דילמה:

אוריה19

New member
דילמה:

אין לי את המאות שקלים בשבוע לשלם לפסיכולוג פרטי. מה לעשות, חיי סטודנט. מצד שני, אני רוצה מישהו טוב, שאסמוך עליו. כבר הייתי בסיטואציה שהלכתי למרפאה דרך קופת החולים ונכוויתי גם מהמטפל וגם מהמרפאה. העניין חשוב משום שאני עובר תהליך רגשי מסויים בימים אלה ולעבור אותו עם מישהו שאתה סומך עליו מקל על החיים ועל התהליך. אשמח לתגובות\עצות\טיפים. חג שמח, ושנה משובחת.

גרא.

New member
אוריה19,העובדה שנכווית מהמטפל,והמרפאה,שלא

ציינת איזה.בריאות הנפש? קופת חולים? מוכרת למדי.והסיבות,יכולות להיות מגוונות.אבל מכאן ועד להכללה גורפת שהמטפלים במרפאות האלה,אינם איכותיים,ואינך יכול להמשיך לסמוך על מטפלים כאלה,ההכללה אינה במקומה. קורה לא מעט שם טיפול פרטי,גורם לאכזבה רבתי.די אם תעיין בקורות הפורום הזה,תמצא לא מעט תלונות דומות. הבעייה של חוסר יכולת לממן טיפול פרטי,מוכרת,ושכיחה ביותר.לכן אלה שנזקקים לטיפול פונים לטיפול הציבורי. כסטודנט,אתה יכול לפנות לשרותי הייעוץ לסטודנט באוניברסיטה שלך,או בכל אחרת.תוכל לקבל שם טיפול בעלות שהיא כ-50% יותר נמוכה מהעלות המקובלת.אבל,המטפלים בקליניקות הפסיכולוגיות האוניברסיטאיות,הם פסיכולוגים קליניים,בשלבי ההתמחות שלהם,בהדרכת צמודה.הטיפול יכול להיות טוב באותה מידה כמו טיפול פרטי,יתכן שחוסר נסיון לעיתים יקהה אותו.אבל כשאין יכולת לשלם,וזקוקים לטיפול,פונים לטיפול ציבורי,כפי שנאמר,שהוא לא בהכרח פחות טוב.

למעלה