דילמות מוסריות

lightflake

New member
דילמות מוסריות

יש לי אקוויום עם דגים
לא משנה עכשיו איך המצב הגיע לידי כך, הייתי מעדיף שלא יהיה לי, אבל יש לי,
עכשיו אני נתקל בדילמות
נניח דג אחד זקן וחלש ויש גם דג קרב צעיר וחזק והוא נהנה לגרש את הדג הזקן ולשמור על טריטוריה, אבל בזמן האחרון, הוא כנראה מרגיש שהוא מאוד חלש, אז הוא תוקף אותו ומתעלל בו ואני רואה את זה ומתחילות לעלות הדילמות
כי מה לעשות כשיש לך אקווריום אתה קצת משחק ב"להיות אלוהים", אתה נותן אוכל ואם לא תתן אוכל הם ימותו, אתה דואג לחייהם,
מצד אחד בטבע אף דג לא חי עד זיקנה, מה שמבחינתנו נראה סידור די אכזרי שבו פשוט אוכלים את החלשים ונגמר הסיפור, באקווריום החלשים יכולים להגיע לזיקנה ואולי לסבול במשך הרבה זמן, מצד שני גם להיטרף לא נשמע לי תענוג גדול, ואם חשבתי על "המתת חסד"
מי אני שיחליט להרוג יצור חי רק בגלל שנראה לי שעדיף לו מותו מחייו???
על פי אילו קריטריונים אני יכול להחליט עבור יצור אחר ממני לחלוטין שאין לי יכולת לתקשר עמו? ואיך בדיוק הורגים דג המתת חסד? אז אומרים בפורום דגים פעם קראתי לשים אותו במים קרים ולהוסיף קרח עד שהוא ימות... מישהו החליט שככה זה הכי פחות נורא לדג, לכו תדעו, אף אחד לא יודע באמת.

אז עכשיו הדג קרב עושה פוזות על הדגיג הזקן ואני מוצא עצמי מתערב ביניהם, אחרי שהוא לא הבין את הרמזים שלי פשוט הכנסתי אותו לרשת פלסטיק בתוך האקווריום - מין כלא שש לדגים
מה שאני לא יעשה אני יצא לא מוסרי בכל מקרה
אם אני כולא את הדג הזה רק בגלל הטבע שלו...
אם אני נותן לו לתקוף את הזקן...
אם אני מכניס את הזקן לבידוד...(האמת שחשבתי שזו האופציה הכי טובה אבל לא הצלחתי לתפוס אותו, הוא נבהל ממני ולא רציתי שיחטוף התקף לב)

עוד דילמה היא במה להאכיל את דג הקרב
אני יכול לתת לו תולעים מהאדמה, עשיתי את זה כמה פעמים, זה האוכל הכי טוב בשבילו ואז אני רואה את התולעת החמודה והתמימה ובום הוא תוקף אותה ובולע אותה והיא מנסה לברוח גם שהיא כבר חצויה לשניים...
בקיצור מרחץ דמים
אבל אם אני קונה אוכל יבש זה אותו דבר, אז פשוט מישהו הרג בשבילי את התולעים בצורה מסחרית... זה לא יותר מוסרי לתת למישהו אחר את העבודה הלא מוסרית נכון?

מזכיר את כל עניין האוכל, רובנו לא היינו מעיזים להרוג פרה ולחתוך אותה ולאכול אותה, נראה לי שהיינו מוותרים על כל הסיפור ואוכלים אורז עם ירקות, אבל כשזה מגיע במנות מוכנות ועטופות בפלסטיק במקרר הסופר זה נראה לנו הרבה יותר מוסרי והגיוני ונחמד... ממש כמו לקטוף פרי מהעץ, רק שהפרי הוא פרה

דילמות באקוריום

יש לי אקווריום עם דילמות
לא משנה עכשיו איך המצב הגיע לידי כך, הייתי מעדיף שלא יהיה לי, אבל יש לי,
...
אז עכשיו דילמת הקרב עושה פוזות על הדילמה הזקנה ואני מוצא עצמי מתערב ביניהם, אחרי שהיא לא הבינה את הרמזים שלי פשוט הכנסתי אותה לרשת פלסטיק בתוך האקווריום - מין כלא שש לדילמות
מה שאני לא יעשה אני יצא לא מוסרי בכל מקרה
אם אני כולא את הדילמה הזו רק בגלל הטבע שלה...
אם אני נותן לה לתקוף את הזקנה...
אם אני מכניס את הזקנה לבידוד...

אכן החיים מבאסים עם דילמות זהב :) ועוד לא הזכרת אפילו את הכרישים והתמנונים..

קידה

lightflake

New member
אגב, הוא גם חשוד ברצח

כי פעם אחת, הוא כבר היה בכלא מספר ימים, וכשקמתי בבוקר ראיתי שהדגה שהייתה בהריון מתקדם, גופתה נמצאה מבותרת על הקרקעית, מיד הבטתי על הכלא וראיתי שהנ"ל ברח מהכלא במשך הלילה,
אז אין לי ראיות חותכות לגבי הרצח הזה אבל הוא בהחלט חשוד עיקרי

בכלל לא היה לי את הדג הזה עד שאיזה חבר הגיע והביא אותו
האמת שהוא הדג הכי יפה אבל אופי קצת בעייתי

עולה בי זכרון ישן על רצח לא פתור

הייתי אחראי אקוריום במחלקה ונותר בסופו של דבר רק דג אחד לבד. הוא חי בסבבה לבדו. יום אחד מישהו הוסיף דג משלו, דומים בגודל סך הכל. אבל החדש התברר כקניבל מזרה אימה, ועד מהרה החל תוקף ונוגס בותיק. ניסיתי להפריד ביניהם בתוך המיכל, אבל החדש היה ממשיך לצאת מהאיזור שלו ולא עזר כלום. אני חושב שבסוף החדש הודח (באסלה? או סתם קיבל הרחקה), אבל הנזק נעשה, והדג הראשון הלך לישון עם הדגים..
אז איפה הרצח הלא פתור אתה שואל?
לפני כן, הרבה לפני כן, היה שם דג שחור מנקה חלונות. ויום אחד הוא נעלם :)

בקיצור, קח את הדג החדש, תעשה לו את מבחן המשאלות ואם ייכשל - הופ, שלח אותו לים.. ודי כבר להיות שמאלני יפה-נפש. אחרת יזרקו את כולנו לים!

אם כבר

איך שמת את עצמך במצב בו בחזקתך דגים באקוריום?
דגים מקומם אינו באקוריום, כמו שמקומך אינו באגו.

זו חתיכת אי-מוסריות ש..ש... אוחחח זה מרתיח !

קידה

למעלה