דילמה.

דילמה.../images/Emo12.gif

שלום לכולם! כולנו מודעים לכך שסוגיית הבחירות היא העניין החם ביותר המונח על השולחן. ולאור העובדה הזאת רבות משיחות היום שלנו מקבלות תפנית ולובשות גוון פוליטי. כיוון שזהו המצב רציתי לשתף אותכם במקרה שקרה לי אתמול ולבקש את עצתכם בנושא. אני בת 19 ובשבוע הבא אצטרף למשפחת צה"ל. מאז שרכשתי לעצמי דעה פוליטית (בערך בגיל 14 מכיוון שאני אדם מאוד דעתני) , אני זוכרת שתמכתי באידיאולוגיה של מרצ- ולא כי חונכתי כך בבית. אומנם ההורים שלי מצביעים למערך, אך אינם מרחיקים לכת עד לכדי הצבעה למרצ. אתמול, נפתח נושא באחד מהפורמים החברתיים שבהם אני משתתפפת כאן בתפוז. הנושא היה - "למי אתם מצביעים?" כפי שכל אחד הגיב- כך גם אני. רשמתי "מרצ" ואת נימוק התמיכה בגישה החברתית המדינית והחינוכית. והרי זה פלא, רק אני קיבלתי תגובות נאצה. מכל האנשים בעלי הדעות המגוונות- שחלקן נוטות שמאלה חלקן למרכז וחלקן לימין רק אותי בחרו לשפוט ולהשפיל. תגובות כמו "אז אולי תתחתני עם ערבי " "השמאל הקיצוני הוא כמו לירות לעצמינו ברגל - בגללך אנחנו ניפול" ו "להיות שמאלני זה מתוך טרנדיות חברתית". כמובן שהייתי צריכה להגן על עצמי ולכתוב אלף נימוקים על הלגיטמציה שבבחירה במרצ. אולי אנשים בכלל אינם מודעים שמרצ היא הרבה יותר ממפלגת שמאל שדוגלת במתן שיוויון לערבי ישראל ובעלת גישה הרבה פחות אגרסיבית ואלימה. רוב האנשים בכלל לא יודעים שיש לה גם אג'נדה חברתית וחינוכית. רציתי לשאול אם גם אתם נתקלים לעיתים תכופות בכאלו השמצות. וכיצד אתם מתמודדים עם שד האטימות הזה?

the mnm factor

New member
הו בוודאי

קודם כל, ברוכה הבאה לפורום- שמחתי במידה מסוימת לקרוא את ההודעה שלך, כי נורא הזדהתי. כולנו, אני מניח, נתקלים בתופעות כאלה... חלק נתקלים בה גם פנים אל פנים (בצמתים, בהפגנות). כמובן שאני חש בוז בדיוק כמוך לתפועות האלה... איך מתמודדים? אם אני רואה שהפגיעות באות ממקום של בורות- אני מנסה להסביר ולשכנע בצורה הכי עניינית שאני יכול. אם אני רואה שהפגיעות באות ממקום של רע לב וגועל נפש- אני פשוט נעשה "שמאלני ציני" וצוחק על מי שצוחק עליי. או מתעלם- גם זה טוב. זה הכל. אבל יש כאן אנשים שחוו את זה הרבה יותר פעמים ממני- ובמצבים הרבה פחות נוחים... אולי הם\ן יוכלו לענות בצורה טובה יותר.

ערב רב

New member
לא סתם אנשים לא מכירי את האג'נדה

האזרחית של מרצ, כי בכל ממשלה וממשלה שהיא הייתה חברה בה היא מכרה את האג'נדה החברתית שלה למען "תהליך השלום" (הפעם גם זה לא, אלא "סיום הכיבוש") - הן בממשלת רבין והן בממשלת ברק. הציבור הרחב לא כל כך מטומטם כמו שנדמה לך ויש סיבה טובה מאוד מדוע האג'נדה האזרחית זוהתה עם שינוי ולא עם מרצ, אע"פ ששתיהן דגלו באג'נדה זהה.

ובכן..

כמה נחמד שגם בפורום שמיועד לתומכי מפלגת מרצ יגיע פרובוקטור בעל רצון עז לעורר מהומה ופיצוץ. הדברים שלך הם חסרי כל שחר. יצא לך להתסכל בקמפיין של מרצ?! אולי 80% ממנו מוקדש לעניינים חברתיים- כמו נישואים וגירושים אזרחיים , מתן שכר זהה לגברים ונשים בעלי דרגת עבודה זהה ומתן זכויות והכרה בקהילה ההומולסבית. מה לעשות שבמדינתנו אנו ענייני החוץ לפעמיים מצריכים הפניית כל המשאבים לביטחון. מרצ היא לא מפלגה ש"מוכרת" את עצמה ומוותרת על עקרונותיה! כן- הציבור מטומטם. כי הציבור רואה רק מה שבא לו! וגם אתה בוחר להיות חלק מהציבור האטום הזה. ורחמיי מופנים אלייך! עד מתי תמצא סיפוק בניסיונות עלובים לעורר זעזוע בקרב אנשים שאמונתם וליבם כבר בחרו כיוון. ובעניין שינוי-שינוי בחרה להדגיש אך ורק מגמה חברתית דתית שום דבר מן הביטחון והגשיה המדינית- במבחן האמת היא נכשלה נפלה ונשכחה. ולא עמדה בדבר ממה שהבטיחה.

ערב רב

New member
אז אין בינינו שום וויכוח

אנחנו מסכימים שרוב הקמפיינים של מרצ מופנים לאג'נדה אזרחית שלאחר הבחירות נזנחת משום ש"שבמדינתנו אנו ענייני החוץ לפעמיים מצריכים הפניית כל המשאבים לביטחון". זה בדיוק מה שאמרתי, מרצ מוכרת פעם אחר פעם את האג'נדה האזרחית שלה למען "תהליך השלום/סיום הכיבוש" וזו הסיבה שהבוחרים נטשו אותה לטובת שינוי בבחירות הקודמות ולא חזור אליה גם הפעם. הם אמרו לעצמם שאם כבר אין אף מפלגה שאפשר לסמוך עליה בעניינים אזרחיים, אז הבה נצביע למפלגת השלטון שגם מתכוונת "לסיים את הכיבוש" ולמרצ אכן אין מה להציע להם, גם אבו וילן הודה שהמאבק העיקרי שלמרצ כיום הוא בבריחת הקולות לקדימה.

agamrafa

New member
הנחמה שלי

במקרים כמו שתיארת לעיל אני מתנחם בעובדה הפשוטה שאנחנו צודקים. ובד"כ ההתמודדות האקטיבית שלי היא לבקש מהם לגיטימציה להצביע לאן שהם לא מצביעים. בד"כ היא לא ממש קיימת, וכשכן אז הויכוח רק עלה רמה.

croovy

New member
../images/Emo207.gifאתמול ירקו עליי בפעם הראשונה!

אם זה היה קורה לי מזמן הייתי מתגאה בזה, אבל בגלל שזה קרה אחרי כמעט 3 שנים שאני עומד בצמתים זה נראה לי דווקא סימן שאני מזדקן...

eviv

New member
ציניות והומור

כשאני מקבל תגובות כאלה הפיתרון שמצאתי זה לדבר עם אותם אנשים בצורה צינית והומוריסטית לרוב זה מוריד להם את החזה הנפוח והיהורה ואז אפשר לדבר איתם

למעלה