דילמה....

l i b e r t y

New member
דילמה....

התקבלתי ללימודים לתואר ראשון. אני כרגע עובדת בעבודה מסודרת ורכשתי רכב שעליו אני משלמת כל חודש , כולל ביטוח והוצאות נילוות. אני חוששת לעזוב את הבטחון בעבודה ולהתחיל ללמוד אם כי זה חלום חיי וברור לי שמתישהו אהיה חייבת ללמוד, אני חוששת שלא אמצא עבודה לשעות הערב (כי הלימודים 4 פעמים בשבוע בבוקר) אם בכלל ושלא אוכל לשלם על ההוצאות עליהם התחייבתי ... אני לא יודעת מה לעשות.... אודה לעצה

שאלות פתיחה

כמה שאלות שעליך לשאול את עצמך לפני שתגיעי להחלטה כלשהי: 1) האם מקום עבודתך הוא כזה המספק לך אפשרות לקידום בו את חפצה? האם את רואה שם את עתידך המקצועי? 2) האם החזקת רכב חיונית עבורך באופן כזה, שאינך יכולה לוותר עליו ולהסתפק בנסיעה בתחבורה ציבורית? 3) האם, במקום עבודתך הנוכחי, אפשרי שתעבדי אחה"צ, או במתכונת כזו שתאפשר לך לשלב גם לימודים בלו"ז השבועי שלך? במידה וכן- האם ניסית שוחח על-כך עם הממונה עליך? 4) האם ניתן ללמוד, את אותו תחום הדעת אליו התקבלת ללימודי התואר הראשון, גם באוניברסיטה הפתוחה או במכללה המקיימת לימודי אח"צ- ערב?

l i b e r t y

New member
תשובות

1. מקום עבודתי ממש אינו כזה , אין לי אפשרות להתקדם בה אך ללא עבודה זו איני אוכל לשלם את ההוצאות החודשיות 2.הרכב היה חלום חיי ואני שמחה שרכשתי אותו , הוא חשוב לי ועוזר לי מאוד.מבחינתי זו הייתה הצהרת עצמאות לאחר המון זמן שלא היית כזו. 3.אני צריכה לבדוק שוב אם אוכל לעבוד אחה"צ , הממונה טוענת שלא אך אשוחח איתה שוב כי היא מרוצה ממני 4.באו"פ שכר הלימוד גבוה בהרבה משכ"ל במכללות וזו שיטה עצמית שאיני יודעת אם אוכל לעמוד בה , צריך המון משמעת עצמית והתמודדות לבד. אני אהיה חייבת עבודה מסודרת לערב כדי לשלם שכ"ל והוצאות אחרות ולא יודעת אם אוכל לעמוד בזה.

סדר עדיפויות ופשרה

מחד- החזקת רכב משלך מוגדרת על-ידך כחלום חייך. מאידך- לימודים אקדמיים מוגדרים, אף הם, על-ידך כחלום חייך. שני "חלומות חיים" אלה אינם סותרים זה את זה, אך מדברייך אני מקבלת את הרושם כי יתכן, שבנסיבות אלה של חייך, לא יוכלו להתגשם בד בבד. לדבריך, ללא עבודה מסודרת לא יהיה באפשרותך לעמוד בתשלומים עליהם התחייבת, מתוקף החזקת הרכב (ואולי אף התחייבויות נוספות)- ובודאי שלא יהיה באפשרותך לממן את לימודייך. בעניין מקום העבודה- מחד, עבודה מסודרת זו מקנה לך תחושת ביטחון כלכלי מסויימת. מאידך- מדבריך ברור שעבודה זו אינה עונה להגדרה "חלום חיים", כפי שהגדרת את החזקת הרכב או פניה ללימודים. בעניין הלימודים- מדבריך עולה כי את זקוקה למסגרת לימודים מסודרת ומחייבת. נראה לי כי מה שאומַר לך ברור לך ממילא- נדמה לי כי עלייך לבחון מהו סדר העדיפויות שלך כעת... עבודתך המקנה לך ביטחון (ואולי החשש מפני חיפוש עבודה אחרת), החזקת רכב הכרוכה בהוצאות שוטפות, לימודים בתוך מסגרת מחייבת- באיזה מבין העניינים הללו את מוכנה לעשות פשרה? - אולי לדחות את הלימודים בשנה נוספת ובינתיים לחסוך כסף, שיפחית את הלחץ הכספי בו את נתונה נכון להיום? - יתכן ומכיון שמקום עבודתך הנוכחי אינו מקום בו את רואה את עתידך המקצועי, מוטב לחפש כבר כעת מקום עבודה אחר, שבו תוכלי לעבוד בשעות אחה"צ- ערב, ושיאפשר לך לממש את חלום הלימודים (ואולי בד בבד גם את החזקת הרכב). - יתכן ובכל מקרה תבחרי לוותר, לעת עתה, על החזקת הרכב- אע"פ שמבחינתך זוהי הצהרת עצמאות- לטובת הלימודים לתואר אקדמי- שאף היא הצהרת עצמאות- אם כי מסוג שונה. בחני עם עצמך את האפשרויות העומדות בפנייך, בני לעצמך את סדר העדיפויות שלך ופעלי בהתאם. מאחלת לך הצלחה מרובה...

