דילמה

דילמה

בדיוק השבוע הייתה לי איזה תכתובת פנימית שדנה בסוגיה הרת הגורל האם עדיף לי לסיים את חיי בעזרת התקף לב או עם סרטן בפרוסטטה. והנה, שחוק עשתה לי אלוהים, מופיעה לה הודעה לעיתונות שאכילה של עגבניה וברוקולי גם יחד מפחיתה את הסיכון לסרטן ערמונית. עכשיו לדילמה. נניח שאני דווקא מהדוגלים בהתקף לב (קצר, מהיר, בלי תקופה ארוכה של סבל, ממילא אף אחד לא יתאבל עלי וכו´). לצורך זה, חדשות שמאפשרות לי לדחות או להקטין את הסיכון לסרטן ערמונית, הן חדשות טובות, לא? מצויינות אפילו. אלא מה? ברוקולי. עם העגבניה למשל, אין לי בעיות. אנחנו מנהלים חיים משותפים מלאים בהנאות גסטרונומיות וקולטורליות כבר שנים רבות. אני אוכל אותה, היא מתעכלת לה בהתפנקות בתוכי, יש לנו טעם דומה במוסיקה. אידיליה. ברגעים של משובה אני אפילו קורא לה קטשופ. ברוקולי, זה כבר סיפור אחר. אני כבר לא מדבר על המרקם (ליפה) על הטעם (דשא) או על המבנה (הוא תמיד מזכיר לי כרובית שאנסו אותה בגיל צעיר). הבעיה הגדולה ביותר היא שזה ירק שמגיע עם פאסון. תמיד כשמגישים לי קיש ברוקולי (הרי סתם פשטידה הוא לא יכול להיות, הברוקולי הזה, זה צריך להיות ´קיש´), אני מרגיש שמסתכלים עלי בעיניים עקומות קצת בגלל שאני לא נוסע בג´יפ. רוצה לומר, אני בחור פשוט (גולדסטאר), וכל סממני היוקרה האלה של אוכלי ברוקולי ממני והלאה. אני מודה, אני אוהב חומוס. עכשיו באה ההודעה הזאת לעיתונות. או שאני מתחיל לאכול את הליפה הזאת בטעם של פשנל (ברוך דיין אמת וחובה), או שאותי למשרד הבריאות, והנה הולך ונעלם לו התקף לב נעים ורב יתרונות, וחוזרת לה האופציה הסרטנית. אם לדבר גבוהה גבוהה, הרי שיש כאן בחירה בין תרבות החומר לתרבות הרוח והנפש (הזהרתי אתכם שזה יהיה דיבור ג´ירפה): האם אני נכנע לחומר ומתחיל לאכול כל מה שהמחקרים האלה עם העכברים אומרים, או שאני משאיר את נפשי רכה וטהורה, חפה מהקשרים תרבותיים מעיקים, והולך על האופציה הערמונית. בשליפה מהמותן, הייתי הולך על סרטן דווקא. זה סוג חביב של התאבדות מודעת לעצמה, עם תהליך ארוך יחסית, שמאפשר לזיין עוד קצת לפני שאני מתפגר. מצד שני, תמיד יש צד שני. השגות, תובנות, וכל סוג שהוא של תמיכה חומרית שיש לכם להציע תתקבלנה בשמחה.

קפת

New member
חמור מתוק

אז זה מה שזה היה אתמול בלילה? ואני חשבתי שאתה אסתמטי, כמו כולם.

קפת

New member
מישהו אמר לי אתמול

שכדי להמשיך לתפעל את הזוגיות ולמנוע שיגרע, אשה צריכה לשמור על המיסתורין שלה. אז מה נסגר עם הפרח מכלבים, אני מקבלת או לא

