דילמת הטירון...

לועהארי

New member
דילמת הטירון...

כן אני טירון, אני לא מכיר הרבה משחקים, אני קורא על כמה אבל לא שיחקתי בהרבה. הצלחתי להכניס את אישתי לעינייני המשחקים, זה התחיל מ"מנזה" כי היא החליטה שסטלרס לא בשבילה (בלי לשחק בזה), יש שם יותר מדי מסחר וזה ארוך מדי. מנזה קצר וברור מאוד. בשבת האחרונה, נפגשנו עם דוד שלי והבנות של אישתו והחלטנו לשחק סטלרס, אשתי דווקא התלהבה והחליטה שזה לא משחק גרוע כ"כ. אחר כך ניסינו רק שנינו את קארקסון וגם היתה התלהבות. החלטנו שבקרוב נלך שנינו לערב משחקים, או ברחובות או בירושלים (מועדון המשחקים של יהודה ברלינגר), ואז התעוררה בי הדילמה... דילמת הטירון ! האם עדיף לשחק משחק מוכר (מבין המעטים שאני מכיר) או ללמוד משחק חדש (מבין הרבים כ"כ שאני לא מכיר) ? הבעיה עם ללמוד משחק חדש הוא שתמיד יש משחקים חדשים ומעניינים, כל שנה יוצאים לאור חדשים. הבעיה עם משחק מוכר, זה שאני מפספס משחק חדש שאולי יותר מלהיב. עכשיו כשאשתי תצטרף אלי, הדילמה אמנם תפחת, הרי עדיף לשחק ביחד, אבל לא תעלם לגמרי. נראה לי שהפתרון הטוב הוא לקבוע מה היחס בין ערבי משחקים למשחקים מוכר לבין ערבים למשחקים חדשים. 2 ערבים למשחקים חדשים על ערב אחד למוכרים, למשל. כרגע זה נשמע נכון כי אני טירון ולכן מעדיף ללמוד משהו חדש. מה גם שאני לא אקנה כל משחק שאני אתלהב ממנו, לכן לשחק יותר מדי משחקים חדשים שקול לעלייה על כל המתקנים בלונה-פארק, אתה נהנה לרגע אבל לא תחזור על זה הרבה זמן. אבל, מצד שני, אם אתרכז במשחקים שאני מכיר, מי יודע מה אני מפספס. אכן דילמה קשה.

ycyclop

New member
דעתי הצנועה

קודם כל מה עם הערבים ברעות אצלינו? מה קרה, אנחנו מעבר להרי החושך? לא, לא נעלבתי הפתרון הפשוט הוא איזון ושילוב. ז"א בערב משחקים מספיקים לשחק משחק גדול ואחד שנים קטנים או לפעמים שניים גדולים יותר ואז אפשר לשלב אחד מוכר עם אחד לא. חוץ מזה אישית אני חושב שערבי המשחקים זו ההזדמנות לנסות דברים חדשים, סגנונות אחרים ולהחשף למה שיש עוד בחוץ. אז ניתן להתחיל לגבש סגנון אישי (למשמל שלי הוא: הכל וכמה שיותר פעמים).

לועהארי

New member
ערבי משחקים ברעות...

כמתחילים, חשבתי שעדיף לנו רחובות או ירושלים בגלל הנוחות שבעניין, אנחנו והוריה של אשתי גרים בירושלים ככה שמאוד נוח להשאיר את הילדה ולדעת שאנחנו לא רחוקים ממנה. ברחובות הוריי גרים ואותו סיפור, למעט שאנחנו נוכל לעשות את הלילה ברחובות ולכן לא להיות לחוצים בזמן בערב המשחקים. לעומת זאת, אחרי שחשבתי על זה, יכול להיות שקל יחסית להגיע לרעות מצפון ירושלים, דרך 443, ואז גם ניתן להשאיר את הילדה בי-ם. כמה זמן נסיעה זה מי-ם לרעות ? בכל מקרה אני שולח הודעה עם המייל שלנו.

ycyclop

New member
מרחק נסיעה

הנסיעה לרעות יותר מהירה מרחובות בשעות הערב ניתן להגיע דרך 443 ב30-40 דקות אלינו הביתה (מניסיון) ובחזרה זה בטוח יותר סביב 30

kobyshachar

New member
אכן דילמה קשה...

אתחיל בשמה של אשתי, שתמיד תעדיף לשחק משחק שהיא מכירה. מבחינתה היא מכירה מספיק משחקים ואין לה את החשש שהיא מפסידה משהו טוב יותר. אני מניח שזו גישה בריאה באופן כללי, להסתפק במוכר ולא להיות עסוק במרדף אחר ריגושים חדשים. אני תמיד אשמח ללמוד משחק חדש, אבל יש גם מקום לשחק משחק מוכר בחברה חדשה. ראשית, מגלים הבדלים בין הפירוש שניתן לחוקים שונים ולומדים לשחק את המשחק בצורה הנכונה - מבחינת החוקים. גם מהבחינה האסטרטגית נחשפים לדרך מחשבה אחרת הפותחת דרכים חדשות להנות מהמשחק. ניסיתי להנהיג קונספט בערבי המשחקים שאני עורך, מבחינת מנגנון המשחק. זה יכול להיות קונספט נחמד לערב משחקים שבו לא מלמדים אף משחק, כל אחד משחק את מה שהוא מכיר...

Pentax

New member
אני אישית אוהב ללמוד משחקים חדשים

בשני ערבי משחקים שהשתתפתי בהם למדתי 5 משחקים חדשים. מבחינתי זאת הייתה הזדמנות מצויינת ללמוד ולנסות משחקים חדשים. מתוכם אחד כבר קניתי, שני בדרך ושלישי אני מתכוון להזמין בקרוב. אילו לא הייתי משחק - לא בטוח שהייתי רוכש אותם כל כך מהר. בכל מקרה אני די מסכים עם ycyclop שעדיף לשלב בערב אחד משחקים חדשים עם משחק אחד מוכר. כך אתה גם לומד משהו חדש וגם משתפר במשהו מוכר.

למעלה