דילמה

fields555

New member
דילמה

לקראת החג, האם צריך / נכון / יפה/ ראוי....
לתת שי כזה או אחר למנקה שלא מתפוצתנו שעובדת אצלי.
התלבטתי וטרם החלטתי.

22BB

New member
כן ! אני הייתי נותנת לפיליפינית בכל החגים, שלנו ושלה

לאורך השנים ראיתי שכמעט אף פעם לא התחרטתי על מה שנתתי, אבל הרבה פעמים התחרטתי על שלא נתתי מספיק. ולא בראש של לתת כדי לקבל בחזרה.
&nbsp

yela

New member
ראשית, נותנת תמיד כשצריך, אבל פה אין התלבטות כי גם להם יש חג

בסופ"ש ובעצם כל השבוע הזה, יש להם חג פסחא מתמשך כמה ימים.

אם יש אחת טובה שאפשר להעסיק לפי חוק, חייבים לעטוף אותה היטב. רואה בנו משפחה שלה למרות שיש בן זוג מקומי.

בשלהם נותנת כסף ומשהו מתוק, בשלנו לפעמים כסף ולפעמים מתנה. לא שוכחת לרגע שבלעדיה אני רבע בן אדם.

וגם ביום הולדת... לפעמים מבקשת שאכין לה עוגה מושקעת למסיבה עם החברות (עם המון שוקולד חלב כמובן... לא מתים על מריר) ולפעמים איזה בושם או כסף.

yela

New member
פילדס, גם בלי קשר לחגים, היא מקבלת בדרך כל מיני

אם עושים סדר בבית ורואה חפצים שלא בשימוש, מגבות, כלי מיטה, כלי חשמל קטנים, קוסמטיקה וכו' - נותנת לה בכיף ואם מצטברים כמה דברים מקפיצה אותה הביתה שלא תסתבך עם האוטובוס.
אצלי לא מתים על סלמון, מעדיפים דגים לבנים, אבל היא מאוד אוהבת. קונה לה במיוחד, מקפיאה במנות בודדות ומכינה לה בכל פעם משהו אחר כשמגיעה.
כל הקטע הזה של החיים שנכפו עליהם - קשה לי. עצוב.

shira1960

Active member
בוודאי. אלא אם כן את נותנת לה משהו בחגים שלה. וגם אז -

מכיוון שפסח וראש השנה זה חגים כאלה שמקובל לתת מתנות לעובדים, הייתי נותנת לה משהו.

(ותחשבי על כך אם המצב היה הפוך - אם את היית מיעוט במדינה אחרת, וכל העובדים מקבלים מתנות לחג המולד ורק את לא מקבלת כלום כי זה לא חג שלך? זה לא היה מתקבל יפה)

vered1111

New member
שלי יוצאת ממני לפני החג עם סופר שלם כמעט...

נותנת לה את כל שאריות החמץ שנשארו לי (לאו דווקא דברים פתוחים עם מעט בפנים, אבל גם כאלה היא שמחה לקחת).
בנוסף קניתי לה מתנה קטנה וסימלית,שממנה היא הכי התלהבה, ועוד הוספתי לה כסף מעבר לתשלום שהגיע לה (עבדה אתמול 7 שעות...)
היא כ"כ אומללה פה, החיים שלה ממש מסובכים ולא פשוטים, שדווקא המחוות הקטנות בשבילנו הן מחוות ענקיות בשבילה...
וכמו יעלה - גם נותנת לה כל מיני דברים שלא בשימוש אצלי...

וד"א, לא קיבלתי ממך מסר... בזמנו אמרת שתשלחי (בענייני עיצוב...)...
ורד.

למעלה