דילמת התרומה

מצב
הנושא נעול.

arnonho

New member
דילמת התרומה

דילמת התרומה
היי,אני חדשה בעניין,וככל הנראה בכוון של תרומת ביצית. עד לפני שבוע וחצי חשבתי שזה פתרון נפלא-עד שקראתי את הכתבה בידיעות אחרונות לגבי תרומת זרע,ועלו לי שאלות וספקות לגבי הבלבול שזה יוצר בילדים המתבגרים,החששות מנישואי אחים...ודה קצת לקח אותי אחורה..פתאום נבהלתי..מה דעתכן?

SHIRA777

New member
דילמת התרומה

דילמת התרומה
היי,אני חדשה בעניין,וככל הנראה בכוון של תרומת ביצית. עד לפני שבוע וחצי חשבתי שזה פתרון נפלא-עד שקראתי את הכתבה בידיעות אחרונות לגבי תרומת זרע,ועלו לי שאלות וספקות לגבי הבלבול שזה יוצר בילדים המתבגרים,החששות מנישואי אחים...ודה קצת לקח אותי אחורה..פתאום נבהלתי..מה דעתכן?
דילמת התרומה
גם אני חדשה... מהיום ומזדהה איתך מאוד.קראתי את הכתבה ונכנסתי לחששות כבדים ואני אף שוקלת לדחות בשלב זה את התרומה למרות שבגילי.. אין לי הרבה זמן בלשון המעטה.נבהלתי מאוד.זה בעייתי. בנוסף ניסיתי ללקט פרטים על קייב- לא קבלתי תשובה מספקת לגבי צ'רנוביל. וחוץ מזה- אין שום ודאות לגבי הבדיקות שהתורמות עוברות. לפי בדיקה שלי כמעט כל אחת יכולה לתרום הבדיקות שם לא רציניות. אם יש משהי בפורום שיש לה מידע לגבי מהימנות הבדיקות של התורמות בקייב אשמח מאוד לשמוע. אנחנו בפני החלטה קשה ונשמח לעזרה תודה

בורכה הבאה גם לך לביתנו החם../images/Emo140.gif

דילמת התרומה
גם אני חדשה... מהיום ומזדהה איתך מאוד.קראתי את הכתבה ונכנסתי לחששות כבדים ואני אף שוקלת לדחות בשלב זה את התרומה למרות שבגילי.. אין לי הרבה זמן בלשון המעטה.נבהלתי מאוד.זה בעייתי. בנוסף ניסיתי ללקט פרטים על קייב- לא קבלתי תשובה מספקת לגבי צ'רנוביל. וחוץ מזה- אין שום ודאות לגבי הבדיקות שהתורמות עוברות. לפי בדיקה שלי כמעט כל אחת יכולה לתרום הבדיקות שם לא רציניות. אם יש משהי בפורום שיש לה מידע לגבי מהימנות הבדיקות של התורמות בקייב אשמח מאוד לשמוע. אנחנו בפני החלטה קשה ונשמח לעזרה תודה
בורכה הבאה גם לך לביתנו החם

ברוכה הבאה
אם את מפחדת מנושא קייב וצ'רנוביל אז למה דווקא להתמקד במסלול זה, למרות שיש אחוזי הצלחה די יפים מבין חברות הפורום. אני מצרף קישור לרשימת מסלולים הנפוצים בקרב חברי הפורום. אני גם מצרף קישור לאתרי אנטרנט של חלק מהמסלולים אילו גם לנו קצת הפריעה הנושא של קייב וצ'רנוביל לכן חיפשנו מסלול אחר ובלי עין הרע, לא חסר מקומות לבצע תרומת ביציות. פדיוס - קפריסין, למיטב ידעתי עובדת עם תורמות מקפריסין ויוון. זיגי - קפריסין ב"ח בני-ציון- עובדת אם מכון בבורקשט, רומניה, בשם SABYC. זה המסלול שבו אנחנו הצלחנו בו והצוות שמבצע את כל שם הם למעשה צוות ישראלי (ד"ר קלדרון וד"ר לויט) וב"ח בני-ציון. התורמות עוברות את כל הבדיקות שעוברות מטופלות IVF בארץ ונוסף גם X-שביר בנוסף את חוזרת לארץ עם מבחנת דם של התורמת לבדיקות נוספות במידה ותרצי. אנחנו קיבלנו תורמת, סטודנטית לרוקחות בת 23. היום בתנו בת 36 יום
ספרד- התורמות הן ממערב אירופה ואנגליה ב"ח הדסה עין כרם- צ'כיה יש פה גם חברת פורום שביצע את הטיפול בריגה. יש עוד מסלולים שנמצאים ברישמה שצירפתי. עם תעשי גם חיפוש בגוגל תחת הערכי IVF או EGG DONATION או OVOM DONATION, תגיעי לעוד מלא אתרים שלוא דווקא מתעסקים עם תורמות מקייב. בקשר לעלויות של מסלולים אילו תצטרכי לברר דרכם.