ענתי44

New member
יש עוד כמה דברים מעשיים

למשל מילגות. מכרה שלי בחנה את מגוון המילגות וגילתה שיש אפשרויות תמיכה שמסייעות. כל מיני קרנות שלא יודעים שהם קיימים אם לא מחפשים.בעיקר כשמדובר לתואר ראשון. אני כסטודנטית גם שילבתי עבודות מזדמנות כפריי לאנס והייתי בפר"ח. חברה שלי, חילקה את שנת הלימודים שלה לשנתיים, כך שהתאפשר לה להשאר במקום העבודה ולהתפרנס. זה אומנם לקח יותר זמן אבל היא היתה שלמה עם זה. אפשרות נוספת זה לדחות את תחילת הלימודים בעוד שנה, או יותר עד שתסיימי עם התשלומים למכונית ( וטוב עשית שקנית) את יכולה גם לבדוק עם ההורים אם אין איזה חיסכון ילדות נשכח, או אם יש במקום העבודה של אחד מהוריך הלוואה נוחה בשביל השכלה גבוהה. בהצלחה ותהני לך מהלימודים.

מטרות ותכליות

תנסי לעשות רשימת מטרות ותכליות כי יש הבדל בין השתיים . אסביר: תכלית - מטרה כשלעצמה. בעוד שמטרה - אמצעי להשגת מטרה אחרת שלאותה מטרה יכולה להיות תכלית או מטרה וחוזר חלילה . את , אם כן, צריכה לשבת עם עצמך ולנסח לך רשימת מטרות ותכליות . כשכמובן ההיררכיה , סדר העדיפויות , ברור : התכליות אלו המטרות כשלעצמן . הן הגבוהות יותר . בעוד המטרות הן הנקודתיות , הנמוכות יותר . לדוגמא: אם התכלית שלך זו הלימודים , המטרה כשלעצמה (אם כי יש כאלה שאצלם הלימודים זו רק מטרה , אמצעי להשגת דברים ) , אז הלימודים בסדר עדיפות עליון ועל הלימודים את צריכה להתביית. וכל השאר אלו אמצעים להשיגם וניתן להחליפם (רכב, עבודה וכדומה ) . אם עבודתך היא התכלית אז השאר אלו אמצעים להשיגה . את חייבת לעשות לך סדרי עדיפויות ולנסות לראות על איזו מטרה את מתבייתת, כדי להשיג את התכלית שלך.

מה היא מטרה? מה היא התכלית ?

