דילמה

s h i r k u s h

New member
דילמה ../images/Emo98.gif

היי לכולם
בסופשבוע לא ממש יכלתי לעבוד במחשב כי הייתי אצל החבר והמחשב היה תפוס, אבל התגעגעתי אליכן
רציתי להעלות דילמה בפינכם ולשמוע דעתכם: אני והוא חברים כולה חודשיים (עוד שלושה ימים זה חודשיים
), סה"כ לא הרבה אבל יש לי ממש הרגשה טובה לגבי זה, מרגישה כלפיו משהו שבחיים לא הרגשתי כלפי אף אחד ונראה לי שאני אוהבת אותו באמת ובתמים. נסעתי אליו בסופשבוע האחרון בתקווה שנהיה בעיקר שנינו ביחד, נהנה בקצת זמן איכות משלנו (ללכת לקולנוע וכו') ובסוף למרבה הפלא גיליתי שהוא הזמין אליו חברים לברבקיו ובסוף הם נשארו לישון והיו עד אתמול בלילה, כלומר כל הסופשבוע בקושי הייתי איתו לבד
הממ... לא אמרתי לו בצורה ישירה שזה הפריע לי, אבל רמזתי לו שציפיתי שנהיה קצת לבד גם. שלא תבינו לא נכון, יש לו אחלה חברים, מאוד מצחיקים ונחמדים אבל... באתי במטרה להיות איתו ולא איתם ותאמינו לי שבקושי יוצא לנו להיפגש, והיה חסר לי קצת הלבד איתו. הדילמה פה בעצם היא... האם עליי לומר לו משהו לגבי זה שהייתי שמחה לו היה מתייעץ איתי לפני ושואל לדעתי למשל לגבי זה שנצא עם החברים שלו אתמול בערב וכו'? אם זה היה קורה פעם אחת, הייתי מבליגה אבל זה כבר קרה שבאתי אליו לסופשבוע ופתאום גיליתי שהוא קבע עם אנשים לעשות דברים וכו' ואני תמיד שואלת אותו אם בא לו ללכת ל____ ואם זה בסדר מבחינתו וכו' ולא קובעת עובדות... מה דעתכם

habubnik

New member
אני חושבת שזה מאוד מאוד תלוי

בדינאמיקה שיש ביניכם. אני וזוגי, כשהיינו ביחד חודשיים, זה היה הגיוני שאני אומר לו משהו כזה (למרות שלא היה צורך). יש אנשים שבשבילם חודשיים זה עוד לא זמן שנראה הגיוני להתייעץ בהכל. איך שאני רואה את זה, הוא היה צריך לפחות לומר לך מה יהיה, לגבי אם הוא היה צריך *להתייעץ* איתך? זה רק את יכולה לענות לדעתי... אם הדינאמיקה ביניכם אינטנסיבית ואת מרגישים כזוג לכל דבר, אז בוודאי. אבל אם הקשר עדיין בחיתוליו (ואני מדברת על איך שהוא רואה את זה), אז אין לך מה לצפות ממנו לשאול לדעתך, אבל בהחלט לומר לך מה הולך לקרות - זה כבר נימוס בסיסי לדעתי. ולשאלתך האם לדבר איתו על זה? אם זה מטריד אותך מאוד, ואת חושבת שהוא יקבל את זה בהבנה ולא יחשוב שאת מתנהגת כמו "אישתו" אחרי סה"כ חודשיים אז למה לא? אני בעד פתיחות.

