דילמה

דילמה

הי, מה שלומכם? הדילמה שלי היא איך להתמיד במקום עבודה. כתבתי את אותה שאלה גם בפורום ייעוץ פסיכולוגי, וקיבלתי באמת עצות שהם יותר מההיבט הנפשי. שזה נחמד וטוב ויפה. אבל אני מדבר על תכלס. אני חווה אי יציבות תעסוקתית מאז השחרור מהצבא, עבדתי ב-4 מקומות עבודה עיקריים, כשהכי הרבה שעבדתי זה שנה וארבעה חודשים, כל השאר בסביבות 8 חודשים. מכל המקומות אפשר להגיד שפוטרתי. מה אני עושה לא בסדר? לא בוחר מקומות עבודה שמתאימים לי? לא יודע איך להתנהל בפוליטיקה הארגונית?

התמדה

שלום ענן, קודם כל אני רוצה להרגיע אותך. סטטיסטיקה שקראתי לא מזמן קובעת שאנשים מדור ה-Y מחליפים בממוצע 10 מקומות עבודה ב-14 שנים... ככה שעושה רושם שאתה חלק מהממוצע :) אני רוצה להציע לך להסתכל על הדברים שאתה עושה בסדר. בחרת מקום עבודה ונשארת בו בסביבות 8 חודשים...מה היה בו שגרם לך לבחור בו ? מה גרם לך להישאר שם 8 חודשים ? דבר נוסף, שאני מזמין אותך להסתכל עליו זה מה חשוב לך שיהיה במקום העבודה שלך ? אחרי זה, נתקדם שלב, ונראה באילו מקומות עבודה יש את הדברים החשובים לך, וככה נגדיל את הסיכוי להישאר יותר זמן במקום העבודה. שיהיה בהצלחה ! נועם

Yin

New member
איך אתה מצפה לתשובה

רצינית. יש די הרבה משתנים שאפשר לקחת בחשבון בנושא של אי התאמה שללא מתן פרטים עליך - יכולות, רצונות, דפוסים ועל מקומות העבודה והאנשים שם - עובדים ומנהלים. וגם אז, אני עדיין בספק לגבי פתרון סוגיה שכזו בפורום שכזה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה לא עובד?

איש יקר, מההודעה שלך אין אפשרות לדעת מה משתבש עבורך במקומות העבודה האילו. האם אהבת לעבוד שם? הצטערת שפוטרת? אולי אינך שלם עם הבחירה במקומות אילו? האם הגעת למשבר ביחסים עם הממונים או העמיתים? ספר לנו יותר - מה היה מוצלח ומה לא היה מוצלח בכל מקום (אפשר להתחיל מהאחרון) ונוכל לנסות לבדוק זאת יחד איתך.

אני אענה גם לך וגם לאוטומדיה

כמובן מבלי לחשוף יותר מדי פרטים. בעיקרון כבר עברתי הכוונה מקצועית, עברתי אימון אישי חד פעמי הכנה לראיונות עבודה. יש דגש גדול על איך לחפש עבודה, איך להתקבל למקום עבודה, איך לעבור ריאיון, אבל משום מה פחות דגש על איך להתנהל במקום עבודה, איך להתמיד בו. בסופו של דבר, לא היו לי יותר מדי ברירות, אז עבדתי בעבודות סטודניאליות כמו שירות לקוחות וטלמרקטינג, וגם בעבודות רציניות יותר - בקרת איכות ועריכת תוכן. חשוב לי מאוד שתהיה אווירה נעימה, יחסי אנוש טובים, מה שבמקום עבודה האחרון היה מאוד לוקה בחסר (לא ממש הצלחתי להשתלב חברתית); חשוב לי שעות גמישות, בלי הגדרה של 9 עד 18 או 8 עד 17. שעות שאני אקבע, אפילו משרה חלקית נכון לעכשיו, או עבודה מהבית, העיקר עבודה שאני אוכל לנשום בה כרגע. לא רוצה להיות משועבד למקום עבודה יותר; חשוב גם התפקיד כמובן, שיהיה תפקיד מאתגר ומעניין, שאני אתחבר אליו, ולא משהו סיזיפי ומונוטוני שאני אשתעמם למוות כמו תפקידים אחרונים; וכמובן, גם המיקום והשכר. בסופו של דבר, מקום עבודה שאני איהנה לעבוד בו, אווירה טובה. לא לקום כל בוקר עם תחושה של "אוף, לא בא לי ללכת לעבודה".

