דילמות

דילמות../images/Emo178.gif

תהיתי לי, ביני לביני (היה צפוף...) אם גם לכם יש כל מני דילמות בחיי היום יום בכל הנוגע לדת ולכמה להחמיר: לשמור שש שעות בין בשר לחלב
או אולי ארבע
או שתיים
או בכלל
לאכול במסעדה שלא מגישים בה גם וגם אבל היא פתוחה בשבת
או שמגישים גם וגם אבל להזמין 'כשר'
לשמור שבת
רק לא לעבוד בשבת
לא להדליק אש
וכו' וכו'... (ובהשראת סיינפלד-וידה ידה ידה...) אז...על מה אתם מוצאים את עצמכם חושבים כל יום ועדיין מתפשרים וזזים ימינה ושמאלה? פרבולה

lior02010201

New member
אין יום שעובר ואני לא חושב על זה

המון. על כל מה שציינת ואצלי זה עוד על יותר כי אני דיי צעיר ואני חושב לעצמי איך אחרי שאני אעזוב את ההורים החיים שלי יהיו... היתה לי דילמה שפתרתי איזה צום לצום ובאיזה לא והחלטתי שאני אצום הכל כיוון שאין לי בעיה עם צום ואני אפילו יכול ללמוד ולצום. לרוב אחרי חשיבה הזאת אני כל הזמן מחמיר אבל יש מקרים שאני מוותר כיוון שההורים שלי בכלל לא שומרים...

בהחלט מזדהה עם התלבטויותיך!

אבל איך אפשר לא להתלבט והרי אילו מצבים שאנו כמי שבחרו להיות מסורתים צריכים להתמודד איתם בחיי היום יום, ביחוד בעולם המודרני והטכנולוגי כל כך. המענה האישי שלי הוא שאף אחד לא מושלם ושאפשר רק להשתדל הכי טוב שאנחנו יכולים לנסות למצוא את האיזון המתאים לנו בין הבחירה שלנו לעולם הסובב אותנו,אני אישית מאוד משתדלת לדבוק במה שבחרתי לקיים ביחד עם מחשבות שמתרוצצות אצלי על התחזקות כמו לבוש צנוע או לא להדליק חשמל בשבת אבל אני עדין מתלבטת,מחפשת...בנתים משתדלת לקרוא,ללמוד,לדעת ויש כל כך הרבה לדעת שבלי זה אי אפשר להבין את המהות של מה שבחרת ואולי לאן אתה רוצה ללכת,לאט לאט אני מוצאת את עצמי מתפללת שלוש פעמים ביום,צמה כפי שעשיתי לאחרונה אפילו מקדשת את הלבנה,בכשרות אני משתדלת לשמור לפחות ארבע שעות בין לבין,לאכול במקומות כשרים אבל אם למשל אני מתארחת בבית לא שומר כשרות אני לא אדרוש דברים מיוחדים או משהו כזה,אפשר להיות מסורתי וגם להסתדר עם סביבתך. שלכם חנה גונן

lady h

New member
הדילמות הללו

אני חווה אותן כל הזמן. יש דברים שהושרשו בי מהבית כמו איסור הדלקת אש ועבודה בשבת. בשאר הדברים אני מאוד משתדלת. אני לא שומרת 6 שעות בין בשר לחלב, אלא 4. גם כשאני בחו"ל אני אוכלת במקומות לא כשרים אבל מזמינה מקפידה לא לאכול בשר אלא רק סלטים ותוספות. לאט לאט אני שומרת יותר ויותר. יש דברים שאין לי דילמות לגביהם. למשל, אני לא רואה משהו לא בסדר בכך שאני לובשת מכנסיים, מתרחצת בים מעורב או רוקדת מעורב למרות שאני יודעת שההלכה אוסרת זאת.

"מהבית"../images/Emo104.gif

לאה אמרה שהיא יותר מקפידה על דברים שהושרשו בה מהבית, ושמתי לב שגם אני נוהגת באותו האופן. כמובן שמשום שאני עדיין בבית זה יותר "קל", ז"א, יותר טבעי, אבל שמתי לב שהדברים שהקפידו עליהם בביתי הם הדברים שיותר חשוב לי לשמור עליהם. מעולם לא שמרנו שבת למרות שהורי באו מבתים שכן שמרו בהם (כל המושב שהם באו ממנו דתי), אבל לדוגמה שומרים בין בשר לחלב, ולכותל לא מפנים את הגב (יותר עניין תרבותי, נראה לי). אלה הן רק דוגמאות אבל הן מייצגות את כל הווייתי כיהודייה, אני בעצם משמרת (ומעט מחמירה) את מה שלמדתי בבית, דברים שלא הורגלתי לעשות נראים לי 'פחות חשובים'. לדוגמה, אני לא מסוגלת לשמור שבת כהלכתה, (לא כי זה נראה לי לא חשוב, חלילה לא רוצה לפגוע בכבודה של השבת) פשוט זו לא נראית לי הדרך שלי. לכן, מאוד התחברתי לדבריה של לאה. בנוסף, שמתי לב שיש כל מני דברים שלא הורגלתי לעשותם בבית אולם לאחרונה התחלתי לגלות בהם עניין ושקלתי להחמיר למרות שכל כך קשה לי בצבא... שיהיה המשך שבוע נפלא לכולם
פרבולה

למעלה