דילמה

דילמה

אני שוקלת ברצינות ללמוד חינוך (מתמטיקה לעל יסודי), הבעיה היא שמנגד התחום השני שמאוד מעניין אותי הוא כלכלה. איך אפשר להכריע? אלו שני מקצועות שונים כ"כ אבל זה בדיוק העניין שכל אחד מהם מתאים לי בצורה אחרת... אווווווף למה אין אפשרות לשלב אותם איכשהו?! איך אפשר להכריע באמת? אני מעוניינת בשני התחומים. והגעתי לתחומים אלו לאחר המונהמון מחשבה עם עצמי... אלו שני הדברים היחידים שמתאימים לי ללימודים ואני לא מצליחה להחליט על מי מהם לוותר... עצות יתקבלו בברכה

LostHopes1

New member
את יכולה..

ללמוד תואר ראשון בכלכלה ולאחר מכן לעשות תעודת הוראה (נראה לי שזה די מהיר) ולהיות מורה לכלכלה בתיכונים :)

את בטוחה שאי אפשר ללמוד אותם יחד בשום צורה?

מה זה אומר חינוך- מתמטיקה לעל יסודי...? זה תואר? מה זה בדיוק.. זה תואר במתמטיקה עם תעודת הוראה, או תואר בחינוך עם התמחות בהוראת מתמטיקה? לומדים את זה במכללות? אני שואלת בשביל לוודא שבאמת אי אפשר ללמוד ביחד... בכל מקרה כן אפשר ללמוד תואר דו חוגי של כלכלה ומתמטיקה... ואח"כ להוציא תעודת הוראה.. זה בטוח אפשר. אז למה שלא תעשי את זה?

תשובות

מתמטיקה על יסודי-זה אומר ללמד בחטיבות ביניים ובתיכון. מסלול דו חוגי במתמטיקה כלכלה-הוא קטלני ביותר. מדובר בשני חוגים קשים. כלומר 3 שנים מטורפות+ שנה לתעודת הוראה. אבל יש אפשרות קצת יותר מציאותית (שאותה אני בודקת) והיא- לעשות תואר בכלכלה באונ' ומקסימום אח"כ תעודת הוראה במתמטיקה במכללה כלשהי לחינוך. הבעיה היא שמדובר במסלול די ארוך-3 שנים תואר + שנתיים לתעודת הוראה....

לכי על זה... אולי גם תביני דברים במהלך

הלימודים שיותר יכוונו אותך... אולי אחרי שתלמדי כלכלה תרצי למקד בזה את הקריירה שלך ובכלל לא תתענייני בתעודת הוראה במתמטיקה יותר... אם עדיין תרצי - תוכלי לברר את האופציות שלך אז... בכל מקרה אם יש לך ראש ריאלי טוב התואר הדו חוגי של מתמטיקה כלכלה לא עד כדי כך קטלני... אגב יצא לי להכיר כמה שעושים אותו, והם דווקא לא חשבו שכלכלה זה קשה.. בשבילם זה סוג של בדיחה.. לדעתי זה שילוב מאוד מפתח חשיבה ומצוין אם תרצי להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים.. למרות שאת נשמעת יודעת מה את רוצה.. אבל דברים יכולים להשתנות... את בטוחה שאין מוסד (אולי מכללה?) שאת יכולה ללמוד בה שילוב שאת רוצה? או שאת מגבילה את עצמך לכמה מוסדות שרק בהם בדקת?

שי טל

New member
יכול להמליץ על כלכלה

אני מסיים תואר בבאר שבע ומרגיש שקיבלתי המון. מצטרף לדעה שאמרה שאם חשוב לך ללמד את יכולה לעשות תעודת הוראה אחרי התואר הראשון. המון בהצלחה.

כמה שאלות אלייך

למדת כלכלה במסלול מנהל עסקים או חשבונאות? כלכלה נראה לי תחום מעניין ומרתק אבל השאלה היא במה עוסקים בסיום התואר? כלומר מה עושים עם כלכלה מנהל עסקים?

BenBroshim

New member
בנוגע לחינוך ותעודות הוראה כדאי לך לבדוק

באתר של אופק חדש מה הדרישות ומה ההשלכות של הבחירה במוסד חינוכי והיכן את עושה את תעודת ההוראה. אין מה לעשות, לפעמים צריך לבחור דרך בחיים. את תמיד יכול לעשות רשימות של בעד ונגד:)

