דילמת החזרה

בקר12

New member
החלק הראשון בתגובתך ענייני

החלק השני פרופוגנדה.
עם כל הכבוד בבריטניה יש משבר כלכלי.
מי שמסתדר שם סבבה אבל גם בארץ הרבה מיסתדרים.
כל מקרה לגופו

גם לי זה קצת חרה

לפעמים עוזבים מקומות טובים ויפים עם אנשים מנומסים, בשביל לחזור לישראל.
אני נמצאת פה שנה ועדין נדהמת מכמות הפעמים ששואלים אותי אנשים "למה חזרת", מודה שזה קצת מעליב.
כנראה צריך להתרחק כדי לראות את הטוב שבמקום.

בקר12

New member
אין סימן גדול יותר לפרובנציאליות מהאימרה

"למה חזרת"? - הרי אותם אלה שאומרים את זה יצביעו בסקר הבא על שביעות רצון רבה מהחיים בישראל.
ומדוע הם אומרים כך?
כיוון שהם נהנים לקטר וזה גם נשמע (להם) מתוחכם.
רק מי שבאמת היגר וחי בארץ אחרת מבין שאין מקום מושלם.
הניצחון, אם יש כזה, הוא בנקודות ולא בנוק אאוט

נינה לי

New member
מסכימה. הישראלי הפרובנציאלי זה מי שמעולם

לא התגורר בחו"ל, אבל משוכנע ששם הכל זהב, וכאן הכל ....
אז לידיעה: מניסיון אישי, המקום שבו יכולתי להתחבר הכי מהר לאינטרנט היה בישראל (לעומת עיר אחת בצרפת, עיר אחת בגרמניה ושתי ערים בארה"ב).

נינה לי

New member
הניצחון, אם יש כזה, הוא בנקודות ולא בנוק אאוט

האם זו לא ציטטה של מיכאל אלב', מנהל פורום 'קומונת ישראלים בקנדה'?

בקר12

New member
אולי. אבל אני לא מכיר אותו לא ואת הקומונה

יש גבול למספר הפורומים שבהם אני יכול לגלוש.

נינה לי

New member
מעניין, מיכאל אומר את זה כהוכחה לכך שזו קנדה

שמנצחת את ישראל בנקודות...

בקר12

New member
נו ו? אני מניח שזה סובייקטיבי - לא?

המונח "הוכחה" הוא קצת מצחיק.
לפחות הוא טעם מפה ומשם וגיבש לעצמו טעם.

נינה לי

New member
לא אמרתי שאני נתפסת ל"הוכחות" שלו

להיפך, שיטת ה"מדידה" הזו נראית בעיניי די נלעגת.
איך אתה "מודד" קריעה של ילדים מהמשפחות המורחבות שלהם בארץ ושולל מהם חווית גדילה עם סבים וסבתות, דודים ובני דודים, בשביל "חינוך קנדי מצוין" (בעיניהם כמובן. לפי סקר אחרון, קנדה ממוקמת נמוך למדי במדד החינוך בבתי ספר). או קצת יותר כסף, וכו' וכו'.

את מפספסת את הקונטקסט

מיכאל אומר את זה בתגובה לכאלה שחושבים שהכל בקנדה עשוי מזהב ובישראל הכל $#%. זה קצת משנה את המשמעות, לא?
וחוץ מזה, הוא לא מנהל שום דבר. אשתו היא מנהלת הקומונה "ישראלים בקנדה"

וחוץ מזה, ברכות על הפורום. עברנו לא מזמן את ההתלבטות לגבי חזרה לארץ. בסופו של דבר החלטנו להישאר בקנדה לעוד 3 שנים לפחות אבל אני יכול לומר שזו היתה אחת ההתלבטויות הקשות בחיי.

נינה לי

New member
איחולי הצלחה בהחלטתכם החדשה.

ותזכרו שקל יותר לחזור עם ילדים מאשר עם מתבגרים.
לגבי "פספוס הקונטקסט", לא פוספס, וכתבתי הודעה מנומקת בדבר, אלא שבמקום לעלות לאתר, היא אבדה לה בערבות 'תפוז', אז אבליג ולא אכתוב מחדש.