קפת

New member
הבעיה העקרית שלך

כפי שאני רואה זאת, היא שגם עם סרטן הערמונית לא ממש תוכל לזיין. גם בגלל השמות שתחולל הבלוטה המוגדלת לתפקודי הגופים המחילתיים שלך, שלא לדבר על הבעייתיות שתתווצר בייצור נוזלי הזרע שלך, וגם משום שהסרטן הזה שכיח בבני חמישים ומעלה, וככל שעולה הגיל, שכיחותו גבוהה יותר. גם פיפי יהיה לך קצת קשה לעשות, אלא אם אתה חובב טיפטופים. ואם לא הבנת, אברם היקר: אחרי גיל 50 לא מזיינים יותר. נקודה. וכמו שאמרתי פעם: נשים מטפטפות עד גיל 50, ואילו הגברים מתחילים לטפטף לאחריו. הנה, הלכו הסיכויים של אשתך לכוס שתן טרי ישר מהחבית. ברוקולי אני דווקא אוהבת. למרות ניסיונותי הכנים, עדיין לא הצלחתי למצוא ירק שאנלא אוהבת (פרט לאלה שהצליחו לזכות במיטה בבית לוינשטיין ודומיו). כזו אני: אוהבת ירקות. זה בתשובה למישהו, שבאיזה פורום אחר השמיצותי שאני שונאת הכל חוץ ממין. או סקס.

תשובה, או: ה-תשובה.

הדילמה שלך נגעה ללבי (קפת, אל תקפצי. זה ביטוי. מטאפורה. אין לי לב, לא השתלתי חדש). בחשיבה ראשונית ושטחית למדי הייתי אומרת: אכן, התקף לב. ערמונית זה דבר כל כך גברי, וכמו כל הדברים הגבריים, היא דוחה. מדובר בגוש תאי, רירי, שתקוע לכם עמוק בנבכי הרקטום, ואחראי בין היתר על זה שתוכלו להשתין באופן תקין (לא שזה נראה לי תקין להשתין בעמידה, אבל נו, ניחא), על עוררות מינית, ועוד כהנה דברים מוזרים ומחוללי-קבס. כמוכם, המין הגברי כולו, אותו גוש הוא דבר מוזר, מעורפל, לא ברור ונסתר מעין. בקיצור, הערמונית למעשה, היא עצם ההווייה שלך, אברם. אתה בטוח שככה אתה רוצה ללכת? נטול-הווייה? לי זה נשמע מאכזב. מה יכתבו על המצבה שלך? "כאן טמון אברם גרנט, שנקטף בדמי ימיו עקב חוסר הווייה"? מצד שני, אם לא תאכל ברוקולי, ותמשיך לאכול עגבניות, זה לא יזיק כלל לבלוטת הערמונית שלך, זה גם לא ישפר את התפקוד שלה, והכי חשוב - זה לא ימנע התקף לב חמור. כך, שלמעשה, איה הדילמה? עזוב אותך מהערמונית, לך על אותו התקף לב ישן וחביב. זה מתאים לכל גיל, ולא פוגם בזקפה משובחת. מומלץ!

א י ל ה

New member
ואני אומרת, בוא, תהיה ליברלי

למה השמרנות הזאת למה? למה צרות האופקים? למה צמצום שכזה של מרחב המחייה, או המוות, אם תרצה? למה? מה, זהו? או התקף לב או סרטן הערמונית? זהו? מה קרה, הפסו המחלות מהעולם ואיש לא יידע אותי? האם כל שנותר לנו כאן, בכוכב הבחירה היחיד, זו הבחירה העלובה בין שתי המחלות המשעממות להחריד האלה? בוא, אברם, הרחב את אופקיך. תתחבר לשפע. הוא כה רב. אל נא תעמוד מול ים המחלות העצום הזה ובידך אך כפית קטנה שאינה יכולה להכיל אפילו עשירית קטנה מהימ-בה הזה. למשל, ניסית לחיות לאורך זמן עם אוורת הצפק? אני לא בטוחה שזה נעים, ויש סיכוי שתוכל לעשות צ'ק אאוט גם בעזרתה. או לחילופין, מיאסתניה גרביס, שתתשיש ותשתק את שריריך לאט אבל בטוח, להפקת מירב ההנאה מכל רגע שעוד נותר? או שמא סטרפטוקוקוס זולל וגרגרני, שיש באמתחתו יכולות רבות להפתיע ולתת מכה אחת אפיים? ועוד ארוכה הדרך וקצרה היריעה, צריך רק לפקוח עיניים ולב, ולתת לאצבעות ללכת במקומך. באמת, אברם, קח את עצמך בידיים ותעשה למען עצמך ולו רק כדי שלא תגיע, חלילה, למצב שבו על ערש דווי אתה שוכב ובשארית בינתך אתה מתמלא צער על כי לא חיית עוד קצת לכיוון הקצה, ועתה, זמנך תם, אלאס.

