דילמות

• פותח הנושא hlg
  • פורסם בתאריך

hlg

New member
דילמות

אין לי מושג אם אני נמצאת במקום הנכון, אבל אנסה.... אני בחיפוש עצמי. כבר שנים. מנסה לחשוב מה יגרום לי לקום בבוקר באושר,חיוך. לא אוהבת להתחיל את השבוע בהמתנה לסופ"ש.... כ"כ הרבה תחומים בחיים מעניינים אותי. לא יודעת מה ימלא אותי באמת. אני בת 27, עם תואר ראשון במנה"ס ותעודת גרפיקאית. מתעסקת באומנות מילדות. מה אני אוהבת? אומנות חיות מוסיקה ילדים כתיבה אני מפחדת שהחיפוש העצמי שלי מתחיל מאוחר מידיי... אבל מרגישה במרוץ. מרגישה שהזמן עף,ובנתיים,לא קורה איתי דבר. זהו. חשבתי לשתף קצת. שבוע טוב....

yaelmmmmm

New member
../images/Emo13.gif הי

שמחתי לקרוא שאת 'בחיפוש עצמי'. אני חושבת שזה המקום הנכון להיות בו, אגב, החיפוש העצמי לא נעצר כשכבר סוף סוף בוחרים מקצוע. יש עוד הרבה בחירות נוספות חשובות בחיים... ולעצם העניין, את מעלה התלבטות בבחירת הנישה המקצועית- מרוב תעודות, לא רואים את הייעוד... מעין אמנות ופילוסופיה בליבוש משהו יותר 'ביזנס', מגביל ופחות יצירתי. האם הבנתי אותך נכון?

hlg

New member
היי

אני חושבת שהבנת, פחות או יותר. יש לי המון אהבות בחיים, ואין לי מושג איך ליישמם ל"מקצוע". ואני בהחלט מסכימה שהחיפוש העצמי לא נעצר במקצוע. הוא נמצא בכ"כ הרבה תחומים בחיים, אבל המקצוע הוא כרגע המרכזי בחיי. גם מבחינת הגשה עצמית וגם מבחינה פיננסית....

אפרת2111

New member
תשובה שלי לדילמות

הי לך, אני תמיד אומרת לעצמי ולסובביי שחיפוש עצמי הוא סוג של טריגר. בלהבין את עצמך את רצונותייך וכו'.רוב האנשים בחייהם מתעוררים לשאלה הזאת בגילאים מאוחרים יותר.כך שהשאלה הזאת רלוונטית גם עבורך בתקופה זו של חייך."הכל קשור והכל קשורה"--שימי לב שאת מגדירה עצמך בסוג של "מרוץ" (, אני גם שמעתי שאת לחוצה,) מה המשמעות של מרוץ בחייך? איך זה נראה במציאות הפיזית שלך? ממתי את מכירה את המושג הזה "להיות /להרגיש במרוץ"? אין לי ספק שכשתעני לעצמך על השאלות האלה-מתוך כנות מקסימלית הדברים יהיו בהירים יותר עבורך. את היחידה שיודעת מה טוב ונכון לך. תאפשרי לעצמך להיות מה שאת כרגע.בלי שיפוט וביקורת עצמית. אפרת דרור-עתיר מאמנת אישית ועיסקית מנחת סדנאות/חוגי מדיטציה. 052-3854570

hlg

New member
היי....

נכון, אני בהחלט לחוצה. אוהבת שהכל מתוקתק והולך כשורה. לא אוהבת שדברים תלויים באוויר. עניין של אופי אני מניחה.... :) ממתי המירוץ? מהרגע שסיימתי את הצבא. אין עוד מסגרות מוכתבות. המסגרות שאכנס אליהן הן מסגרות שאני בחרתי אותן. לטוב או לרע. באיזשהו מקום בגלל זה רצתי לתואר. לא באמת חשבתי (בדיעבד) אם זה מה שאני רוצה. ורוב הסיכויים שהיום הייתי לומדת משהו אחר. אבל לא רוצה להתחרט על דברים כי אין בזה שום תועלת. על כן,כרגע,מנסה לחשוב מה יגרום לי לאושר. וגם היום, כשאני מריצה סוגיי לימודים בראשי, הנושאים תמיד משתנים...