s h i r k u s h

New member
הממ... ../images/Emo132.gif

סה"כ אנחנו מאוד פתוחים אחד לשני, הוא בחור כנה מאוד, תמיד אומר אם משהו מפריע לו (למשל אם יש לכלוך בשיניים או שרואה שיש בגד לא מתאים- הוא אומר), ואני מקבלת את זה בהבנה ואם מסכימה איתו- משנה מה שצריך אבל לא יודעת... אולי זה הפחד שלי מפני התגובה שלו, שלא יחשוב באמת שאני רואה אותנו כבר כנשואים וכו' ושיש לי את הזכות להעיר לו על זה... אבל מצד שני... הוא לא חושש להעיר לי על דברים, ומרגיש פתוח וכנה איתי ואני שמחה מאוד על כך... לגבי ההתייעצות, הכוונה היא לשאול אם בא לי, לשאול אם מרגישה טוב מספיק לצאת ולא לקבוע ישר עובדות בשטח, בדיוק כמו שאני יודעת תמיד לשאול אותו אם בא לו לצאת עם חברים שלי או שנצא רק שנינו ומקשיבה לדעתו ואז ככה מחליטים ביחד, אני מצפה שזה יהיה הדדי ושלא תמיד אני אוותר כי לא נעים לי לומר לו. מבינה את החששות שלי ואת הדילמה?

alophind

New member
הוא חייל ?! אזרח ?!

תראי , אם הזמן היחידי שלו לראות את החברים זה בסופ"שים אז בהחלט צריך לדעת לשלב בין השניים ... אם לא , אז חבל שהוא מעדיף לבלות עם גברים אחרים מאשר עם האישה שלו (נשנש ?!
) בכל מקרה , קורס בהשרדות 101. לפעם הבאה , תזמיני את האלופינד לברביקיו , אני מבטיח לך שתוך 5 דק' כל החברים עוזבים את הבית (עם אלות דולקים אחריי...) רק לוודא שהאופנוע מותנע לבריחה...

s h i r k u s h

New member
../images/Emo6.gif

הוא קצין (הולכת על האצולה
, כאילו דהההה
), ויוצא יומיות כך שבהחלט יכול להיפגש במהלך השבוע עם חברים. הוא לא יכול לצאת איתם ליותר מדי זמן בגלל הצבא אבל יכול להיפגש עם רובם, אבל הבעיה היא שכמה מהם בבסיס סגור וככה הוא מנצל את ההזדמנות להיפגש איתם. הוא רצה לשלב בין הבילוי איתי לבין הבילוי עם החברים, אבל מה הקטע? הקטע הוא שהוא ידע מראש שאני מגיעה ומילא לבלות איתם את שישי, אבל גם שישארו לישון ויהיו כל הסופשבוע איתנו?? תכל'ס, לא מבינה את החברים שלו, איך הם הרגישו בנוח ולא חשו שאולי זה מפריע שהם נשארים לישון וכו', כמובן שלא הייתי מגרשת אותם ומאוד נהניתי מחברתם, אבל... אני רואה אותו במקרה הטוב פעמיים בשבוע ואז זה לזמן קצר והולכים לישון כי יש לו צבא...

alophind

New member
../images/Emo5.gif קצין... הנה הבעיה שלך...

תחליפי מהר מהר... רצוי טבח או אפסנאי...

open space

New member
אני אומר: לכי על החיובי

אל תאשימי אותו ותגידי לו שזה לא בסדר, אלא דברי על זה שאת רוצה אותו קצת לעצמך ולא תמיד בא לך לחלוק אותו עם עוד אנשים. סך הכל זה לא איזו דרישה מוגזמת ומדאיגה - גם הוא אמור לרצות להיות איתך ביחידות. הכרחי שיידע שזה חשוב לך, אולי הוא לא מודע לזה, במסגרת הזמן הקצוב שעומד לרשותו. אבל אופי השיחה צריך להיות עדין וחיובי ולא תוקפני ומאשים. כמו שאת יודעת, נו

alophind

New member
../images/Emo45.gif ותעשי את הקטע של הבנות שאת

כאילו מלטפת לו את הרגל אבל לא מלטפת... זה משגע בנים... (בגיל הזה ו20 שנה קדימה...)

s h i r k u s h

New member
../images/Emo45.gif

זה בדיוק מה שהתכוונתי לעשות, אם אני אחליט להעיר לו על זה, זה יהיה בצורה עדינה ולא תוקפנית וזה אחד מהדברים שלמדתי מצפייה בקשר של הוריי- למדתי מה לא לעשות...

s h i r k u s h

New member
../images/Emo5.gif

חחח... לא תודה... יש לי את ה- best, באמת בחור מקסים (כשהוא ישן
- סתתתאם!!)

