דילמה.

SoulDancer

New member
דילמה.

כידוע לרוב, אני מדריכה ח'. הקבוצה שלי מורכבת מחניכים ותיקים וחניכים חדשים לתנועה. אתמול בפעולה הועלה נושא החאקי. נושא שטחנתי להם כבר הרבה זמן והם עדיין לא מגיעים עם חאקי לפעולות. בסוף כולם הסכימו שצריך לבוא על חאקי חוץ מאחד. הוא עדיין לא הבין את המשמעות של חאקי כלפי החניך. הוא יודע מה החאקי מסמל, לא מבין למה חניכים צריכים ללבוש אותו. הוא טוען שכשהואיהיה בוגר אז ברור, אבל בתור חניך לא. השאלה שלי היא, מה דעתכם, החניכים צריכים ללבוש חאקי? למה?

assafein

New member
למה אניחושב שצריך ללבוש חאקי...

אמממ, איך תסבירי לאותו חניך? תעשי פעולה על החאקי או שתדגישי לזה חלק של פעולה, ותשאלי את אותו חניך למה הוא חושב שאנשים באים לפגישות עם חליפות ואני מניח שהוא יענה לך משהו בסיגנון שזה מכובד והכל, ואז תשאלי אותו למה אנשים בתנועה הולכים עם חאקי ועניבה, ואז אני חושב שזה יהיה מעניין מה הוא יענה.... מקווה שזה יעזור, אם לא אז לפחות ניסיתי

מה זאת אומרת אם החניך צריך ללבוש...

חאקי? ברור שכן! (
) אם מתייחסים לערכים שהחאקי מסמל, אז - ציוניות, שוויון וצניעות זה דבר שמתייחס לכל חברי התנועה, בוגרים וחניכים כאחד. מלבד זה, שבאופן הסניפי יותר החאקי הוא חלק מהמכבי, נקודה. אתה בא למכבי - אז חוץ מההנאה אתה צריך גם לכבד. זה לא כואב לבוא בחאקי (
) וצריך לעשות מאמץ. הוא לא מבין למה צריך לבוא בחאקי בתור חניך? למה בתור בוגר כן ובתור חניך לא? כי בוגר צריך לכבד יותר את התנועה או כי לבוגר יש דרגה מחנאית ועניבה ארוכה יותר?
אני חושבת שזה שמץ של חוצפה לבוא ולהכריז שבתור בוגר ברור שהוא ילבש את החאקי ובתור חניך לא. אבל הייתי שמחה לדעת למה הוא חושב שבתור בוגר כן ובתור חניך לא צריך ללבוש את החאקי (ואחרי כל מה שקרה, אני באמת עומדת מאחורי זה.)

idanshaf2

New member
תיראי..

הבעיה מוכרת.. אני נתקל בהרבה חניכים שלא מבינים את מהות החאקי ולמה ללבוש אותו. למרות שאני חייב להודות שכיתה ח' זה קצת מאוחר להתחיל לטפל בזה.. כי אני מאמין שאם הוא לא לובש חאקי עכשיו גם בתור בוגר הוא לא ילבש... אבל... הדרך שאני מאין שצריך לפעול בה.. במיוחד בגלל שזה חניך בכיתה ח' (שהוא טיפה יותר בוגר).. היא פשוט להסביר לו את מהות החאקי.. את מהות המסגרת.. ואת העבודה שמעבר לעובדה שתנועת נורא זה מקום כייפי זה גם מקום עם ערכים ומקום עם מחוייבות מסויימת.. את רוצה לבוא ולקבל את הפעילויות והערכים? אתה צריך לכבד את המסגרת והדרך שלנו לכבד את המסגרת זה החאקי.. החאקי שמסמל את אותם ערכים שאנו מאמינים בהם... ופה השאלה היא האם הוא מאמין באותם ערכים, והאם הוא מוכן לייצד את אותם ערכים, כי זה מה שהוא יעשה בעוד כחצי שנה בתור בוגר... אני אישית חושב שצריך לעשות בירור מעמיק עם אותו חניך, לא בצעקות ולא בצרחות.. וכמובן לא יזיק לערב את רכזות השכבה ואת מיכל....

SoulDancer

New member
ואת מיכל.. חח מיכל התחילה את זה..

בעיקרון אני הייתי בטוחה שהעברתי להם את כל הדברים האלה, ובפעולת סיכום על מהות התנועה והסמלים [החאקי] הם עוד שנייה הקיאו עליי את כל התשובות,וכשהוא פתאום קפץ עם הדברים האלה אמרתי, אולי עוד חניכים מרגישים ככה? אולי הוא לא היחיד שחושב שחניך לא צריך לבוא על חאקי? בעקרון הוא חדש בתנועה, אמרתי שהקבוצה שלי היא חצי חצי, ואני שמחה שיש תגובות מאנשים [חומר למחשבה בשבילי=) ] תודה לכולם.

yoyole123

New member
אני חושב...

שכדאי להסביר לכל הקבוצה ולהדגיש שוב למה החאקי חשוב. אני חושב שכדאי שתסבירי להם שכשמישהו נרשם למכבי הוא בעצם "מסכים" לקבל את ערכיה של התנועה. אני לא אומר שאם הוא לא בא עם חאקי יש להעיף אותו מהמכבי, אני פשוט חושב שיש לציין שהחאקי הוא חלק חשוב מאוד מערכיה של התנועה ויש לכבד אותה.

Take a sad song

New member
קודם כל

את יכולה לומר לחניך שהוא לא שונה מכל בוגר שלובש חאקי הרי כולם שווים (פחות או יותר?), בטח ובטח אם הוא ב-ח' ובעצם עליו ועל השכבה שלו הסניף יתבסס בעוד כמה זמן. וכמובן להזכיר לי את הקטע של האחדות, את כל מה שהחאקי מסמל <בין אם זה שוויון ובין אם זה משהו אחר> וזו התלבושת הרשמית של התנועה ואם הוא רוצה להיות חלק מהתנועה הוא צריך לכבד את זה.

למעלה