לאדם בעל בחירה המטרה היא התכלית, אם אדם יודע מה הוא רוצה כל פעולותיו בדרכו ממילא מובילים אותו אל המטרה, היינו אל התכלית שהיא אחת, כל מה שאדם מכנה בטעות "תכלית" ואינם אלא מטרות קיצרות טווח ברורות וקונקרטיות, ובכך האדם מגביל את עצמו ואת אפשרות להתפתחות ממשית. מטרה או תכלית ככל שהיא נראית יותר רחוקה וופחות ברת השגה כשלא מוותרים עליה וחותרים לקראתה, מביאה בדרך תובנות יותר ויותר גבוהות ואז מה שנראה היה לאדם כרצוי הופך ללא רלוונטי בעת מימוש המטרה זה בדיוק כמו לקצות להגיע לאופק וכשמגיעים אליו..... מוטב לו לאדם שישים לעצמו כמטרה להשיג את התכלית שלשמה הוא נוצר והתכלית היא תכלית אחת ומשותפת לכל בני אדם שלמרבה הצער חותרים להישגיות שלא מביאים איתם לא אור ולא שימחה אלא המשך הרגשת ותחושת נפרדות מזולתם. תכלית האדם לא יכולה להיות במישור הארצי -הייחסי. כל תכלית שאדם יכול ללהצביע עליו ולומר "את זה אני רוצה" היא תכלית ייחסית ואנחנו רואים שוב ושוב את השפעת הסביבה וההטבעות שהוטבעו באדם לפני ועם לידתו וכי הם לא מביאים אותו לאושר ואהבה אמיתיים אלא לניפוח ועוביות גדולים יותר ויותר של האגו המרחיקים אותו מעצמו. כל טיעון פילוסופי יכול להפריך אדם שבאמת הוא זה שבחר את דרכו ושם לו כמטרה להשיג את התכלית הסופית, ואני לא מדברת על דת או תקשור עם יישויות ומיסטיקות מכל הבא ליד ואו כל דרך הנובעת מאמונותיו הסובייקטיביות של אדם. אם הייעוץ הפילוסופי מטרתו לפתור בעיות אישיות או ללמד אסרטיביות וכד' אזי ערכה של הפילוסופיה כמוהה כשיטות הייעוץ והאמון האחרות הצומחות חדשים לבקרים ומצטרפים אליהם לצערנו גם שרלטנים ללא סוף. הגיבו. שלכם.

nehud

New member
האם אין בדבריך את אותם סממנים

המוגדרים בדבריך " ,,,,כמוהה כשיטות הייעוץ והאמון האחרות הצומחות חדשים לבקרים ומצטרפים אליהם לצערנו גם שרלטנים ללא סוף,," ומתכוון אני לאמירה ",,מוטב לו לאדם שישים לעצמו כמטרה להשיג את התכלית שלשמה הוא נוצר והתכלית היא תכלית אחת ומשותפת לכל בני אדם ,," מהיכן הנחרצות כאשר ההוויה מציגה בפועל אינסוף אפשרויות לתכלית שיתכן ואינם עולות בקנה אחד עם המחשבה הסוביקטיבית שלך שהן חיבות להביא "אור ושימחה" הרי הגדרה זו הינה יחסית, בקצה השני של הסקלה קיים " חושך ועצב/פחד" האם מדובר בנאביות או שרלטנות מצידך בהגדרה "תכלית אחת לבני האדם" - "הבנת" האיחוד עם ההוויה אינה מטרה/ תכלית כי אם מציאות!!! שכאשר היא מובנת, האדם יכול לממש את תכליתו הסוביקטיבית בהרמוניה עם היקום (כמובן להבנתי הסוביקטיבית והבילתי מחייבת איש מלבדי וגם זאת בספק) באהבה אהוד

אור ואהבה/פחד עצב

בהתייחסות ל"אור ואהבה" מול הפכים וניגודים כמו "פחד ועצב" אזי אתה צודק כשאתה מתייחס אליהם כאל מחשבות או מצבים סובייקטיביים. כל זמ שאדם לא מגיע למטרה/תכלית הסופית המאפשרת להתרומם מעבר לשניות לניגודים של שמח/עצוב טוב/ רע וכו' ממילא אין לו שום בחירה וממילא לא הוא העושה הוא כמכונה ותו לא. "מימוש תכלית סובייקטיבית" אדם שואף לממש רצונות העולים בו בעל כורחו (גם אלטרואיסטיים) ההרמוניה ביקום קיימת לא מתוך מטרה/תכלית ו"עשיה" של אדם הניפעל בידי כוחות (סביבה או גנים הטבועים בו) "מעבר לטוב ולרע יש רק טוב" ....מעבר לשניות יש אחדות ולא נפרדות ולא תחרות - הוויה ההוויה אכן היא מציאות, המטרה/תכלית של האדם היא להיות במציאות הזאת ולהשיגה . ברכה ואהבה

