דילמה

ינוקא1

New member
דילמה

המעסיקה את מוחי : שווה למלוך 42 שנה , עם ארמון מוזהב ובנות בשפע וכו´ וכו' ולמות כמו כלב , או ששווה לחיות כמו כלב ולמות בצורה נחמדה יותר ?

תן למוח מנוח../images/Emo122.gif

המושג מאיה מדבר על כך שהחיים הם בעצם סוג של חלום. כאשר אתה יודע זאת מבפנים, אתה לא יכול לחיות כמו כלב וגם לא למות כך. לגבי מצב של מלך שהוא רודן, כל כלב בא יומו...

ינוקא1

New member
למען האמת

הבאתי את השאלה בשביל תשובה כזו. אני חושב שאם חושבים על שאלה זו לעומק , היא מביאה לסוג של "הארה" - כי : לכאורה עדיף לחיות כמו מלך ולמות בסוף כמו כלב , מאשר לחיות כמו כלב ולמות כמו כלב - כי הראשון לפחות חי כמו מלך , מה שאין כן השני - אז הראשון הרוויח 42 שנה של חיי מלך. כך נראה ממבט ראשון. עם זאת ניתן להגיד כי כאשר הבחור הנ"ל מלך 42 שנה , ובסוף חייו הוא נפטר בצורה כזאת , אז גם הפירוש לאותם 42 שנה - משתנה. דהיינו יתכן שה"הפרש" בין צורת החיים לבין אחריתם , הוא כל כך מזעזע (מאיגרא רמא לבירא עמיקתא) עד שהיה מוטב לו לחיות כמו כלב ולמות כמו כלב. (הראיה : אם מציאות חייו של האדם היא :חיים בזבל" והוא אינו מכיר אף דרך אחרת לחיות , הרי הוא לא ירגיש רע כל כך. ממילא ההפרש בין המצוי לרצוי הוא הגורם לחוסר אושר , וההפרש הוא העיקר). בסופו של דבר , השאלה הזו מביאה להבנה שהחיים הם עניין של פירוש בלבד. תנאי החיים ה"אובייקטיביים" לכאורה אינם משנים כלום , ולמעשה הם אשליה בלבד. לא זו בלבד , אלא שהפירוש העתידי יכול לשנות את העבר , ומה שהיה יתרון יכול להפוך לחסרון וההיפך.

snoopytush

New member
ההפרש כואב אבל עדיין איכות החיים

של זה שמת הייתה גבוהה יותר. למרות שאני לא הייתי רוצה לחיות בארמון עם הרבה בנות אבל ניחא<a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo3.gif> לכל אחד יש את מה שהוא מכנה איכות חיים אני הייתי מעדיפה פשוט מקום שיעבירו לי שם סדנאות חינם על כל מיני דברים רוחניים וכאלה

snoopytush

New member
תוספת

אבל אם באמת האיכות חיים שלי הייתה מתקיימת אז בכל מקרה הייתי מאמינה בחיים אחרי המוות ויודעת שהכל זמני. אז חוץ ממוות מזעזע ( שזה אומר בהגדות שלי מוות כואב או אלים), הייתי מתגברת על זה בידיעה שגם ככה זה לא הסוף . ואולי הייתי קצת חסרה לי רוחניות בדרך למוות המזעזע אבל הייתי יודעת שאני הולכת אחר כך לעולם רוחני מאוד ( XDD), אז בכל מקרה זה מצב של WIN WIN <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif>

"למלוך"...

אולי זה מדבר על השאלה שלך - הילד שלי אוריאל, קיבל את השם שלו לא רק מהמלאך של האור, אלא גם מדוד שלי אורי, שחי במשך בערך 50 שנה, מאוהב באישתו, עם שלושה ילדים יפהפיים, עשיר, עם בית מרווח, נקי, ויפה, המון אהבה, קריירה מוצלחת, והיה ניראה ששימחה רבה. אחרי חמש שנים של מאבק הוא נפטר מסרטן. חשבנו הרבה אם לחבר את הקארמה שלו לקארמה של הילד שלנו זה רעיון טוב או רע, ומה שהחלטנו כבר די מדבר בעד עצמו... אני משערת שב"למלוך" לא התכוונת ל"לתרגל שליטה", אלא ל"להרגיש שאתה בתוך שפע"... כי אחרת קשה לי להתחבר לכבוד הגדול או לשימחה הגדולה שבלמלוך. זה ניראה לי כאב ראש מתובל בבעיית אגו קשה...

snoopytush

New member
תלוי

אני נוטה לכיוון הלמות כמו כלב אבל תגדיר מה זה אומר? אני מעדיפה מוות כמה שפחות כואב...

למעלה