דילמה...

דילמה...

היום הגיע לשיקום (פיזיקאלי) בחור צעיר ששבר את גבו בעת ניסיון אובדני. הוא יצטרך המשך שיקום - גם תעסוקתי, אולם השירותים הטובים ביותר עבורו יהיו דווקא דרך המערך הפסיכיאטרי וסל שיקום. לפסיכיאטר הוא הולך באופן פרטי, ואין מי שרואה אותו "בקהילה" כדי להתחיל להגיש לו טפסי סל שיקום... הוא מוכר על ידי הביטוח הלאומי 100% על סעיף נפשי. מה הייתם עושים?

xxxxx11

New member
סל שיקום

היי אם הוא מוכר 100% נכות נפשית אזי מגיעים לו שרותי השיקום. אני הייתי מנסה לפנות ישירות ללשכת הפסיכיטאר המחוזי באזור המגורים, למזכירות סל שיקום ומבררת.

מה לברר?

אני יודעת שמגיע לו סל שיקום, ואילו הייתי רואה אותו מתוך המערך הפסיכיאטרי, קרוב לודאי שכבר הייתי ממלאה לו את הטפסים. העניין הוא שמישהו צריך למלא לו את סל השיקום מתוך המערך הפסיכיאטרי, והוא לא נמצא שם כרגע. גם המעקב שלו הפסיכיאטרי נעשה באופן פרטי...

רק לחדד:

הוא נמצא בשיקום - בעיקר בגלל ההליכה שלו כרגע, אבל בעוד חודשיים שלושה, נגיד - אחרי שישפר את ההליכה שלו הוא יצטרך שיקום מסוג אחר, שנמצא בבניין אחר, ונעשה על ידי אנשים אחרים... אליהם הוא לא מגיע.

מיכל ט

New member
סל שיקום

שלום יעל כדי לגשת לסל שיקום המטופל לא חייב שיגיש אותו דוקא מישהו מהמערכת של בריאות הנפש. יש פעמים שעושה את זה עובדת סוציאלית מלשכת הרווחה או אפילו המשתקם עצמו או משיהו מהמשפחה שלו. בטופס הבקשה לסל יש חלק של דוח רפואי שאותו צריך למלא הפסכיאטר אבל את שאר החלקים כמו דוח פסיכו סוציאלי או הערכה תפקודית יכולים למלא גם אנשים אחרים. אם תצייני באיזה מחוז מדובר אוכל להעביר לך את הטלפון של משרדי הסל באזור שלך והם יוכלו לשלוח לך את טופס הפנייה. כדאי להתחיל כבר עכשיו את התהליך כי לפעמים צריך לחכות קצת כדי לקבל תאריך לועדה בהצלחה מיכל

יש לי טפסים

ובאמת אין בעייה למלא אותם ולשלוח, אבל אחר כך, בועדה, מישהו צריך להגיע ולייצג אותו, לא? האם אני טועה?

מיכל ט

New member
ייצוג בועדה

צריך שיהיה מישהו שייצג בועדה אבל הוא לא חייב להיות מתחום בריאות הנפש. אפשר לציין בפנייה שאין למטופל קשר עם מטפל מהתחום ואז לבקש מתאם טיפול דרך הסל שהוא יהיה אחראי לממש התכנית שסל שיקום מאשר

OK...

ואז הסל מממן את מתאם הטיפול? [וסליחה שאני נודניקית, פשוט באמת אנחנו לא יודעים איך לאכול את העניין הזה] נראה לי, בינתיים, שהדבר הכי קל לכולנו יהיה אם נשוחח עם הוריו ונעזור להם להשתכנע לפתוח תיק במרפאה הפסיכיאטרית. פשוט להסביר להם שכדי לקבל את מה שמגיע לו צריך מישהו שידאג לאינטרסים השיקומיים שלו מתוך המערכת... כל פיתרון שמערב אנשי מקצוע שלא מתחום בריאות הנפש מסרבל נורא את כל הפרוצדורה. היום יש לי ישיבה עם העו"סים -- נראה מה יהיה.

