דילמה ....

דילמה ....

אתם חושבים שלשואה היתה השפעה על הקמת המדינה ? ז"א, ברצינות , אם השואה לא היתה מתרחשת , המדינה לא היתה מוקמת סופו של דבר ? זה נורא לחשוב על זה ככה , שצריך שמשהו נוראי כל כך יקרה כדי שמשהו טוב כל כך יקרה גם ... אני אשמח לשמוע דעות ..
 
אמממ השואה עזרה בהקדמת המדינה

לדעתי מדינה מתישהו בסוף הייתה קמה אבל השואה גרמה לזה לקרות יותר מהר
 

negative

New member
אני לא מסכים שזה ככה

גם ללא השואה כפי שקרתה הייתה החמרה באנטישמיות וזה ברור לכולם אני חושב. אפילו עם קצת החמרה זה כבר היה מגיע למצב שכולם היו מבינים שצריך להיות בית יהודי ליהודים. אני בטוח שמשרפות ותאי גזים לא היו גורם ישיר להקמת המדינה , כמעט משוכנע.
 
ברור.

בלי שואה, אין מצב שהיו חושבים על להקים מדינה ליהודים. כי אחרי השואה, ליהודים בכלל לא היה לאן ללכת. בריה"מ התחשבה בכך.
 

negative

New member
נו ברור.....

הרי התנועה הציונית הוקמה ב1945 יום אחרי המלחמה...מה קרה לכם...
 

Continuum

New member
זו לא ממש דילמה..

נשיא ארה"ב בזמנו, שכחתי את שמו, לא רצה להצביע בעד הקמת ישראל באו"ם, אבל היועצים שלו הסבירו לו שאין לו ברירה אחרי השואה. כנ"ל עוד הרבה החלטות דומות בסמוך לקום המדינה וע"י אנשים שונים. אין שום ספק שאם לא הייתה שואה לא הייתה ישראל כמו שאנחנו מכירים אותה.
 

negative

New member
"לא הייתה ישראל כמו שאנחנו מכירים"

אולי אפילו לטובה....אין לדעת.
 

konda

New member
שמו של הנשיא הוא טרומן

ודווקא אתה טועה, היועצים הם אלו שהתנגדו להצבעה בעד הקמתה של מדינת ישראל, הם ראו בכך פגיעה באינטרס הנפט שיש לארה"ב עקב פגיעה ביחסים עם מדינות ערב. למזלנו, העם היהודי הפיק כמה מדינאים גדולים כמות "חיים ויצמן", ויצמן עסק בשיחות דיפלומטיות ישירות עם הנשיא טרומן וזה לבסוף התשכנע בצורכו של העם היהודי במדינה, והורה להצביע בעד הצעתה של ועדת אונסקופ.
 
למעלה