yaelmmmmm

New member
קבלת החלטות

הי יקרה, רצת עם ההחלטות מהר מהר, אני לא הספקתי איכשהו לעקוב... אז בואי נעצור לרגע ונחשוב במקום גדול גדול- קטן קטן!!!
אם את מעלה בזכרון, כמו על סרט, את כל חייך התעסוקתיים, האם היה יום אחד / פעולה אחת / עיסוק אחד שבו הרגשת שאת מרגישה שאת ממצה את כישורייך?
אגב, רוב שסיכויים שהיית לומדת מה??? אני מרגישה שיש לך בראש המון המון חלומות שדווקא השילוב ביניהם ייתן את המפתח למה את באמת רוצה לעשות ולהיות (doing ו- being). בהצלחה, יעל

דברים שמקדמים חיפוש ודברים שמעכבים אותו

שלום לך
את בת 27. רובנו המאמנים מלווים אנשים בשלבי שינוי וחיפוש בגילאים מבוגרים הרבה יותר - 40, 50 ו - 60. כך שאני יכולה לציין שאת בהחלט לא איחרת
להיפך, את מקדימה חלק גדול מהאנשים... אבל התחושה שאת במרוץ, שלא קורה איתך דבר - זה חלק ממה שמעכב את החיפוש שלך. ושל כולנו. התחושות השליליות לא נותנות לנו לחשוב בבהירות, לבדוק בפנים לאן אנחנו רוצים ללכת. מה שכן יכול לעזור הוא לדמיין את עצמך קמה באושר, בחיוך, כמו שכתבת. אבל לא לנסות לדמיין משרה ספציפית אלא דברים כלליים יותר. איפה את? עם מי את? מה את אוהבת שם בעבודה הזו? וזה שאת מתעסקת באמנות מילדות הוא סימן מצוין. סיכוי טוב שזה יהיה בסביבה של אמנות, אבל יש הרבה דברים בסביבה הזו. האם לא הגיע הזמן להתקדם עם החיפוש הזה שלך?
...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כל כך צעירה

וכבר את חושבת שמאוחר? מגיעים אלי לאימון אנשים בשנות ה-40 וה-50 לחייהם עם שאלות כאילו, וגם אז זה לא מאוחר מדי. מה שחשוב הוא להיות עם השאלות ולהמשיך לחפש את התשובות - גם עכשיו וגם בהמשך. התשובות משתנות במהלך החיים, וזה בסדר גמור. יש לך גם כישורים פורמליים רחבים ואני בטוחה שגם כישורים נוספים. העיסוק האידאלי נמצא במקום שהכישורים, התשוקה והסביבה נפגשים. יש לי משימה בשבילך - האם תנסי? רשמי 50 עיסוקים שנוגעים לתחומים שאת אוהבת, ושהיית מוכנה לעשות: למשל אם אתחיל מבעלי חיים - אפשר ללכת לכל מיני כיוונים: וטרינרית, מטפלת בחיות בגן חיות, ספרית כלבים, מטפלת בעזרת בעלי חיים, יוצרת אביזרים לחיות, כותבת ספרים על חיות, מעבירה חוגי ליטוף לילדים.... ברור שלא כל אחד מאילו מלהיב אותך. רשמי מה כן, גם אם זה נראה לך לא מעשי. אם תשתפי נוכל לסייע לך ללמוד מזה הלאה.

hlg

New member
50? וואו... אוקי

אני מוכנה לאתגר! :) 1. ריפוי באומנות לילדים 2. ריפוי בחיות לילדים 3. גרפיקאית (עצמאית במשרה מלאה) 4. מעצבת אירועים 5. סופרת 6. עיתונאית 7. מפיקה תוכניות מוסיקה ברדיו 8. מפיקה בטלויזיה 9. פסיכולוגית 10.עובדת סוציאלית 11.רכזת משאבי אנוש 12. עורכת ספרים 13. מאמנת דולפינים 14. חוקרת ימית 15. בעלת בית קפה שכונתי 16. יועצת ארגונית האמת? זה כל מה שעולה לי..... אלו באמת תחומים שאני יכולה לדמיין את עצמי עושה, בכיף ובהנאה... וכמו שאפשר לשים לב, התחומים מגוונים ולא בהכרח קשורים אחד לשני.... :)

דילמות בחיים

ההמלצה שלי אלייך היא פשוט להכין את רשימת הדברים שאת אוהבת לעשות כפי שרשמת אותה ופשוט לעבור נושא נושא ולחשוב כיצד את יכולה להפוך אהבה כזו למקצוע. ברגע שאיתרת תחום מסויים שבו החלטת שאת רוצה לעסוק תתחילי לחשוב כיצד את יכולה ליצור לעצמך פרנסה ממנו כשכירה או כעצמאית. ברגע שתתחילי לפעול תגלי האם את באמת אוהבת את התחום שבחרת ויש בו פוטנציאל להרוויח ולהתפרנס או שעדיף לעבור לתחום הבא. בהצלחה

למעלה