מיכל ט

New member
סל שיקום

במסגרת סל שיקום אפשר לקבל את השירותים הבאים: תעסוקה: מועדון תעסוקתי, מפעל מוגן, השמה נתמכת דיור: הוסטלים, דיור מוגן (יש מדרג של אינטנסיביות ליווי) השכלה: קורסים, השלמת בגרויות, השכלה אקדמאית נתמכת תאום טיפול סבסוד טיפולי שיניים פנאי: חוגים וחונכויות של החברה למתנסים, חונכויות חברתיות כל השירותים ניתנים ללא תשלום במסגרת חוק שיקום נפגעי נפש בקהילה 2000. זכאים לסל שיקום אנשים שיש 40 אחוזי נכות נפשית ומעלה בביטוח לאומי. גם אדם ללא אחוזי נכות יכול לקבל שירותים מסל שיקום באמצעות ועדת סל שיקום חריגה. צריך לפנות לסל ולצרף דוח של הפסיכיאטר המטפל שמציין שאם האדם היה פונה לביטוח לאומי הוא היה מקבל אחוזי נכות. מאוד חשוב לדעת שקיימת האפשרות הזו בשביל אנשים שלא מעונינים להיות מזוהים במערכת כנכים אבל כן יכולים להנות משרותי שיקום. לא הבנתי אם הבחור מקבל מעקב פסיכיאטרי, אם יש לו אחוזי נכות בביטוח לאומי אני מאמינה שכן. אולי אפשר לגייס לענין את הרופא המטפל שכבר מכיר את הבחור, יכול להיות שהוא יכול להמליץ על המעבר לתחנה .

שוב, מיכל...

אני מאוד מודה לך, אבל השאלה שלי לא נבעה מתוך שאיני יודעת מה סל שיקום נותן ומה מגיע למטופלים. היא נבעה מכך שמדובר באדם שהגיע לשיקום פיזיקאלי (כתבתי הכל בהתחלה...)אבל למעשה המשך השיקום שלו - התעסוקתי והחברתי - יצטרך להגיע מתוך סל השיקום הפסיכיאטרי. בינתיים נראה לי שאין אפשרות שמישהו מהשיקום הפיזיקאלי ילווה את סל השיקום הפסיכיאטרי שלו. זה נורא מתסכל, שמדובר באדם אחד - מורכב - ואי אפשר לאחד משאבי טיפול עבורו כך שהתיק שלו יהיה במעקב עם מישהו אחד שמכיר את כל המורכבות. איך שהוא כשמדובר על אף-אוזן-גרון וכאבי גב זה יותר ברור לי שיש ללכת למטפלים נפרדים אבל כשמדובר ב"שיקום" זה ממש לא נראה לי.

מיכל ט

New member
עוד אפשרות

תרימי טלפון למשרדי סל שיקום תספרי להם את הסיפור ותתיעצי איתם מה לעשות

xxxxx11

New member
לברר

אני רואה רק עכשיו את התכתובת הארוכה אבל בדיוק למשפט האחרון של מיכל התכוונתי בלברר.

../images/Emo13.gif בכל מקרה

התכוונתי לברר - תכלס, אני חושבת שלא יהיה להם רהבה מה להגיד לי והוא יצטרך במטוטא להיות מוכר באיזו מרפאה לבריאות הנפש כדי לקבל שירות. זה נראה לי אלמטנארי. ובשיקום הפיזיקאלי? כנראה שלא יגעו בזה אלא 'רק' ימליצו לגשת לפסיכיאטרייה. לא אידאלי אבל זה מה יש.

יעל, מנסיון לא בהכרח הי יעל, מנסיון שיש לי עם מטופלת שנמצאת בטיפולים פרטיים, לא חייבים להיות שייכים למרפאה של בריאות הנפש, אבל באמת מישהו צריך להפנות אותו, לא יודעת לעזור בזה... מצטערת. בהצלחה איילת

למעלה