ענתי 10

New member
לדעתי את לא צריכה להתרגש מזה

הבנים לא חושבים כמונו (הבנות). הם חושבים הרבה יותר פשוט. לדעתי הוא לא התכוון לשום דבר רע ופשוט רצה לבלות גם איתך וגם בחברת חברים שלו, ואגב מאוד מאוד חשוב שהזוגיות לא תפגע ביחסים עם חברים. אני חושבת שפשוט הציפיות שלכם לא מתואמות. הוא מזמין אותך לסופ"ש - את חולמת ומצפה לסופ"ש רומנטי, והוא מצידו מזמין אותך להנות בחברתו עם החבר'ה, שזה טוב מאוד בפני עצמו. אז אם זה בא לך בהפתעה או מפריע לך פשוט בפעם הבאה תשאלי - האם הוא מזמין גם את החברים שלו - וכך תדעי לקראת מה את הולכת ולא תפתחי סתם ציפיות.

יש טיפוסים חברותיים שחייבים להיות

מוקפים חברים או לחילופין שהחברים נדבקים אליהם כמו זבובים לדבש והם תמיד עם חברים. הוא כנראה מהסוג הזה אם תרצי להיות אתו תצטרכי להתרגל לזה.

s h i r k u s h

New member
הממ...

זה לא שלא אוהבת את החברים, סה"כ מאוד נהניתי איתם אבל ציפיתי לבלות גם איתו לבד ולא איתם כל הזמן, היינו בקושי שעה לבד. אני לא רוצה לשאול אותו כל פעם אם הוא מזמין גם את החברים, כי זה ייתן לו הרגשה לא נכונה שאני לא אוהבת אותם ולא רוצה שיחשוב ככה כי מאוד אוהבת את החברים אבל פשוט רציתי לבלות גם איתו ולבד.

בטח שלדבר

לא לקטר, לא להתלונן, רק להגיע להבנה משותפת שמעכשיו תתכננו את סוף השבוע מראש כך שלא יהיו אי הבנות לא נעימות לאף אחד מכם. למשל זוג נשוי, כשמזמינים אותנו זה שמדבר עם המזמין אף פעם לא ייתן תשובה במקום לפני שיבדוק אם זה מתאים גם לשני. וגם אתם יכולים לתכנן יחד כך שיהיה מינון נכון בין שנינו לבד לשנינו וכל החבר'ה.

s h i r k u s h

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך מאוד, אבל חשוב להדגיש שאנחנו זוג יחסית חדש (חודשיים סה"כ ביחד) ולא רוצה שיתחיל לחשוב שאני מתנהגת כאילו אנחנו נשואים וכו'.

אשת מים

New member
אולי...

שירקוש , אולי הוא פשוט רוצה להשוויץ בך לפני כל החברים?. אולי הוא מרגיש איתך כל כך חופשי ולכן חושב שמה שנעים וכיף לו יהיה גם לך? או שאולי הוא פשוט לא מרגיש עדין מספיק בטוח להיות איתך אחד על אחד . חכי בסבלנות -משתלם - אל תסיקי מסקנות כל כך מהר .תזרמי . נסי אולי להציע שתבלו יחד סוף שבוע אחד לבדכם. אצלו ,אצלך,במקום נטרלי . בחרי את את המקום וסוג הפעילות אל תתיעצי איתו . תראי מה תגובתו. מה שלא יהיה הרבה הצלחה והרבה סבלנות.

s h i r k u s h

New member
../images/Emo45.gif

סה"כ הכרתי את מרבית החברים שהיו שם, ואין לי בעיה להיות עם החברים- בכיף, למה לא. אבל פשוט נורא רציתי להיות איתו קצת לבד, עד שנפגשים לא חושבת שזאת בקשה כל כך גדולה... אני בספק אם הוא לא מרגיש בטוח לגבי להיות אחד על אחד כי יצאנו המון פעמים רק אנחנו ונורא נהנינו וזה דברים שבעיקר הוא יזם והציע.

למעלה