Ranit280

New member
היי

את יכולה להגיע לתשובה על ידי בחינה של הצרכים החשובים לך. כמורה אני יכולה להגיד לך שאם את אוהבת ללמד ולעבוד עם בני נוער את תקבלי סיפוק עצום מהעבודה למרות שהיא לפעמים קשה אם את רוצה להשיג תואר בשביל "הפרקטיקה" ואת רוצה להשיג עבודה לאחר מכן, אז לכי על חינוך. אני יכולה להצביע לך על מספר יתרונות בחינוך. קודם כל זה אחד מהתארים המעשיים, את מסיימת את התואר ולאחר מכן מוצאת עבודה די בקלות בתחום. יש היום ביקוש רב למורים איכותיים. דבר שני, מדובר על מקצוע יציב יחסית למקצועות אחרים בשוק של ימינו! בנוסף לכך המשכורת לא רעה בכלל יחסית למה שהיה נהוג בעבר. . אני יועצת חינוכית בעלת תואר שני, ואת התואר ראשון כמו את השני, עשיתי בבית ברל. אם את הולכת על חינוך ומחפשת מכללה מקצועית בתחום הייתי ממליצה לך על בית ברל. השכר לימוד הוא אוניברסיטאי והיתרון הוא שאת לומדת במקום עם מסורת רחבה ובעלת שנים רבות בתחום החינוך. בניגוד לאוניברסיטאות את מקבלת כאן המון ניסיון בשטח ולא רק לימוד עיוני. אם יש לך שאלות נוספות את יכולה לרשום לי גם הודעה פרטית.

mirshafir

New member
בחירת תחום לימודים

ההחלטה על בחירת תחום לימודים היא בהחלט מורכבת משיקולים רבים. על מנת להחליט על כיוון אחד מבין השניים המועדפים עלייך מומלץ לנקוט בכמה צעדים: א. מילוי שאלון הולנד לאיתור נטיות מקצועיות יכול להמליץ על כיווני לימודים ועיסוק התואמים למוטיבציות האישיות שלך. ב. ראיון אנשים העוסקים בשני התחומים הרלוונטיים ואם אפשר מומלץ להתלוות לשבוע עבודה של אדם העובד בכל אחד מן התחומים. יכול להיות שבמהלך הצפיה שלך בו יתגלו לך דברים שלא ידעת קודם על האופן בו מתנהל היוםיום של מורה או של כלכלן. ג. מומלץ למפות את כל תחומי העניין האהובים עלייך, הכישורים שלך, סביבת העבודה המועדפת עלייך, הערכים שלך וסוגי האנשים אשר את נהנית במחיצתם. לאחר מכן ההסתכלות על התמונה כולה שתתגלה לעייניך- תוכל להוביל אותךלגיבוש החזון התעסוקתי שלך. מה שהכי חשוב הוא לשאוף תמיד לממש את הייעוד שלך. ואם התחלת משהו ואז גילית שזה לא זה- לא להסס משינוי. בהצלחה בדרך- מרים שפיר אבני דרך- ייעוץ בניהול קריירה וחיפוש עבודה www.aderech.co.il

תגובה

הדילמה שלי היא אחרי כל התהליך של הבירור שכתבת. זו בדיוק הבעיה שאלו 2 הדברים שמתאימים לי וממש "תפורים" עליי ואני לא מצליחה להכריע ביניהם... גם בשאלון הולנד שביצעתי-התוצאות היו זהות למה שהגעתי בעצמי... בגלל זה אני חושבת לפנות ללימודיי תואר בכלכלה ומקסימום להשלים תעודת הוראה...

mirshafir

New member
בחירה בין שני מקצועות מועדפים

נשמע שאת עושה עבודה יסודית ומה שכדאי לך לעשות הוא להעמיק עוד יותר: אם ראיינת אנשים העוסקים בשני התחומים, אני ממליצה לך לעבור למה שנקרא job shadowing כלומר הצטרפי כ"צל" לשבוע עבודה. רשמי מהם 3-5 המשימות היומיומיות אותם מבצעים האנשים שאת צופה בהם. שאלי אותם ממה הם נהנים? ממה אינם נהנים? מדוע בחרו בעיסוק הנוכחי? והאם היו עושים זאת בשנית? אם כן- מדוע כן? ואם לא- מדוע לא? ייתכן ותגלי כי העיסוק כמכלול מעניין אותך אך הפרקטיקה בשטח תהיה משעממת. או אולי תגלי כי הפרקטיקה בשטח של עיסוק אחד מסעירה אותך יותר מהעיסוק השני. לפעמים מה שנראה לנו כמעניין מאד- מתגלה כי ביומיום השוטף הוא לא כ"כ מזהיר. נסי לבדוק מהם הכישורים האישיים שלך בהם את הכי אוהבת ונהנית להשתמש. באלו מן המקצועות תוכלי להשתמש בהם יותר? מהם הערכים שלך התחומים בהם חשוב לך יותר לפעול על מנת לממש את הייעוד שלך? תחום הרכוש או תחום חברתי? תמיד תוכלי בעתיד לשלב בין השניים תוך שימוש בתפקיד כלכלי בארגון חברתי. בהצלחה בדרך- מרים שפיר-אבני דרך ייעוץ בניהול קריירה וחיפוש עבודה www.aderech.co.il

שולה82

New member
אפשר

להתחיל מכלכלה ולעשות אחר כך תעודת הוראה במתמטיקה. יש במכללת לוינסקי מסלול מצוין, אבל אני ממליצה להתחיל במתמטיקה על יסודי. את כבר בטח תתאהבי בתכנית ותשארי בה.

riki1150

New member
מתמטיקה על יסודי

אני לומדת במסלול של מתמטיקה על יסודי בלוינסקי ואני מאוד מרוצה. הלימודים ממש מעניינים ויש גם אחלה חברה. אין לי ספק שתתאהבי בתכנית בדיוק כפי ששולה אמרה...

למעלה