nehud

New member
האם את ערנית לאבסורד שבדבריך

בדבריך את אומרת " ,,כל זמ שאדם לא מגיע למטרה/תכלית הסופית המאפשרת ,,,,,,,אין לו שום בחירה וממילא לא הוא העושה הוא כמכונה ותו לא,," כלומר במצבך כעת את רובוט (כביכול) - מכונה מצד אחד ומצד שני את מבקשת להתעלות לתכלית עילאית מעל היותך רובוט אך בפועל להישאר רובוט
היות ולדבריך אין מרכיב ותכלית סוביקטיבי לאדם במצב של התעלות לתכלית הסופית אזי כל שנותר לו להיות - מרכיב אוטומטי בהוויה = רובוט, מצב של אחדות קיים בין והאדם הספציפי מבין ואו שאינו מבין מציאות זו , שמחה ועצב הם מרכיבים של ההוויה גם במצב של התעלות, היכולת לראות את "הטוב" שבעצב והכאב זו ההתעלות !! התחרות קיימת גם במצב ההתעלות ותפקידה להבטיח את המשך ההתפתחות האבליציונית של ההוויה מתוך השיתוף והבנת תפקיד התחרות לדוגמה: ניקח את התנהגות "הזרע" הגברי ,קיימת תחרות מובנת ללא מרכיב ההרס של המתחרים האחרים, שהרי הם יוצאים מאותו בית גידול לאותה מטרה ואינם פוגעים האחד בשני בבית הגידול ואו בדרך!! העדר התחרות = אשלית נינוחות ומוות בפועל !! כפי שתחרות בהעדר הבנת אחדות גם היא מובילה למוות שבוע מהנה ואוהב אהוד

התפתחות אבולוציונית

האדם אינו דומם ואינו צמח ואינו סתם חיה. בין החיות אין תחרות ואין רוע, הזאב לא צריך להתנצל בפני חיה קטנה ממנו ולומר לה "סילחי לי אבל אני חייב לטרוף אותך כי כך בנוי הטבע" הלואי שהאדם היה בהרמוניה שבה נמצא הטבע כי אז עם מי יתחרה, אם הוא חי בהרמוניה עם סביבתו הוא מכיל אותה בתוכו.

nehud

New member
ממליץ לך ליצפות בתוכניות טבע

ולראות מה קורה לנמר הטורף קופה ומגלה לאחר ההצלחה שיש לה גורים באהבה אהוד

מסכימה עם דברייך...

כי הדרך להשגתה של מטרה "רחוקה" רצופה ברכישת תובנות- גבוהות יותר או פחות. אך מדוע נדמה לך כי עצם השגת המטרה מבטלת, בעיני המשיג, את ערכה והופכת אותה ל"לא רלוונטית"? פעמים רבות מציב האדם לעצמו מטרות נעלות- בתחום האישי, המקצועי, האקדמי וכד'. האם דרכו מלאת החתחתים אל עבר הגשמת מטרותיו, אוצר התובנות שרכש בדרך- היש בכל אלה לבטל את ערכו של אותו הדבר, אליו שאף, לכשישיג אותו? טענה תמוהה שאין לה על מה להסמך... את טוענת כי "מוטב לו לאדם שישים לעצמו כמטרה להשיג את התכלית שלשמה הוא נוצר והתכלית היא תכלית אחת ומשותפת לכל בני אדם". את אפילו מוסיפה כי "תכלית האדם לא יכולה להיות במישור הארצי- הייחסי"- לא ברור לי- "יחסי" למה? מה שחסר לי בדברייך הוא, ביאור כוונתך- מהי אותה התכלית (המשותפת לכלל בני האדם) אותה את מחייבת ושאין מקומה במישור הארצי? האם, לטעמך, שאיפותיו הארציות של האדם (הוטבעו בו "לפני לידתו"??? הכיצד?!) בהכרח נועדו כדי לנפח את האגו שלו? למה כוונתך שהם "מרחיקים את האדם מעצמו"? מהי הגדרתך ל"עצמו" של האדם? ועוד- אם, לטענתך, הגשמת "מטרות ארציות" אינן מסוגלות להביא את האדם לידי "אור ואהבה", מהו אותו הדבר שכן עשוי להביא את האדם לידי אלה? מהי "התכלית הסופית" שהזכרת בדבריך? באשר ליעוץ הפילוסופי- אכן מטרתו לסייע גם בפתרון בעיות אישיות/ לבטים הרובצים לפתחו של האדם. הבקיאות בדרכי החשיבה של הפילוסופיה לסוגיה, יש בה תועלת רבה ליועץ בעל גישה נכונה ונטיה טבעית, כדי לסייע לנועץ המתלבט בשיקוף דרכי ההתמודדות השונות העומדות בפניו והנכונות עבורו, בדרך למציאת הפתרון. לחלוטין אינני פוסלת כל שיטת יעוץ אחרת- כמו האימון אותו, הזכרת בדברייך. מה שמבדיל יועצים/ מאמנים בתחומים שונים, הוא "ארגז הכלים" עמו הם עושים שימוש. לטעמי, יועץ טוב הוא זה, שבנוסף לחכמת החיים ולנטייתו הטבעית לעסוק בתחום זה, עוד הוסיף ורכש לעצמו כלים מכלים שונים (=קרי: ידע נרחב), אשר בכוחם לחדד ולשפר את כישוריו הטבעיים. הפילוסופיה, אגב, אינה דבר שבשמים הוא. לו ערכה היחיד היה בפטפטת אודות דברים שברומו של עולם- מה צורך היה בה? חלק נכבד מהפילוסופיה הוא יישומי- ומכאן ערכה הרב לרכישת תובנות "ארציות" לחיי היומיום. באשר לשרלטנים- מכירה תחום בו אין שכאלה? אדם המעוניין לפנות ליועץ/ מאמן וכד' מוטב שיבדוק, ראשית, שאינו מפיל עצמו לפח.

