דילמה

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
דילמה

אתם יושבים בעבודה, כבר מאוחר, אחד הקולגות שיש לכם יחסים ממש חיוביים איתו, הלך כבר הביתה. הבוס הגדול והבוס הישיר של הצוות שלו מתיישבים לו על המחשב, שנמצא לא רחוק מכם... מתקשרים למישהי שלישית ומבררים איך לעקוף את הסיסמא של המחשב הנ"ל, נכנסים למחשב שלו, מחפשים משהו, שנשמע בענייני עבודה, אבל מצד שני נזרק המשפט "אני לא בטוח שמותר לעשות את זה בלי לדבר איתו" אין לך צל של מושג על מה מדובר, אתם לא בצוות הנ"ל וזה לא הבוס הישיר שלך. ובכל מקרה נשמע שהם מדברים על משהו שקשור לעבודה, אז לכאורה זה בכל מקרה שייך למקום העבודה, לא? הייתם מתקשרים לקולגה ליידע אותו? (בידיעה שתכלס אין לו כרגע מה לעשות מרחוק...) מה הייתם עושים?

לא הייתי עושה דבר

לא מיידעת אותו ולא מתערבת. זה שלו ולא שלי ואם זה צריך להתגלות שהם היו על המחשב שלו וטיפלו או לא טיפלו בנושא כלשהו, הוא זה שצריך לגלות לבד.

תיקתק1

New member
את האמת אני לא הייתי מתאפקת.....

לדעתי באותו רגע נתון הייתי אפילו נגשת אליהם ומבררת מה הם עושים.

kdr

New member
אני לא עוכר דין, אבל

אם יש לו מה להסתיר - שלא יעשה זאת בעבודה. נדמה לי, שמעתי פעם באיזו תכנית שאכן ציוד החברה הוא בבעלות החברה. לי יש בעבודה מחשב ומעולם לא הגנתי עליו בסיסמה, לא פעם עושים בו שימוש אחרים וזה ממש לא מזיז לי. יתרה מכך, למייל שלי בעבודה יש סיסמה הידועה לבוסית (כן, יש לי בוסית) ולפקידה (אנחנו כל שרשרת המזון של המשרד). אם אשפוט לפי כתבות בסגנון כלבוטק ואמנון לוי, אם מידע במחשב עוזר לתפוס עבריינים - אני בעד "לחטט". מה שכן, לפעמים אני מוצא במחשב אחר משהו שאמור להיות אישי (אנחנו עובדים ברשת מול שרת), אני תמיד ניגש לבעל המסמך ומעיר לו על המצאות המסמך.

למעלה