דילמה

shayrok

New member
דילמה

שאלת שותפים - אשמח לכל תשובה 3 שותפים גרים בדירת 5 חד' לכל שותף חדר עם שרותים ומקלחת חדר נוסף משמש כמחסן וחמישי סלון החוזה הוא מול בעלת הבית, חוזה נפרד לכל שותף בעוד כחודש וחצי עוזב שותף אחד, במקומו יכנס לדירה בן זוג של שותפה, ויחד הם יצרו לעצמם שני חדרים (אחד לשינה ואחד לעבודה) מסיבות של דירות וכו' החבר עבר לגור בדירה לפני שהשותף הנוסף עזב. כך שבזמן הזה: מים, חשמל, ניקיונות נחלקים בין 4 אנשים. הבעיה היא בארנונה האם היא צריכה להתחלק בין 3 או 4 שותפים מצד אחד: שטח הדירה לא השתנה, והזוג גר בעצם בחדר קטן עד לעזיבת שותף ג'. מצד שני: הזוג משתמש בסלון ובמטבח, למה שלא ישלם יותר. מי צודק? כל תשובה תתקבל תודה

אני בטוחה שזה תרגיל, השאלה הזאת -

אבל אני נוגסת: אם אני מבינה נכון, התקופה בה תהיו 4 דיירים היא כבת חודש וחצי. כמובן שאפשר לבנות פה אלגוריתם מתוחכם ולחשב את החלק הששעשרית כפול שלוש וחצי, אבל נדמה לי שיש פה מן הצדק, המסוים. פשרה בידי: שכר הדירה אני מבינה עדיין מתחלק לשלושה: נגיד 900 דולר - כל אחד 300 דולר. את הארנונה היה רצוי אולי לחלק ל-5 ולתת לשניים לשלם 2 חמישיות (במקום חצי) ככה הם לא יצאו נדפקים אבל עדיין יבינו שבכל זאת, עוד אדם זה עוד כסף. מעבר לזה, לדעתי דווקא חשבון המים, הטלפון והחשמל הם אלה שצריכים להתחלק שווה בשווה לכל אדם, באיזה חדר שלא יהיה - זה הבזבוז הגדול - לא הארנונה. לא ככה? (ואם זה לא נראה ככה, חשבתי על התשובה לפחות 3 דקות).

shayrok

New member
השאלה רצינית לחלוטין

יש לנו בעיה עם חלוקת הארנונה, חילוקי דעות לגבי איך זה צריך להעשות.

תראה, בוא נסתכל שנייה לטווח הרחוק.

בעיקרון, כרגע הדייר גר בחדר של שותפה נוספת, כלומר הוא אורח שלה, ואם מסתכלים על חלוקת החדרים כל אחד מהם הוא למעשה חצי בן אדם. אני מקבלת את הטענה על שימוש בסלון ובמטבח, אבל השאלה היא כזו- אם לאחד מהשותפים היה בן\בת זוג שמגיע מדי יום לדירה ושוהה בה מס' שעות, לא יעלה על הדעת לגבות מאותו בן הזוג דמי שימוש בסלון, לא? אז אני אומרת ככה. מכיוון שמדובר בסך הכל בתשלום וחצי של ארנונה, ושלמעשה לא נוסף עליכם עול כלכלי כלשהו, אם אותו שותף משלם על המים, החשמל ושאר הוצאות הבית, הייתי מניחה לתשלום הארנונה... ככה, בשביל יחסי השכנות הטובים.

dana2909

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif

גם ככה, נראה לי שהחבר שעבר לגור עם חברתו התחלק בנטל שווה בשווה, למרות שהוא לא ממש היה חייב. להתקטנן על משהו כזה נראה לי יהרוס יחסי שותפות טובים.. חבל.

למעלה