דילמת האסיר

chief21

New member
דילמת האסיר

מי שלא מכיר יש קישור בקישורים הנלווים עכשיו ניתן לייחס את הדילמה הזו גם למשחקי קופסא, כמובן בצורה הרבה יותר דינמית והנה דוגמא יש משחק שנקרא דיפלומטיה, שבו אנחנו משחקים מדינות אמיתיות. אני עשיתי ברית עם בריטניה (הייתי צרפת) והלכתי בעיקרון של "מידה כנגד מידה". אם יש בין שנינו שיתוף פעולה - אני ישאיר שיתוף פעולה גם לצד השני. אם לשנינו יש אינטרסים ברורים למלחמה, אני הולך למלחמה. כל זה טוב ויפה, במיוחד שמי שמשחק את בריטניה הוא אידיוט גמור, אבל בזכות זה אני שלטתי על כצי כדור הארץ הדרומי ובזכות העזרה שלי הוא שלט על הצפוני, אבל לא יכלתי שלא לחשוב על תבגוד בו תבגוד בו עכשיו כל עוד הוא לא בוגד בך. אז ככה עברו להם כמה שנים במשחק, עד שראיתי שהוא כבר אידיוט גמור, פינה את כל כוחות מבריטניה ואז אני פשוט עשיתי קפיצה קטנה והוא פשוט נשאר עם הפה פעור. אח"כ כל המשחק הוא ניסה לבנות ברית נגדי אבל אני שמתי את כולם בכיס שלי ככה שלא ממש הלך להם בלשון המועטה. אבל, למרות שכתוב בחוקים שהמשחק בנוי על בגידות ובשביל ליעעל את המשחק אנחנו צריכים להתחיל כל משחק מחדש, במשחק הבא אני הייתי איטליה, הוא היה אוסטריה ובוא ננסח את זה ככה - זיינו אחד לשני את הצורה עד שהמעצמות נאחרות ניצלו את זה ועלו עלינו חיש קל. אז מי בעצם היה ה"טיפש הגמור" במשחק הראשון? הייתי בקלות יכול להסתפק בתיקו ולטעון כאילו לכאורה לשנינו אין מה לעשות, אבל עקב אופיי החמדן, ועקב המטרה הברורה של המשחק, לנצח, בחרתי לבגוד בו ולהשאיר אותו עם המכנסיים למטה והטוסיק בחוץ. אבל מה שיצא זה שבמשחק השני גמרו לי את הצורה אבל גם לו. עכשיו נניח שהייתה עוד מעצמה, גרמניה. במשחק הראשון היא נמחקה כליל, אבל בשאר המשחקים תהיה לה ברית מובטחת מאנגליה עקב זה שהיא עצבנית על צרפת. האם בעצם גרמניה היא זו שמרוויחה מהבגידה הזו? או צרפת?

Reilak

New member
אני חושב שזה עיקרון חשוב בכל משחק

אני כמובן לא מתכוון למקרה ספציפי כל שהוא, אבל מה שעושה משחק למעניין הוא הדילמה בין האפשרויות שיש לשחקן, אחרת היינו משחקים לפי אלגוריתם שהיה נבנה מניסיון, איזה מהלך הכי שווה לעשות, והמשחק היה הופך לג'נרי , ליניארי ומשעמם.

chief21

New member
נכון, אבל..

האם מה שעשיתי היה חכם, בהתחשב שבטווח הקצר ניצחתי אבל במשחקים הבאים יהיה לי מוניטין יותר "מפוקפק".

ycyclop

New member
אתה לא היחיד

אחרי 3-4 משחקים כולם יפרו הסכם אחד או שניים ולכולם יהיה מוניטין מפוקפק אז תאלצו לעשות הסכמים, אבל לישון עם עין אחת פקוחה

ycyclop

New member
אני לא חושב שזה המקרה פה

פה ישנה תופעה של גרירת תוצאת משחק אחד למשחק אחר גם אם אין לכך סיבה. אין מה לעשות קשה להתעלם מהסטוריה של שחקנים יחד. אם יש שחקן שתמיד יתקע סכין, אז לא יסמכו עליו, אם יש שחקן שתמיד שומר אמונים, יהיה לו יותר קל להשיג הסכמים (בד"כ הם חלשים יותר כי הוא לא יהיה פרייר). אם יש חשקן שמנצח הרבה, אז יפעלו יותר נגדו. לפעמים לקיחת תוצאת משחק אחד לשני היא מוגזמת. אני מקווה שתוך כמה משחקים הדברים ירגעו והוא יבין שזה היה משחק, ומיד צריך לזכור את נושא הפרת ההסכמים

chief21

New member
כמובן שלא התייחסתי לדילמה כמו שהיא

אלא כמו שהיא מתבטאת במשחק, או לצורך העיניין בהרבה משחקים. ואתה יודע, זה מה שאני חשבתי, שיהיו עוד כאלה שיבגדו אבל החבורה שלנו... אפילו בתור העשירי השחור (גרייג'וי) והאדום (סטארק) לא עלו אחד על השני למרות שזה כנראה היה מקנה את הניצחון (אני מדבר הפעם על משחקי הכס ולא על דיפלומטיה אבל זה דיי מבוסס) וכמובן שלכל אחד יש את השיקולים ואפילו את האופי שלו. אני מנסה לשחק משחקים בצורה לוגית נטו, בלי רגשות ובלי אופי :)

למעלה