נכון נכון

למשל חבר שלי ארון (השם המלא שלו זה אהרון, אבל כולם קוראים לו ארון), עובד בגילעון אפרסקים (זה טרנד חדש כזה. לאנשים שקונים זיתים מגולענים. עכשיו מוכרים אפרסקים מגולענים, בקרוב מאד שזיפים ונקטרינות. רק שלא יחשבו אפילו על מישמישים. זובי אני יקנה מישמישים מגולענים, עכשיו שכבר כמעט עברתי את העשרת-אלפים גוגואים, פתאום אני יעצור את האוסף בגלל טרנד?). בכולופן, ארון חבר שלי, פעם נכנס לו ג'וק לראש שהוא צריך לקנות מצלמת וידאו. לקחתי אותו הצידה ושאלתי אותו אם הוא יודע כמה אפרסקים הוא יצטרך לגלען בשביל מצלמת וידאו, והוא עוד עושה את זה בעבודת יד. ארון אמר לי, אל תידג, בעבודת יד אני מומחה. מאז שעזבה אותי אשתי בשביל המגלען שזיפים הזה, מנחם, נשאר לי רק להתאמן בעבודת יד. ראיתי שאני לא מצליח להוציא לו את הג'וק מהראש בדרכים קונבנציונליות, אז לקחתי אותו לזונה. אמרתי לו, בוא ארון, אני אסביר לך כלכלה. כמה אפרסקים את צריך לגלען בשביל מצלמת וידאו? הרבה. נכון. כמה אפרסקים אתה צריך לגלען בשביל לבלות עם זונה? פחות הרבה. גם כן נכון. תמיד היית חזק במתמטיקה. עכשיו תחשוב כמה זונות נכנס במצלמת וידאו? הא? תפסת? וזה עבד. כמו חלום. הג'וק יצא מהארון. אני ישר ראיתי שיש פה הזדמנות, כי אף אחד במדע עוד לא גילה ג'וק הומו, ואני ידעתי שאוחובסקי יהיה מוכן לשלם לי המון בשביל ראיון בלעדי, אבל ארון הדביל הזה, בדיוק לפני שבוע עשה ריסוס, הג'וק יצא החוצה, נשם שתי נשימות ומת. אמרתי לו ארון, מה עשית? הרסת לנו את הסטרטאפ! היית חייב ריסוס? אז ארון אמר שלא הייתה ברירה, בגלל כל הגרעינים האלה של האפרסקים שהוא אוסף בבית, הגיעו המון נמלים וזה הפריע לו לעבודת יד. רגע, למה זה קשור? מריסוס אי אפשר למות? בטח אפשר. אפילו אם אתה הומו. (על קישורים כאלה בין שירים מפטרים מהרדיו. אבל פה, בפוסטים? מה אכפת לי).

קפת

New member
לא טוב שאמרת ג'וק

כי זה ישר הזכיר לי את שושנה מהבלוק, אהובת המדור השביעי, השבועי, והקצין הצרפתי. קבלו. בעיקר תגובה 13. שושנה, שושנה, שושנה. אני מ-ז-ה מתגעגעת.

בחיי קפת

הפורום הקודם שלך היה יותר טוב. הפורום הזה הוא קצת כמו הג'וק של שושנה. צריך לחכות שעתיים לתגובה ובסוף יוצא חרא.

קפת

New member
אתה צודק, אבל מה לעשות

שזו תופעה לוואי לנוכחותך בפורום. עצירות מנטלית, אתה גורם. חיפשנו גורמים שימזערו את הנזקים, ניסינו לתת לפורום אנטי אוקסידנטים, סיבים תזונתיים וחומרים משלשלים - אבל זה לא עזר. מה אתה מציע, באבא?

אם כבר אז כבר

לא יפה לציין רק את העצירות המנטאלית ולהתעלם מהשלשול הורבאלי. ומותק*, תפסיקי להביט בי בעיניים עורגות, זה עושה לי רע. *מותק של הקטנה, לא של חיבה

קפת

New member
חמורוני פיצי*פוני

*של רמז בענייני גודל קובע/לא קובע ואחרים... אם זה עושה לך רע, למה שאפסיק? אלא אם אתה מבטיח להפסיק להתנשף ולהלחית עלי בחום הזה. ראבאק, פה לא סקנדינביה, וריח הפה שלך מזכיר יותר כזה של כלבים, מאשר של פרחים.