סנופה

New member
מבינה אותך. זה לא חייב להיות סופי

אני מניחה שתוכלו לשמור לעצמכם את האופציה לחזור ללונדון ביום מן הימים. ואין מה לעשות, במעבר הזה לחו"ל יש גם משהו קצת אגואיסטי. אנחנו בחרנו לשים את עצמנו בראש סדר העדיפויות, וזה בסדר גמור ואפילו לגיטימי בעיני. (רק למה אני מרגישה כ"כ אשמה כל הזמן?
)

חיבוק ממני

בקר12

New member
שיהיה לך בהצלחה. גם אנחנו חזרנו אחרי

לא מעט שנים בלונדו.ן הזמן עשה את שלו ומתרגלים. צריך סבלנות.

תמונות10

New member
תחזרי ,ואגיד לך גם למה

כי אחרת כל חייך תצטערי שלא חזרת.
נקיפות המצפון ילוו אותך תמיד.

RonspotNL

New member
זו בהחלט דילמה

אני בהחלט חייב להגיד שכשהייתי בארץ בביקורים האחרונים שלי ב09 וב2010 הייתי בסוג של שוק מבחינה אישית וגם מבחינה כלכלית לא הבנתי איך אנשים גומרים את החודש בכלל

שנית יש לי הצעה אולי תקחו את הילדים ( אוטטו חופשת הקיץ ) ותבלו איתם את כל החופשה ביחד עם כל המשפחה שלך ? נסו למצוא איזו דירה זמנית או משהו למשך כל החופשה ותהיי עם אמא שלך ותראי איך הילדים מסתדרים איך את מסתדרת איך בעלך מסתדר אחרי 9 שנים דברים משתנים וכך גם את ומשם תראי הלאה

Lia78

New member
בלת"ק, 2 הסנט שלי

מה אמך אומרת על הרצון שלך לחזור לארץ בגללה?
אני יודעת שהורי אם כמה שהם רצו אותנו קרובים כשגרנו בגרמניה לא היו רוצים שאעשה צעד כזה בגללם ולא כי זה מה שטוב עבורי (כיחיד/זוג/משפחה).

תראי, אין ספק שזה חלק מהבחירה לחיות רחוק, אם בארץ אחרת ואם בישוב אחר/מרוחק באותה הארץ. וזה אחד החלקים הקשים אם לא הקשה ביותר...

לחזור לישראל זה לא ככ פשוט, ובחיי שלא ככ רע כאן, לי ממש טוב
אבל זה צעד לא פשוט, זה כמו להגר מחדש מבחינות מסוימות.
אם מגיעים עם הנחות שליליות (יהיה לי רע, קשה, הילדים לא ישתלבו וכו'), סביר להניח שזה גם מה שיהיה.

בשורה התחתונה, בוודאי שאת צריכה להחליט לפי מה שטוב עבורך ולא לפי מה שאנשים אחרים רוצים. זה לא עושה אותך אנוכית בכלל. אלו הם החיים שלך בסופו של דבר.

morannt

New member
עידכונים

היתה לי שיחה ארוכה מאוד עם אמי אתמול והיא מתעקשת שנשאר באנגליה כי היא אומרת שהיא יודעת שיהיה לנו טוב יותר באנגליה והיא לא רוצה שנפרק חיים שלמים בגללה, פשוט מדהימה! היא מקבלת עזרה מביטוח לאומי ואחי החליט כן לעזור לה קצת אז במובן הזה נרגעתי קצת.
ורק בגלל זה זה גורם לי לרצות לחזור יותר בשביל להיות איתה ועם שאר המשפחה .בנתיים נבוא בקיץ עם הילדים לגשש כמו שאומרים אני עדיין לא החלטתי מה לעשות אבל סביר להניח שנחזור בשלב מסוים .

בקר12

New member
אם אתם מניחים שתחזרו בשלב מסויים

אז דוקא כדאי להקדים.
הקליטה תהיה קלה יותר לילדים והזמן שעובר לא תעשה את החזרה קלה יותר
כמובן הכול בהנחה שאפשר להתפרנס

מורן

אני מסכימה עם מה שבקר12 אמר :)
שיהיה בהצלחה בכל אשר תחליטו.
שמחה לשמוע שאחיך עוזר לה.

למעלה