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
השאלה שחשוב לבדוק כרגע

איש יקר, בתשובה שלך אני שומעת בהירות לגבי הדברים שאתה מחפש במקום העבודה. זה בוודאי יעזור לך למצוא מקום עבודה מתאים. אך כפי שאתה מציין, החלק החסר הוא איך להתנהל במקום עבודה ולהתמיד בו. השאלות שאני רוצה לשאול אותך הם לא איך תמצא את מקום העבודה הבא - כמובן שזה נושא חשוב, אבל איתו יש לך כלים להתמודד. אני שואלת - מה לא עובד עבורך שם? מדוע לא השתלבת חברתית? מה לדעתך היה מאפשר לך להשתלב חברתית? מדוע אתה מגיע למצב בו אתה מפוטר? האם זה הנושא החברתי או נושאים אחרים?

מה אתה מעוניין לתת?

שלום לך ענן, משהו שקפץ מדבריך - כאשר תיארת מקום עבודה אידיאלי, תיארת בעיקר מה אתה רוצה לקבל משם. מה אתה רוצה שיהיה לך. אולם לא תיארת - את מה שאתה מעוניין לתת. יתכן שזה במקרה מה שבחרת לכתוב - ואז אתה מוזמן להתעלם. אבל מנסיון, בד"כ כשאנחנו לא במצב רגשי כל כך טוב - המיקוד שלנו הוא פנימה, מה אנחנו רוצים לקבל, ולא החוצה - מה רוצים לתת. ואת זה מעסיקים, ובכלל אנשים, לא אוהבים. אנשים אוהבים מישהו שבא לתת. מישהו שממש רוצה לתת. דמיין לך שאתה קורא בפה בפורום מאמנים על מישהו שרוצה להיות מאמן. שואלים אותו מדוע אתה רוצה להיות מאמן? ואז הוא אומר, כי השעות נוחות, והשכר טוב, ואני אוכל לנשום, ואני לא אהיה משועבד, וזה יהיה מעניין, ולא סיזיפי ומשעמם. האם תרצה להתאמן אצלו? אני לא ארצה. אני אחפש מישהו שהאימון בוער בדם שלו. שלתת לאנשים, לקדם אנשים, לחזק אנשים, בוער בו. שהוא רוצה לעשות זאת כי כך הוא רוצה לחיות את חייו - בנתינה. גם מעסיק - מחפש מישהו שבא לתת. לפתור בעיות. לספק את הסחורה. אני חושבת שדברים כאלה לא מושגים באמצעות התעמקות ב"תכל'ס". זה לא רק המילים שאתה אומר, או רק לשנן מנטרות חיוביות. אני חושבת שהרצון לתת קיים בכולנו, ואם הוא לא מספיק גלוי, או בא לידי ביטוי, אז זה כי הוא מכוסה באבק. אבק של כל מיני עניינים לא פתורים. ואם פותרים אותם, אפילו חלקית, אנחנו נעשים אנשים שאנשים אחרים רוצים להעסיק אותנו, ולהיות סביבנו, ואנחנו גם משתלבים חברתית. בהצלחה

באתי לתת - אהבתי את התשובה שלך!

קראתי ונהנה מכל משפט. באתי לתת, וקיבלתי דוגמא טובה לאיך עושים את זה באהבה. אז אני בוחר לתת לך בחזרה, מילה אחת : תודה! נועם

bridges

New member
בזמן האחרון אני אוהב להיות ישיר עם אנשים...

...נראה לי שאתה מקבל בדיוק את מה שאתה מחפש: מקום עבודה שלא תשתעבד אליו. תחשוב על אנשים שאתה מכיר שעובדים במקום קבוע הרבה שנים (וכן, אני מדבר על אנשים ספציפיים). כמה אחוזים מהם משועבדים למקום העבודה שלהם? אני יודע שאתה רוצה מאוד לעבור ל"תכל'ס" אבל אין מקום ל"תכל'ס" ללא עבודה על המקור לבעיה. לי יש תחושה שזה המקור לבעיה. ד"א עבודה על המקור לבעיה תאפשר לך לעשות טרנספורמציה (שינוי עמוק) גם בתחומים נוספים בחייך כמו תחום הזוגיות. אני בטוח כמעט ב-100% שגם שם אתה פוחד לאשתעבד או לאשתעמם. האם אתה מוכן לעבוד על זה? רונן

אני מבין מה אתה אומר

אבל לא יודע אם זה נכון. אני מחפש מקום עבודה שלא ישתלט לי על החיים.

bridges

New member
מה זה אומר "משתלט"?