א י ל ה

New member
אני מסכימה

ממש לא טוב שאמרת ג'וק. בכלל, עוד לא נתקלתי ולו בפעם אחת בחיי הלא קצרים כבר, שהיה כן טוב להגיד ג'וק. ברגעים אלה ממש נעשית היסטוריה. שלא לומר היסטריה. ברגעים אלה ממש נהגית המילה ג'וק בפי, בראשונה בחיי הלא קצרים כבר כאמור, בטון שהוא נמוך מסופרן וכששתי רגליי על קרקע מוצקה. טוב לא ממש נהגית, יותר ככה נאמרת בחלל האוויר עם אפקט של אקו בשביל הצופה הנבון, שוודאי מבין כי אותו אקו בא לסמל את האדם החושב, לא זה של רודן בפריז, אלא האדם החושב בחיים באמת. או אולי את מחשבותיו של אדם. כן. כזה. בקיצור, כאמור, הנה שוב. ג'וק. לה לה לה לה לה. ג'וק. הא! ובעצם מה שרציתי להגיד... טוב, לא. אני לא אגיד. אני עוד לא מוכנה. עדיין קצת מתביישת. זה כי אני יודעת משהו על ג'וקים שרק אני יודעת. גיליתי לבד. תוצאה של מעקב ומחקר מעמיק מזה שנים. אבל אני עוד לא בשלה לשתף את העולם כנראה, כי קולמוסי מסרב לכתוב את זה. או שאולי זה בגלל העייפות. או שאולי זה לא אני, זה העולם שעוד לא בשל לשמוע. אבל בסוף זה ייצא ממני. מתישהו. זה כבר הפעם השנייה שזה כמעט, אוטוטו כזה, ובסוף נסוג. אולי עם התקרב החורף, כשהמעלות יירדו מארבעים בצל-זיוס והאיום הביולוגי התמידי שהן מביאות עמן יוסר, אולי אז יפתח קולמוסי את חרצובותיו ואביא לעולם את הבשורה. אולי.

גרנטל'ה, אני אישית הייתי ממשיכה

בכיוון "העכברים אומרים" והפעם נכנסת לתפקידם ומנסה על עצמי עשב אחר, נניח, כוסברה. יש לי הרגשה שזו, כתוספת לחומוס שלך, היתה פותרת את הבעיה. וכדי להראות שאני לא רק מדברת, אני מציעה לך אספקה חודשית של כוסברה כתמיכה חומרית, כפי שהודעת מראש שתשמח לקבל. התמורה היחידה שאני רוצה היא דיווח על מהות הסינתזה בין תרבות הרוח לתרבות החומר, אל מול אופציית הכוסברה שמהווה, בשלב זה, תגלית יחיד שלי ((C) כל הזכויות שמורות).

הו, כמה משמח לראות פה אושיה

רגע רגע, את גורסת שחומוס עם כוסברה יפתרו כאן את העניינים? ולשיטתך, ´יפתרו את העניינים´ אומר שאני אמות יותר מהר או יותר לאט? ובעצם, מה אכפת לי איך ומתי אמות אם זה יהיה תוך כדי חומוס עם כוסברה? יש חריף? (חה-ריף!) הרי זה ברור לך לחלוטין שאין שום משמעות לחומר ורוח אל מול תגלית היחיד הקולוסאלית שלך! ומאחר שדאגת לשמור על הזכויות כל כך יפה, ואת גם משחדת אותי בחומריות, רק שאלה אחת נותרה פתוחה (לנשום עמוק, זה משפט גורלי) - האם אצליח לכתוב בפוסט הזה משפט אחד שלא יסתיים בסימן שאלה או בסימן קריאה?!

אני גורסת. הו כמה שאני גורסת.

כמה יפה עלית על הנקודה: בעודך מלחך חומוס, כוסברה& חריף - למי אכפת למות? ועד כמה מתכווצים למימדים זעירים החומר והרוח אל מול תגלית היחיד שלי? ואיך זה שפתחת כל כך הרבה שאלות בלי לפתוח שולחן? והאם פתיחת שאלות וסגירתן בסמנ"ש היא אפידמית?

למעלה