פילוסופיה ככלי לשינוי מצבו של האדם

אני מאוד מעריכה את כוונתכם הכנה לתת ייעוץ שיתן לפונים אליכם מענה לדילמות ובעיות אישיות, אלא שהפילוסופיה איננה כלי לפתרון בעיות אישיות אלא באמת כלי לתובנות יותר גבוהות שחייבות לנבוע מן האדם עצמו ומתוכו לאחר עיסוק בתחום זה. ויש אנשים שמגיעים לשלב בהתפתחותם שפילוסופיה כבר לא מספיקה להם, הם מחפשים את החוויה הפנימית שעליה מדברת הפילוסופיה. יש הבדל בין הבנות אינטלקטואליים לבין הבנות שבאות מפנימיות האדם. הפילוסופיה לא נותנת תשובה לגעגועיו של האדם אל מה שמעבר לו לחוויה שמעל הדעת, בתקופה שלנו במיוחד אנשים מרגישים ריקנות וחיסרון גדול אותם הם רוצים למלא ואינני צריכה למנות את המצבים שהיאוש וחוסר הטעם שהם מרגישים, גם לאחר כל ההישגים שהשיגו למילוי רצונות כמו כח, שליטה, כסף, ואשליות נוספות, אנחנו יכולים להרדים את עצמנו ואת האחרים על ידי מילים יפות ועידוד וליצנות אבל יגיע שלב בחייהם שלא תהיה להם ברירה ושאלות על משמעות קיומו ומה הטעם בחייו יעלו ולמה לא לעורר אותם כבר עכשיו למשמעות האהבה, הנתינה האמיתיים. אני לא דוגלת בכיבוי שרפות ולא מאמינה בקיצורי דרך. אם באדם עולה כאב או התחככות פנימית הוא צריך לחוותם עד תום עם כל הקושי שבדבר, להפיק לקחים ולעבור הלאה. קבלת אדם עצות שמחוץ לעצמו ולא נובעות מתוכו רק דוחות את התמודדות שאדם חייב לעשות בעצמו. היה שלב בחיי (לפני שנים רבות) שעסקתי כמרפאה ויועצת הוליסטית (במקביל לעבודתי האמנותית) והיתה לי הצלחה רבה וכשהגיע נסיבות חיים חדשות (והם מגיעות בהכרח) ואתה נמצא במקום אחר, צריך לקבל את השינוי ולא להיצמד לעיסוק שהיה רלוונטי בזמנו... ראי התייחסותי לתגובתה של סינתיה ומסרי לה אהבתי, כנותה נגעה ללבי. באהבה רבה

מטרה=אמצעי להשגת תכלית. תכלית=מטרה כשלעצמה.

