דילמה...

orisun

New member
דילמה...

אני תמיד ידעתי שאני יהיה אדריכל כשאני יהיה גדול, מהרגע הראשון שהחזקתי עיפרון ביד ידעתי שפשוט יש לי את זה, מגיל קטן ידעתי שזה יהיה תחום שקשור למשהו גרפי, ובערך בגיל 13 התחלתי להיחשף למקצוע הזה, והיום אני מכיר את המצקוע הרבה יותר מדי טוב, אני יודע שיש שם הרבה מאוד דברים שמשעממים אותי, הקטע הגרפי שאליו נמשכתי מלכתחילה הוא קטן מאוד, הקטע היצירתי הוא גם מאוד מצומצם, רוב העבודות בארץ שאליהם מגיעים האדריכלים הן משעממות מאוד, ומה שהכי מעצבן זה שגם אין עבודה במקצוע הזה בארץ, ומדובר במינימום של 10 שנים עד שאתה מצליח ליצור לעצמך שם. ובכלל לאחרונה נכנס לי ג'וק של איכות סביבה לראש, וכל הבנייה והזיהום דוחים אותי ועצם המחשבה שאני יהיה חלק פעיל מאוד בהריסת הטבע, גם כן מעצבנת אותי וחבל לי שאני נחשפתי בכלל לכל הדבר הזה ואני הייתי מעדיף לא לדעת כמה הרס סביבתי יש בתחום הבניה שבגללו אני לא יעסוק בדבר שאני יכול הייתי להיות טוב בו! ואם אתם הייתם שואלים אותי מה הייתי רוצה לעשות עם החיים שלי לפני שנתיים הייתי מייד עונה לכם "אדריכל!" אבל היום תסלחו לי "סעמממק!" אין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי! אני יודע שאני פשוט לא מסוגל להיות שכיר, אני חייב להיות עצמאי, כמו כולם אני רוצה להרוויח כסף, אני רוצה יצירתיות, אני רוצה לבטא את הכשרון הגרפי שלי, התחומים שאני נמשך אליהם היום הם: איכות הסביבה (ברמה גלובלית) הבעיה היא שאין שם לא עצמאות, לא יצירתיות, ולא כסף.... רק הרגשת שליחות, תחום נוסף הוא רפואה (לא יודע למה אולי פשוט בא לי לחשוב על עצמי כ"רופא" אני בכלל סולד מדם וממחטים וגם אין לי כוח ללימודים הזוועתיים האלה) והתחום האחרון שאיזה קצינה מהיחידה שלי סיפרה לי עליו ומשום מה נתקע לי בראש הוא ביולוגיה ימית) מה עוד?.... להיות צייר בוולטדיסני אפשר? גרפיקאי? (בלי להעליב אף אחד/ת מקצוע של כוסיות שגם שם אין כסף) אז מה כן? אם קראתם עד לכאן ויש לכם רעיון, אני אשמח לשמוע, ואגב אני יודע ש"אני לא היחיד בעולם הזה שלא יודע מה הוא רוצה לעשות עם עצמו...ועוד ..ועוד... אבל רבאק!!! נמאס לי מזה. צריך כיוון.

popik23

New member
על עיצוב תעשייתי חשבת?

ולגבי מעצבים גרפים, אם למדת במוסד נחשב כמו בצלאל אז כן אפשר להרוויח בזה כסף(וזה ממש לא מקצוע של כוסיות-איתי עובד מעצב גרפי שהוא די מכוער)

למעלה