דילמה

דילמה

כתבתי את השאלה שלי בפורום אחר והזמינו אותי לכתוב גם פה (
), אז אני מעתיקה לכאן... הייתי רוצה לשמוע מה הייתן עושות במקרה הבא: נניח שאתן למדתן מקצוע מסוים, אותו אתן רואות כשליחות. מקצוע בו אתן יכולות להשפיע באופן חיובי ישירות על חייהם של אנשים. אבל, מרוויחים בו מעט. התכנון שלכן הוא להתחיל מלמטה, להמשיך ללמוד ולהתקדם כדי להגיע למשכורות גבוהות יותר ואף מכובדות מאוד. בדיוק לקראת סיום לימודיכן מציע לכן מקום העבודה הנוכחי (עבודת סטודנטים זמנית) להמשיך לעבוד אצלם משרה מלאה, במקום לעבוד במקצוע שלכן. מציעים לכן שכר נאה ביותר יחסית למישהי צעירה שרק סיימה תואר ראשון, ויפה מאוד יחסית למשכורות המצופות במקצוע. העבודה המוצעת לא תקדם אתכן בכלל מבחינת המקצוע שלכן, וכלל לא קשורה למקצוע. עוד נקודה ראויה לציון - כאשר מסתכלים על השכר המוצע נטו, הוא כבר מתקרב לשכר שיש במקצוע שלכן, אבל בכל זאת יותר גבוה. מה תעשו?

האם הכסף הוא הכי חשוב?

האם העבודה הנוכחית שלך מעניינת אותך? את יכולה להישאר לעבוד שם ובעוד שנה לקבל שוב החלטה האם להמשיך או להתחיל לעבוד בתחום הו למדת?

nutmeg

New member
בואי לפורום ריפוי בעיסוק

שם כל שני וחמישי נכנסת מישהי שמקטרת שלא מרוויחים מספיק במקצוע שהיא נורא אוהבת... וככה, עם השנים, או שלומדים להרוויח יותר גם באותו מקצוע, או שמתחתנים עם בעל עשיר, או שמחליפים מקצוע למשהו פחות מעניין אבל יותר מכניס.

דוקא נראה לי שכל המרפאות בעיסוק

באיזור שלי נורא עמוסות. אין כמעט ילד בגן שלא נזקק לשירותיהן (וכמובן שגם הילדים שלי). כבר קבעתי תור לתינוק, לעוד כמה שנים, שיהיה (ממש איך שהוא יגמור את הפיזיותרפיה).

nutmeg

New member
לא אמרתי שאין עבודה

דפקא יש... רק שלא משלמים עליה מספיק

22 ש"ח לפגישה זה לא מספיק?

סתם, זו ההשתתפות העצמית שלי. לא יודעת כמה מכבי משלימים. צריך סבלנות של ברזל בשביל לעבוד עם הילדים.

שכר זה נחמד, אבל כשחושבים עליו

צריך לקחת בחשבון גם כושר השתכרות עתידי, ולא רק את השכר המוצע כרגע (אגב, מאד לא נכון להסתכל רק על השכר נטו. להטבות מסביב, כמו ביטוח מנהלים ושאר הטבות סוציאליות, יש משקל חשוב - גם אם כרגע את צעירה ולא חושבת בכיוון של פנסיה). אני כבר לא מדברת על נושא ההגשמה העצמית.

תודה לכולם...

הגעתי למסקנה שאני מעדיפה לעבוד במקצוע, אבל אם לא אמצא עבודה אחרת אקח את מה שהציעו לי ולפחות אהנה משכר גבוה לתקופה מסוימת עד שאמשיך הלאה.

shellyland

New member
אני שמחה שאמרת את זה בעצמך

ופטרת אותי מההרצאה על כך שרק המוות הוא סופי ובבחירת קריירה מותר לעשות טעויות.

למעלה