אני מזמין אותך לתת לי שתי דוגמאות: אחד של מקום עבודה שבהגדרתך משתלט על החיים ומקום עבודה שלא משתלט על החיים. בנוסף אני מזמין אותך לחשוב על מילה שתתאר את מקום העבודה במילים חיוביות: במקום "לא משתלט על החיים" אולי מקום שבו תהיה לך תחושה של חופש או אולי מקום שבו אני אוכל להיות מי שאני. אלו רק דוגמאות. כפי ששמת לב השאלה היא לא על שעות עבודה או מה בדיוק אתה עושה שם אלא יותר על החווייה שלך במקום העבודה (כי מקום עבודה שמשתלט זה תאור של חווייה שלך). אם החווייה שלך במקום העבודה לא תהיה שעמום מה היא תהיה כן? רונן

bridges

New member
ומה לגבי השאלות האחרות שלי?

התחושה שלי ב"שיחה" הזאת היא של חוסר נכונות להסתכל יותר פנימה. הפתרון לשאלה שלך נמצא אצלך ולא באיזשהו טיפ או עצה שאני או אחרים ייתנו בך. האם אתה מחוייב למצוא פתרון? רונן

כן אבל כמו שכתבת

זה לא פיתרון קסם. יש לי בקרוב אימון קואצ'ינג ניסיוני, נראה מה יהיה

תודה על התשובה :)

ענן יקר, רשמת שחסרה לך "הדרכה" על איך להתנהל במקום העבודה. אני רוצה להתייחס דווקא לנקודה הזאת. לטעמי אין הדרכה בנקודה הזאת כי הנושא הוא יותר מדי גדול. התנהלות במקום עבודה תלויה בהרבה מאד משתנים. יחד עם זאת, ה"הדרכה" שאני עברתי בחיים שלי, בהקשר הזה ובכלל, זה להיות אני. בכל מקום, בכל זמן. כדי להנות מה"אני", כדאי למצוא מקום עבודה ותחום שאפשר לנשום בו. מה מאפשר לך לנשום ? מה יכול למנוע ממך את תחושת השיעבוד ? מה מאתגר ומעניין אותך? רק לפני שאתה משיב לי, במידה ותבחר לעשות כך, שים לב, עד עכשיו, אני מנסה לגרור אותך לשפת ה"יש" ואתה שומר בקנאות על שפת ה"אין". אם אתה רוצה לעשות שינוי, וניכר שכך הם פני הדברים, דבר על מה שיש. אני מכיר בחור שנסע לטייל בצרפת וחזר אחרי כמה שבועות. שאלו אותו איך היה והוא השיב: "לא ראיתי את מגדל אייפל, ולא למדתי צרפתית. ואת שניהם מאד רציתי לראות ולעשות...אבל לא הייתה לי ברירה, כי הטיול הכתיב לי איפה להיות" התשובה שלו הפתיעה את המאזינים והם שאלו אותו "ובכל זאת נהנת?" "כן, הייתה אוירה נעימה.קמתי כל בוקר ויכלתי לעשות כמעט את כל מה שרציתי לעשות באותו יום." אז למה לא עשית ? הם הקשו... "כי אם הייתי מספיק לראות את הכל, לא היה לי למה לצפות בטיול הבא..." אז אתה יכול לבחור. לנסות לעשות את השינוי עכשיו, לנסות להשפיע על מה שאתה רואה, על מקום העבודה ועל החיים שלך. ואתה יכול להמשיך להסתפק בכמעט ולהתמקד במה שלא קורה, או בהאשמות של כולם כדי שתהיה לך את ההזדמנות, לשנות בפעם הבאה... אבל רק אז. נועם

תלתלית3

New member
האם יש בחייך עוד

תחומים אותם התחלת ולא סיימת ? מה הסיבות לפיטורים ?

למעלה