) אבל עדיין נמוך מהמחיר שציינת

orenikogold

New member
איך הגיע למליון שקל

זה ההסבר שהמצאתי לעצמי
1. תוספת לקומה 3
2. מחסן גדול יותר
3. דירה מקבלן
4. מיקום מרכזי בישוב (שדרה עם חנויות , אולי יקל על למצוא סוחרים)
5. תנאי המימון, רק 20% מהסכום מוצמד לעליית תשומות הבניה דהיינו המחיר הסופי יהיה דומה ביותר. הקבלן לקח על עצמו את הריביות של הלוואת בלון וגילם את זה במחיר התחלתי גבוה יותר
6. כמובן גם העובדה שחלפה לה שנה .

הדילמה היא בעיקר מול רובע יזרעאל עם היתרונות והחסרונות מאחר והמחירים דומים. אני רואה יתרון במקום שסמוכים אליו רכבת, בית חולים לא קטן, מכללה, מרכז קניות ופארק מפותחים אם אני מסתכל על טווח של 3 שנים קדימה. מה דעתך ?

תכלס, לדעתי עדיף לקנות דירה מהצד השני של הכביש ממול לשכונת האומנים ברמלה ודירה בקרית ביאליק , מהצד השני של חוצה קריות (מתחילים להקים שם את נאות אפק, הסכם גג 5000 דירות ....)
אפשר 2 דירות ב1,100000 בשני איזורים לא חזקים אבל לא מאוד פריפריים שקרובים מאוד לאיזורים מצליחים. אבל זה התעסקות רבה עם שוכרים מרמה סוציואקונומית נמוכה ועם דירות לא חדשות.

אני לא מכיר את האלטרנטיבות שהצגת כאן

אני אישית מאמין שחריש תהיה עיר מאד אטרקטיבית בעוד כמה שנים כי היא ממש על כביש 6 ומתוכננת שם גם תחנת רכבת ונראה לי שהאוכלוסיה תהיה .איכותית (לפחות ממה שראיתי בקבוצת הרכישה שלי). אני הייתי מציע לך לנסוע למקום, להתרשם מקצב הבנייה, לעבור בין הפרויקטים השונים ולברר מחירים.
כמו שכבר כתבתי, הההערכה שלי היא שזו לא תהיה השקעה טובה במיוחד אם אתה רוצה לקנות דירה כדי להשכיר אותה.
אם אתה רוצה דירה למטרות הכנסה אז חשוב מאד שזה יהיה במרחק סביר ממקום מגורייך. כמו כן קח בחשבון שאחת הגזירות העומדות על הפרק היום היא מיסוי הכנסות משכירות

ברוך הבא בצל קורתנו ד"ר לקס

נשמח להמשיך לראותך פה.
בטוחה שתוכל לתרום לנו רבות.

gili667

Member
השאלה העיקרית היא אם אתם הולכים לגור שם

ככל שכוונתכם לגור שם הרי הערכת המחיר פחות חשובה
&nbsp
מה יהיה עם חריש יש לא יכול לדעת , הכל תלוי מה שיקרה בהתפתחותה - לדוגמא: רבים חשבו שתהיה חרדית והיא לא .
&nbsp
רבים משווים אותה למודיעין ויש סיכוי טוב שיתבדו , אם כבר השווא יכולה להיות לבת חפר - ועדין המיקום של חריש גרוע פי כמה
&nbsp
בחריש חובה להחזיק רכב ע"מ להגיע לכל מקום וזה בהחלט חיסרון , היא סוג של עיר שינה
&nbsp
לגבי המחיר, בדוק ההצעות השונות שיש שם , והבדלים בינהן
&nbsp
על פניו מיליון נשמע הגזמה, באותו המחיר תוכל למצוא גם בפרדס חנה , חדרה והסביבה , ויד2 תמצא גם בפחות
&nbsp
כהשקעה [להבדיל ממגורים] לחלוטין אין הגיון במחירים כאלו -היות וכלל לא ברור לאיזה כיוון תצעד חריש והיא יכולה להיות פלופ הרי שלצורכי השקעה הסיכון גדול ומנגד אין תמורה עבור הסיכון

orenikogold

New member
בעולם של ספקולציות נשארה רק האינטואיציה

אחרי סיור בחריש/רובע יזרעאל/פרדס חנה ובירור על אור עקיבא (חדרה כבר ברמת מחירים אחרת)
חריש נשמעת הכי מסקרנת. לגבי המיליון , זה אחרי שדרוגים ומיסים (עו"ד,חיבורים לתשתיות,מחסן מאוד גדול,קומה 3 ) והמחירים בינתיים בשנתיים האחרונות לא עוצרים.
גם אם ההשקעה תתברר כלא מוצלחת , לא מאמין שתגרור הפסדים .
תודה על חוות הדעת :)|

למעלה