טענת: "לאדם בעל בחירה המטרה היא התכלית," - לא מדוייק. תכלית הינה למעשה , מטרה כשלעצמה . ומטרה הינה אמצעי להשגת התכלית . כך שאכן כל תכלית היא גם מטרה אבל לא בהכרח שמטרה תהא תכלית . אלא מטרה יכולה להיות איזושהו אמצעי כדי להשיג את אותה תכלית רצוייה. טענת: "אם אדם יודע מה הוא רוצה כל פעולותיו בדרכו ממילא מובילים אותו אל המטרה, היינו אל התכלית שהיא אחת, כל מה שאדם מכנה בטעות "תכלית" ואינם אלא מטרות קיצרות טווח ברורות וקונקרטיות, ובכך האדם מגביל את עצמו ואת אפשרות להתפתחות ממשית."- אכן בסופו של דבר , באם לאדם יש מטרת-על , כלומר תכלית כשלעצמה , אז כל חייו ומעשיו מובילים אותו בעזרת מטרות קטנות כגדולות . אבל תתכנה תכליות גם בדרך ההופכות להיות מטרות ברגע שהן מומשו. לדוגמא: התכלית של תלמיד בחטיבה עליונה - תעודת הבגרות (זה במידה וכך הוא רואה זאת. יש עימי סייגים אבל בוא נאמר שזו אחת התכליות שלו מביה"ס התיכון ) זו התכלית העליונה כרגע ועליו להתביית על התכלית הזו וכל פעולותיו בביה"ס הינן למעשה מטרות המקדמות אותו לעבר התכלית שלו. ברגע שהתכלית הושלמה , מומשה , היא הופכת למטרה . מטרת תעודת הבגרות היא כרטיס הכניסה לאוניברסיטה. אל לו לאדם לנסח לו רק מטרות ולא תכליות בדרך כי או אז הוא יאבד כיוון. הרי בסופו של דבר תכלית-העל - להיות מאושר (מה לא? ) אבל יש תכליות , מטרות כשלעצמן גם בדרך. זה מניע את האדם לפעול ולמצות את חייו בצורה הטובה ביותר. טענת: "מוטב לו לאדם שישים לעצמו כמטרה להשיג את התכלית שלשמה הוא נוצר והתכלית היא תכלית אחת ומשותפת לכל בני אדם שלמרבה הצער חותרים להישגיות שלא מביאים איתם לא אור ולא שימחה אלא המשך הרגשת ותחושת נפרדות מזולתם."- קל מאוד לומר זאת, קשה ליישם. לא כל אדם יודע מה הוא רוצה מעצמו בחייו (עובדה שכולנו מתלבטים ומתחבטים ולא ממש החלטתיים בדבר דרכינו) . את צודקת שעלינו לשים לנו מטרות ותכליות כדי להשיג את האושר המיוחל. וזו שאלת השאלות מהי תכלית האדם. תראי, התיאוריה הזו שפרסתי מולך הינה תיאוריה אריסטוטלית שסייגי עימי בנוגע אליה , אבל היא מאוד ברורה. אריסטו גם מדבר על תכליות האדם בצורה מאוד ברורה ונהירה . אכן , ידע פילוסופי יכול להוביל לאלפי מקומות. נו אז מה? כל ידע ניתן לפרשן אותו כאוות נפשו בהתאם לאפשרות הבחירה של האדם. האדם הוא זה שניחן בכושר השיפוט והוא מספיק תבוני כדי לבחור מה לעשות בו. שרלטנות? רמאות? זה כבר עניין לאדם עצמו . היודעת את שיש אנשים שאכן מודעים ויודעים שהם מתייעצים עם שרלטנים ובכל זאת חוזרים אליהם שוב ושוב ושוב . למה? כי הם אומרים להם בדיוק מה שהם רוצים לשמוע וזה עושה להם טוב. בעוד ישנם בעלי מקצוע מעולים , מקצועיים אמיתיים ונכונים שזוכים רק לטרוניות , צעקות , גידופים והאשמות. למה? כי האמת לעיתים כואבת והורסת . המראָה שמשקפת את מציאותם אין פשוטה ממנה . אבל את יודעת עם מי הכי קשה להתמודד בייקום כולו? עם השדים שלך , עם דמותך , עם עצמך. ולעיתים אנשים מעדיפים לשמוע בעצתם של קוסמים המתמחים במסיכות מאשר באלה שמתמחים בהורדתן. חבל ומצער כאחד.