ברוכה הבאה לבתינו החם ../images/Emo140.gif

דילמת התרומה
ברוכה הבאה לבתינו החם

לצערי דווקא זה הפן החיובי היחידי הקיים עם מצב תרומת הביציות בארץ. מאחר שכמעת ואין תורמות בארץ אז 99.9% מתרומות הביציות הנעשות הן בחו"ל וברפואה הפרטית. לאור עובדה זו, הסיכויים שחצאי אחים יפגשו אי-פעם יהיו עוד יותר קטנים. אני אישית בעד לספר לילדה שלי ולשתף אותה בעובדה שהיא הגיעה לעלום בעזרת שתי אמאות האם הגנטית (התורומת) ואם הביולוגית (פלפלת
). כמובן אני יעשה את זה בגיל שהיאתוכל להבין את הנושא קצת יותר אבל כך שהיא תבין שמקור גנטי לא חשוב מבחינת אמאות. אני מצרף קישור לשתי מאמרים שפורסמו כאן לפני שבוע הדנות בנושאים אילו: להיפרד מהחלום, להתחיל מחדש החיים שאחרי התרומה

הרמוניה

New member
ממליצה לך גם להיכנס לפורום אימהות

דילמת התרומה
ממליצה לך גם להיכנס לפורום אימהות
יחידניות מבחירה ולקרוא שם חלק מהדיונים שהתפתחו. הכתבה בידיעות היתה חד צדדית ומגמתית ויש הרבה דעות שונות (מה גם שאין שום ביסוס מחקרי לטענות שהועלו שם). אין ספק שההחלטה על תרומה היא לא פשוטה- ואני מניחה שאף אחת\אחד לא היה בוחר בה אם אפשר היה להינמע ממנה.... השאלה היא בנסיבות הקיימות מה האלטרנטיבות ועם איזה אפשר לחיות בנוחות רבה יותר. בהצלחה בכל מקרה הרמוניה

ayoosh

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

דילמת התרומה
ברוכה הבאה

כמו שהציע מלח לפני וגם הרמוניה- אני מציעה להתחיל בקריאת חומר, ואני חושבת שהזמן והעבודה הנפשית מאוד חשובים בעניין שלנו. בהחלט צריך לחשוב על הדברים ולא להתחיל בטיפול רק לשם הטיפול כשעוד לא מוכנים. גם אני בעד לספר לילדים, למרות שזה לא פשוט (כבר התחלתי לחשוב על לארגן קבוצה טיפולית להורים לילדים מתרומת ביצית בעוד שנתיים שלוש...). לגבי נישואי אחים- אני חושבת שהסיכויים נמוכים, עם זאת, לי היה חשש מחצאי אחים גנטיים, וזה היה אחד השיקולים שלנו בבחירת מסלול לא "ישראלי"- כלומר לא כזה שנוסעים אליו במרוכז (בד"כ בסופי שבוע) והביציות של התורמות מתחלקות בין נתרמות שכולן/רובן ישראליות. לא שאני יכולה להיות בטוחה ב- 100%, אני לא יכולה לדעת למי התורמת שלנו תתרום בעתיד, אבל אני יודעת שהיא לא תרמה לישראליות בעבר (אך כן תרמה בהצלחה).

פיש10

New member
להוסיף על מה שאיוש כתבה...

ברוכה הבאה

כמו שהציע מלח לפני וגם הרמוניה- אני מציעה להתחיל בקריאת חומר, ואני חושבת שהזמן והעבודה הנפשית מאוד חשובים בעניין שלנו. בהחלט צריך לחשוב על הדברים ולא להתחיל בטיפול רק לשם הטיפול כשעוד לא מוכנים. גם אני בעד לספר לילדים, למרות שזה לא פשוט (כבר התחלתי לחשוב על לארגן קבוצה טיפולית להורים לילדים מתרומת ביצית בעוד שנתיים שלוש...). לגבי נישואי אחים- אני חושבת שהסיכויים נמוכים, עם זאת, לי היה חשש מחצאי אחים גנטיים, וזה היה אחד השיקולים שלנו בבחירת מסלול לא "ישראלי"- כלומר לא כזה שנוסעים אליו במרוכז (בד"כ בסופי שבוע) והביציות של התורמות מתחלקות בין נתרמות שכולן/רובן ישראליות. לא שאני יכולה להיות בטוחה ב- 100%, אני לא יכולה לדעת למי התורמת שלנו תתרום בעתיד, אבל אני יודעת שהיא לא תרמה לישראליות בעבר (אך כן תרמה בהצלחה).
בפדיוס ששאלתי אותם ספציפית הם אמרו לי : 1. הם לא חולקים את ביציות התורמת בין נתרמות שונות, ובטח לא בין הישראליות. 2. הם נותנים לתורמת לתרום רק פעמים. כך שההסתברות שהילד שלי יתאהב ויתחתן עם צאצא של אותה התורמת הוא להערכתי שאף לאפס. בכלל כל המאמרים שמתפרסמים באמת מורידים את הבטחון העצמי... נמאס כבר מזה!

אני חושבת שהחששות הן מכיוון התורם

בפדיוס ששאלתי אותם ספציפית הם אמרו לי : 1. הם לא חולקים את ביציות התורמת בין נתרמות שונות, ובטח לא בין הישראליות. 2. הם נותנים לתורמת לתרום רק פעמים. כך שההסתברות שהילד שלי יתאהב ויתחתן עם צאצא של אותה התורמת הוא להערכתי שאף לאפס. בכלל כל המאמרים שמתפרסמים באמת מורידים את הבטחון העצמי... נמאס כבר מזה!
אני חושבת שהחששות הן מכיוון התורם
ולא מכיוון התורמת. כי הכתבה היתה על בנקי הזרע בארץ ועל כך שלמשל ברמב"ם יתכן שיהיו 15 - 20 ילדים מכל תורם + ילדיו הטבעיים אם הוא נשוי.

אדוינה

New member
ברוכה הבאה!

דילמת התרומה
ברוכה הבאה!
גם לי היו ספקות בהתחלה,הידיעה באה עם הזמן.ההחלטה היא סופית. הישארי איתנו. שיהיה לך בהצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה