דילמה

דילמה

אנחנו מגדלים את ברי כבר ארבע שנים. הוא חתול יפהיפה - לבן, שיער ארוך, אבל הוא מאמלל אותנו. הבעיה העיקרית נובעת מהעובדה שהוא פשוט משתין על הריהוט שלנו ללא הרף. ניסינו הכל - אנחנו מחליפים את החול לעיתים תכופות, יש המוני ארגזים, מרססים Feliway כאילו זה קטורת במקדש הינדי, שמים רסקיו במים - מה שלא תרצו. הלילה זה עבר כל גבול: באמצע הלילה הוא פשוט נכנס לחדר השינה, התיישב על אשתי, והשתין עליה ועל השמיכה. לפני יומיים הוא השמיד שמיכה אחרת. אנחנו שבורים. מצד אחד אני אוהב אותו (לא בטוח שאשתי יכולה להגיד אות דבר עכשיו), אבל הוא הורס לנו את החיים, ואי אפשר להמשיך ככה. היינו מוסרים אותו, אבל אין מי שיקח: לא נעים לעשות את זה לחברים, ואני מפחד שגם אם נמצא זר שיקח אותו, הוא ישתין להם בבית מהר מאוד וימצא את עצמו ברחוב. בלילה, תוך החלפת מצעים בשלוש בבוקר, עלה לי רעיון. אולי אקח אותו לעבודה? אני עובד בקמפוס גדול ויפה, עם המון מדשאות, ורחוק מכבישים (תחשבו אוניברסיטת תל אביב). אקח אותו לעבודה, אשחרר אותו בחוץ, אדאג לו לאוכל ואולי אפילו אארגן לו איזה פינה נוחה לישון בה. אני עדיין אהיה איתו חצי יום (סוג של). מצד אחד, זה נשמע פתרון טוב למצב שנהיה באמת בלתי אפשרי (אשתי כבר ממש מבועסת ומיואשת), מצד שני אני אכול רגשות אשמה על נטישה וכו'. הייתי שמח לשמוע את דעתכם תודה מראש, שקד

sivi1964

New member
היי שקד

מנסיון יודעת כמה זה קשה! אבל בהתייחס למה שסיפרת ,חסר לי ה דבר הראשון העיקרי,האם ניבדק בקפדנות ,ונשללה בעייה רפואית כמו דלקת בדרכי השתן למשל שעלולה לגרום לו לעשות את זה. כך שאם לא ניבדק רפואית -זה הדבר העיקרי שצריך,,ולאחרי התוצאות ,המשך התלבטות. אולי צריך להתייעץ עם מטפל התנהגותי מומחה לחתולים,אולי יש בעייה בכיוון הזה,בקיצור זה ההתחלה לפני כל רעיון או מסקנה אחרת! להעביר חתול ביתי כמוהו למיתחם פתוח ,זה לא פשוט,חתול הינו חייה מאד טרטוריאלית ,ועם תשים אותו שם ופשוט תשחרר,גורלו כנראה ייחרץ ולא לטוב,כי הוא לא יישאר שם ,ועלול להיות חשוף להמון סכנות קטלניות עבורו! מעבר כזה דורש איקלום של כמה שבועות בכלוב איקלום מיוחד,וגם אז נראה לי מסוכן ובעייתי יכולה לשתף אותך שאצלי יש חתול מבוגר חולה סכרת שקשה מאד לאזנו {מסיבות רבות} ואחת התופעות היא השתנה מרובה בבית {לא בכוונה -כתוצאה מהמחלה
} ובנוסף חתולה מבוגרת לבנה עם פרווה ארוכה -יפייפיה ועדינה ,שנמצאת אצלי מזה שנה בבית{ההיתה חתולת חוץ המון שנים,ולעת זיקנה נכנסה סוף סוף פנימה}וגם לה יש בעיות רפואיות שגורמות לה להשתין בבית במקום מסוים,וזה לא קל ,ודורש הערכות מיוחדת איתה ,אבל איני מסוגלת לחשוב אפילו על הוצאתה החוצה ,ףובטח לא על הרחקתה ,היא לא תישריד. נשמע שאתה אוהב מאד את החתול,ושתהייה אני מקווה מוכן להשקיע בברור יסודי ומיקצועי לפני כל החלטה סופית. ישנם פתרונות שונים שאפשר ליישם ,ולמנוע את הרחקתו של החתול. בהצלחה!

בדקנו רפואית

כמובן שעבר גם בדיקה מקיפה אצל וטרינר. זה משהו התנהגותי - החתול קצת דפוק בשכל. אנחנו נפגשים עם מטפלת התנהגותית בעוד יומיים, אבל אם זה לא יעזור אני כבר לא יודע מה לעשות... חשוב לי להבהיר שאופציית העבודה היא לא "חוץ" - זה לא הרחוב. זה אוסף של בניינים עם מדשאות גדולות בניהם. חשבתי אפילו לארגן לו פינה במשרד שלי, בהנחה שעמיתי לעבודה יסכימו... (אני בקומת קרקע, גישה נוחה).

sivi1964

New member
או קיי..

אז כרגע צריך לעבור הערכה התנהגותית ,ולתת לזה צ'אנס! לפי מה שאתה מתאר -אזור העבודה אפשרי אבל שוב לדעתי רק!!! כמוצא אחרון באמת ,וגם זה יצריך איקלום בכלוב איקלום{כלוב מיוחד וגדול לכמה שבועות. אתה מתאר סביבה יחסית טובה ומוגנת ,ייתכן ויוכל להצליח,איני יודעת. האם החתול שלכם רק בבית? מאיזה גיל?

הייתה לנו בדיוק אותה בעייה... :(

הוא ממש עשה פיפי בכל מקום וגם על אמא שליי... קודם כל, הוא מסורס??? החתול שלנו לא היה מסורס וכבר היה מאוחר מדי לסרס אותו... הלכנו לוטרינר והוא נתן לו זריקת הורמונים שממש הרגיעה אותו וגרמה לו להתנהג כאילו הוא מסורס, ולהפסיק לעשות פיפי בכל מקום, ואח"כ הוא קיבל כדורים והיה ממש רגוע... - אצלו פשוט הייתה בעייה של איזון הורמונלי... בכל מקרה הכי טוב ללכת לוטרינר, לפני שעושים צעד דרסטי עם החתול....

החתול מסורס

איזה כדורים קיבלתם? קיבלנו פריזמה (פרוזאק), אבל אם יש דבר אחד שלא הצלחנו זה לתת לו את הכדורים באופן יומי (החתול אגרסיבי כשמנסים לדחוף לו את הכדורים).

לא קיבלנו כדורי הרגעה...

הוא קיבל הורמונים, כי כאמור, הייתה לו בעייה הורמנלית... אבל גם אנחנו בהתחלה רצינו לרצוח אותו... ולא ידענו מה לעשות כי באמת היה מוגזם.. - היינו מחליפים מצעים פעמיים ביום (גם באמצע הלילה) על מיטה זוגית.. זה היה ממש נוראי... הוא היה עושה פיפי בתוך הנעליים (צלף נהדר.. :)) ועל הספות ובכל מקום שאתה יכול לחשוב עליו... בכל מקרה, לא היינו יודעים מה הבעייה אילולי היינו לוקחים אותו לוטרינר... אגב, עם מה אתם מנקים את הפיפי שלו?? חשוב שתדע שריח שחתולים מאוד אוהבים ריח של אקונומיקה והריח גורם להם לעשות פיפי... כך שאולי תנסה להוסיף פקק של אקונומיקה לתוך הארגז חול שלו... (לנו זה עזר - טיפונת..) לגבי זה שקשה לתת לו כדורים, אפשר לשים על הכדור טיפונת חמאה וזה ילך יותר מהר, בכל מקרה אף אחד לא אוהב שדוחפים לו דברים לגרון ולכן באמת בהתחלה זה קצת יותר קשה, בהתחלה הייתי יושבת מאחורי החתול, תופסת אותו עם הברכיים, תופסת את הלסת העליונה והנה הוא בלע את הכדור - בהחלט נוראי... אח"כ הוא כבר ידע שהוא יקח את הכדור ולא משנה מה... אז הוא כבר בלע בלי גינונים מיותרים (אצלינו זה היה פעם בשבוע..)... אבל בכל מקרה, תראה מה הוטרינר יגיד לפני שתתחיל לדאוג לאיך לתת לו את הכדורים... לסיכום, קחו אותו לוטרינר, שיעשה לו בדיקה, אם ייעץ לכם פתרונות התנהגותיים כמובן שתיישמו אותם אבל תדרשו גם בדיקה... וזהו... בהצלחה... בינתיים מאוד מזדהה...

אני אשמח אם תעדכן לגבי מה הווטרינר אומר...

אני מקווה שזאת "סתם" איזו דלקת בדרכי השתן ולא משהו רציני כמו סכרת או חוסר איזון הורמונלי....

הוטרינר כבר בדק אותו - אין שום דבר פיזי

והייתי שמח לגבי התייחסויות לדילמה שלי...

ממ...

עשה לו ממש בדיקת דם? בכל אופן... החתול שלי שיגע אותנו במשך המון זמן עד שהבנו שיש איזה בעייה והלכנו לוטרינר... גם אנחנו לא ידענו מה לעשות... אני רק יודעת שאני לא הייתי מוותרת על החתול שלי בעד שום הון שבעולם... ועכשיו, אחרי שהוא נפטר הייתי עושה הכל רק בשביל, אפילו, שיעשה לי שוב פיפי על התיק... אני מניחה שזה כן פתרון, בשבילך, להעביר אותו לאיזור של העבודה שלך.. אבל זה אחרי שניסית הכל, אבל הכל, בשביל לנסות ולפתור את הבעייה... , כי אני ממש מבינה כמה קשה לחיות ככה כשצריך להחליף מצעים באמצע הלילה, כל לילה.... הייתי מציעה לך להתייעץ עם מומחית להתנהגות של חתולים - לפי דעתי יש כאן, בפורום כזאת, אבל אני לא בטוחה, צריך לשאול את דימיטרי...

YGIM

New member
מה עם לפורר את הכדור

ולערבב אותו בגבינה/יוגורט/קוטג', ולמרוח לו על האף? לא תהיה לו ברירה והוא יהיה חייב ללקק את זה... אולי אפילו לערבב את הכדור המפורר בשימורים טעימים כמו פנסי פיסט? אני לא יודעת אם הוא יאכל את זה, אולי הוא יבין שיש משהו מר בזה ולא יאכל.. אין לי מושג. שווה לנסות בכל מקרה. אבל אני יודעת שאם מורחים להם על הפה/אף הם אוכלים בוודאות!

חסרים המון פרטים בהודעה שלך

חתולים עושים שתן מחוץ לארגז בגלל מצוקה כלשהי - זוהי למעשה קריאה לעזרה. לרוב מדובר בבעיה רפואית - ע"מ לשלול כראוי בעיה שכזו צריך לא רק להיבדק אצל וטרינר - שיסתכל וקצת ימשש את החתול ויקבע שהוא בריא.... אלא לעשות בדיקות דם (ספירה וביוכימיה) וכן שתן !!!! אם לא עשיתם את הבדיוקות האלו - הברור הוטרינרי שלכם עדיין לא נעשה ולא נשללה בודאות בעיה בריאותי. וזהו הצעד הראשון שחייב להיעשות בדרך לפתרון הבעיה. במקביל - יש לבדוק את תנאי המחייה של החתול בבית - האם יש לו ארגז חול יחיד? היכן הוא ממוקם בבית? באיזה חול אתם משתמשים? באיזו תדירות מנקים את הארגז? חתולים רבים רגישים מאד לנקיון ויסרבו לעשות צרכים בתנאים פחות מאידיאליים, שהם: ארגז חול גדול מספיק בו החתול יכול ממש לנוע, לחפות, לעמוד זקוף ולהסתובב ללא קושי. אם הארגז סגור - נסו לפתוח - ישנם חתולים רבים שלא אוהבים את הארגזים הסגורים. אם הארגז במקום מרכזי בבית בו יש תנועה רבה - העבירו למקום שקט ופרטי יותר. אם הארגז ממקום ליד מכשיר חשמלי כלשהו שמרעיד כמו מכונת כביסה.... הרחיקו משם - שוב, למקום שקט. נסו סוגי חול שונים - לכל חתול העדפה משלו ויתכן שהוא לא אוהב את החול.... נסו חולות רגילים, מתגבשים, נסורת.....עד שתמצאו את ההעדפה שלו ושלכם. חתולים מאד אוהבים ארגז נקי ולא ריחני - יש לנקות את הארגז מינימום - פעם ביום!!! חתול כמו שלכם יתכן ודורש אפילו יותר מכך - נסו לנקות פעמיים שלוש ביום שהארגז יהיה נקי כל הזמן. אם הארגז ממוקם ליד כלי האוכל ומים שלו - יש להרחיק ככל הניתן ורצוי אפילו שלא יהיו באותו החדר - כפי שאתם לא הייתם רוצים לאכול בשרותים שלכם
. כדאי להוסיף עוד ארגז ואפילו שניים - לפחות כפתרון זמיני, באזורים האהובים עליו כרגע להשתנה... כאלטרנטיבה למה שהוא עושה היום. באזורים בהם הוא כבר עשה שתן מס' פעמים - חשוב לנקות נכון כך שלא יוותר ריח שהוא מסוגל להבחין בו (גם אם אתם לא) ויחזור אליהם - ניקוי נכון נעשה עם חומץ מדולל או אבקת כביסה ביו מדוללת עם מים ביחס של 1:9.... לא לנקות עם אקונומיקה שעבורם זה ריח דומה לשתן ורק מסמן לו לחזור לאותו המקום. וממש לא לשים אקונומיקה בארגז החול - זוהי עצה ממש לא טובה - לא בריאותית לחתול ולא בכלל!! בנוסף חשוב לבדוק דברים נוספים בבית - האם הוא בעל החיים היחידי? אם לא , איך הוא מסתדר עם האחרים? האם יש ילדים? אם כן, האם מציקים לו? האם הוא היחידי והוא לבדו מרבית שעות היום? האם כשאתם בבית הוא מסתובב חסר מנוחה בבית ומיילל הרבה? אם כן - החתול דורש גם הפעלה - פיזית ומנטלית כדי לא להיות משועמם ומתוסכל, מדובר ביצור חי בעל צרכים ויש לספק אותם. במעט זמן שאתם בבית, אם זה המצב - שחקו איתו, התייחסו אליו, הפעילו אותו ועייפו אותו. האם יש לו פינות גבוהות ברחבי הבית לשבת בהן ולהשקיף מהן על הבית? פינות גרוד? אולי אפשרות להשקיף בביטחה מהחלון החוצה? - כל אלו יהוו שיפור באיכות החיים עבורו. התייעצות עם מטפלת התנהגותית תועיל מאד - יעזור שמישהו מנוסה יבוא ויראה את הבית , את החתול ואתכם בזמן אמת ויגיד מה אפשר וצריך לשפר. ולבסוף - ביקשת התייחסות לגבי הפתרון של להוציאו החוצה לאזור העבודה שלך - חתול בית לא ניתן להוציא החוצה. הוא ילחץ ולא ידע להסתדר בחוץ. הוא אינו מסוגל עוד להתמודד כמו חתול שגדל ברחוב ורכש מיומנויות הישרדות של התמודדות עם גורמים החל ממזג האויר, חיפוש מזון (האכלה פעם ביום לא מספיקה לשום חתול) ומים, חתולים אחרים שיגרשו אותו מהטריטוריה שהיא שלהם, כלבים, אנשים עוינים שרק מחפשים חתול ידידותי להתעלל בו, כבישים (גם אם מדובר בגינה יחסית רחוקה מכביש - חתול נודד ולא יושב במקום כל היום, הוא ימצא דרכו לכבישים, ביחוד שחתולים אחרים יגרשוהו כל הזמן)..... ובקיצור - זו אינה אופציה אם רצונך באמת בטובת החתול.

למעלה