המטרה התכלית צריכה להיות קבלה עצמית שלמה

יש לכן את האפשרות לעזור לאנשים להגיע למצב תודעה יותר רחב אז למה להנציח את זה הקיים, תעירו אותם לאפשרות לפתח עמדת אחריות יותר ויותר גבוהה .אחרי הכל תמיד אנו עצמנו הגורם והמקור למציאות חיינו. אדם צריך לשאוף לתודעת הוויה אחדותית , גם אני עדיין רק חותרת אליה, אין זאת אומרת שאני לא ממשיכה לחיות וליצור אבל אני יודעת גם שתחושת האחריות בפנימיותי הולכת ומתרחבת ולא מוגבלת לחוקים חיצוניים בלבד אלא לחוקים פנימיים, רוחניים. אכן אדם צריך ואמור ללמוד ולעדן ולשכלל את מידודתיו את סגולותיו ויתר תכונות האישיות שלו, אבל אח"כ הוא חייב לחדור אל מעבר לרבדים המהווים את האישיות שלו כי היא מסתירה ומצעפת כמסך את העצמיות. ומהי העצמיות? בשבילנו היא הבורא והבריאה כולה. זוהי רמת תודעה אפשרית לאדם ולתפישתי היא ואמורה להיות תכליתו של אדם והוא כבר לא צריך להסתפק בפחות מכך. במילים אחרות הרחבת פרספקטיבת המבט אל מעבר למושגים של שניות וניגודים מביאה לתודעת הוויה אחדותית. כי קבלת האדם את עצמו בשלמות היא קבלת כל מה שיש ומה שאין. לוותר על מרכיבי אישיותו - סגולותיו, מידותיו ותכונותיו, אותן רכש בשלב התפתחות אישיותו היא קשה כשהיא נתפשת באופן רכושני - אין זאת אומרת שאדם יוותר ללא אישיות אלא שהוא אמור לוותר על בעלותו על מרכיבי אישיותו, לוותר על הדימוי שלו בעיני עצמו והדימוי שיצר בעיני אחרים, ודאי , זה נתפס אצל אדם כמוות ואכן זה סוג של מוות, אבל כשהוא עושה כן סגולותיו ומידותיו הופכים אלהיים. כמובן שמצב תודעה כזה קשה להשיג. תפישת בני אדם את מושג האחריות מוגבלת לחובות וחוקים וצווים חיצוניים או מינהגים שהם מקבלים על עצמם. אני מדברת על התפתחות והתרחבות פנימית המרחיבה את טווח האחריות עד לקבלת החוקים של עצמיותנו הפנימית. בדרך אל השגת המטרה, התכלית, אנחנו משחקים תפקידים שונים, הלואי שההתנסויות שלנו בדרך יהיו מודעות ואז לא נצטרך לחזור שוב אל אותם מעגלים שוב ושוב.

התרחבות פנימית

תלוייה אך ורק באדם עצמו. לטעמי , ייעוץ פילוסופי נועד להציב מראה מול אותו אדם ולא לנבור בנשמתו, נפשו (כי או אז זו תהא פסיכולוגיה , הלא כן? ) על מנת להוציא אנליזות כאלו ואחרות. את יודעת, לעיתים הדבר האחרון שהאדם צריך , מבחינתו , זה שמישהו יראה לו את דמותו שלו מול עצמו . הבחירה תמיד בידי הסובייקט . עליו מוטלת המשימה אם לקחת אחריות או לא. הפילוסוף (ולא זה המתעסק בפילוסופיה - הוא לא אומר דבר ) עושה לו סדר בדבר האופציות שעומדות עבורו. לא יותר ולא פחות. באופן הכי פשוט והכי נקי שרק ניתן. הסובייקט יחליט אם "להיות או לא להיות" - שזו שאלה לא קלה כלל וכלל.

סינתיה יקרה

אני מעריכה את היותך מעשית, זה כורח המציאות, הלואי שיבוא היום שלא נצטרך לעסוק בהשרדות אלא בפיתוח אחריות מודעת עד שלא נצטרך להטיל את השדים שלנו על כוחות שמחוצה לנו, על כוכבים ומזלות וכו'. שלך באהבה,

למעלה