דילמה

חני ב

New member
דילמה ../images/Emo35.gif

קבלתי עכשיו את השיבוץ של רומי לגן. אז כמה דברים: 1. היא תלך יחד עם השכן שלמעלה, וזה מה שרציתי, למרות שהוא קטן ממנה בשנתון. 2. אני מכירה טוב את הגננת: לימדתי את בנה 3 שנים ואנו ביחסים מצוינים. 3. היא ידועה כמאד קשוחה וכן הסייעת שלה. לא שאני נגד דמות חינוכית קשוחה (ככה אני מגדירה גם את עצמי) אבל בכל-זאת, אלה ילדים בני 3-4. 4. העדפתי גן אחר, עם גננת אחרת שגם אותה אני מכירה. מה אתם מייעצים לי לעשות? להשאיר אותה שם או להגיש ערעור?

לאה_מ

New member
תזכירי לי רגע בת כמה היא? 3 ומשהו?

זה גן טרום-טרום חובה? כמה שנים היא אמורה להיות בגן הזה? האם בשנה הבאה היא שוב תעבור גן או שזה יהיה אותו גן? אני אישית לא אוהבת גננות קשוחות. אני חושבת שחלק מהתפקיד של הגננת זה לתת לילדים חום ואהבה. איכשהו קשיחות לא מסתדר לי עם זה. מצד שני, יש ילדים שמסתדרים מצויין עם כל טיפוס של גננת (ויש לי אחד כזה בבית). עוד נקודה - אם תבקשי להעביר אותה גן - מה הסיכוי שתקבלי העברה דוקא לגן שאת מעדיפה (ולא לגן אחר)? האם בגן הזה יהיו ילדים שהיא מכירה? התשובות, כמובן, בידיך. אני רק מנסה להעלות חלק מהשאלות שאני חושבת שאת צריכה לשאול את עצמך בתהליך הזה.

חני ב

New member
לאה, תודה על ההתיחסות

היא תהיה באוקטובר בת 4. היא תהיה בגן החדש רק שנה, אח"כ היא עוברת לחט"צ. לא יודעת מה קורה אם מערערים, ואני לא מכירה אף ילד בגן אחר באופן אישי, רק את השכן שכאמור הוא ורומי משובצים לאותו הגן.

לאה_מ

New member
אם כך, אולי תערערי ביחד עם השכנה

שלך, במטרה ששניהם יעברו לגן עם הגננת היותר "רכה"? זה נשמע לי האופטימום. אגב, את יודעת ודאי מה יותר חשוב לה - אישיות הגננת או הכרות עם ילדים בגן. גם זה משמעותי.

חני ב

New member
אי אפשר לדעת

אם לא ישבצו אותם (אם נגיש ערעור) בגן אחר שאותו אני ממש לא רוצה. השכנה מעליי מבררת היום עם מחלקת חינוך, האם בערעור אפשר לבקש גן ספציפי, או שהם עוד יכולים לשים בגן אחר לגמרי, או המקסימום, משאירים אותם בגן הנוכחי (אליו הם כבר משובצים)

לאה_מ

New member
אז אולי לפני שאתם רצים לערער

תנסי לברר עוד פרטים על הגננת? אין ילדים שאת סומכת על הדעה של ההורים שלהם שהיו אצלה בגן? לעומר היתה בגיל ממש צעיר (שנתיים וקצת) גננת שנחשבה מאד "קשוחה" וקצת "נבהלתי" כששמו אותו בקבוצה שלה, אבל בסופו של דבר הוא היה קשור אליה מאד, ומסתבר שהיא אמנם לא היתה מחבקת וחמה כמו הגננות האחרות באותו גן, אבל היתה מתייחסת לילדים בכל כך הרבה כבוד, ומדברת אליהם כל כך יפה, שזה מיד קנה את עומר. ובכלל לא היה אכפת לו שלא מחבקים ומנשקים אותו כל היום. אז נסי לשמוע עוד דעות לפני שאת מערערת ערעור עם תוצאות מאד לא בטוחות.

חני ב

New member
לאה, כבר החלטתי!

אני לא מערערת. יש לי אפשרות לבדוק עם הורים שילדם היה אצלה בגן, ואעשה זאת עוד מעט. אבל החלטתי, בעזרתה של חברה שלי, שאמרה ששום דבר לא רע בגננת קשוחה (להיפך) וספרה על בתה שאחרי שנה עם גננת קשוחה (זו לא מילת גנאי) הגן קיבל גננת מאד רכה, שכל הילדים וההורים טיפסו עליה.

לאה_מ

New member
רכה לא אומר שכל הילדים וההורים

"יטפסו" עליה, כמו שקשוחה לא אומר שהיא לא תהיה בנאדם. בקיצור - שמחה שהחלטת ושאת שלמה עם החלטתך. שיהיה בהצלחה בשנה הבאה.

Almost me

New member
תחשבי מה הטוב לילדה שלך

הבן שלי שמאוד אוהב חום הסתדר נהדר בקדם חובה עם גננת קרה (אבל מקסימה) ופרח כשעבר לגן עם גננת חמימה. בעוד אצל אחרים השינוי לא בלט. בפרוש תלוי באופי של הילדה שלך, אם היא חזקה ועצמאית אופי הגננת לא ישנה לה, אם היא חסרת ביטחון וזקוקה לתשומת לב עדיפה גננת חמה.

למעלה