דילמה של החיים

ran018

New member
דילמה של החיים

שמי רן (שם בדוי), בן 37 ועל פניו סימנתי וי בכל הדברים הרצויים בחברה המודרנית (יש לי דירה, רכב, בעל תואר שני, עבודה טובה ובריא). חי חיים די בורגניים בעיר הגדולה ויש לי רכוש. בפועל אני נווד בנשמתי.חולה על טבע ונופים בחו"ל, אוהב חיי פשטות והרפתקאות במזרח ודרום אמריקה. אוהב מאוד לחלום בהקיץ וליהנות מרוגע ושלווה מול נופים עוצרי נשימה. אף פעם דברים גשמיים לא דברו אלי (דירה יפה, אוכל טוב, מכונית מהירה וכו...) החלום שלי הוא לנדוד ולחיות חיי פשטות וסגפנות במזרח ודרום אמריקה, לחיות חיים שלווים עם אנשים שאמצע באמצע הדרך וכו... הדבר היחיד שעוצר אותי הוא הבן שלי. אני גרוש ויש לי בן בן 6. בעקבות גירושים סוערים, נסעתי שנה שעברה לתאילנד לחודש והמרחק מהבן השפיעו עליו וגם עלי מאוד. האם נגזר עלי, לחיות חיים לא שלי, עד שהבן יהיה בן 18 ? האם לוותר על צורת חיים שלמה רק בגלל הבן ? הנושא מעסיק אותי מאוד ואני נוטה לוותר על חלומותי לעוד 12 שנים. אשמח לשמוע תגובות

דילמה

שלום רן וברוך הבא לפורום.. אני אתחיל בכך שאנסה לכתוב את הדילמה שלך בצורה ברורה יותר.. "אם אני מטפל בילד שלי , אני מוותר על החיים שאני רוצה, אם אני עושה מה שאני רוצה, אני פוגע בילד שלי".. אם זה לא מדויק תקן אותי.. בכל מקרה תענה בבקשה על השאלות 1) האם המחשבה הזו נכונה? 2) האם אתה יכול לדעת בוודאות שהמחשבה נכונה? 3) מי אתה כאשר אתה מאמין למחשבה הזו? 4) אם לא היית מאמין למחשבה הזו.. מי היית אז? אני לא שופט שום דרך.. כל דבר שתבחר זה שלך ..המטרה שלי היא להראות לך אפשרות נוספת להסתכל על הדילמה שלך.. מרבית הדילמות מפתרות מעצמן ברגע שאנו מסתכלים עליהן בצורה אחרת.. אור ואהבה

ran018

New member
אריק שלום

האמת שקשה לי לענות על השאלות שלך, בעיקר בגלל שאני לא מצליח לרדת לעומק הדברים. אבל בכל זאת אנסה: 1. אם אני מטפל בילד שלי......... - אני נוטה להסכים עם המחשבה הזאת. 2. האם אתה יכול לדעת..... ? - אם אני מבין את השאלה שלך נכון, אז התשובה שלי היא חיובית. 3 ו 4 אני אצטרך הסבר נוסף , על מנת שאוכל לענות על השאלות האלו ? למה אתה בדיוק מתכוון בשאלות האלו ? האם היית יכול לסגנן אותם בצורה אחרת ?

אסביר שוב

יש לך מחשבה שעליך לבחור בין לטפל בילד שלך לבין לחיות איך שאתה רוצה ואין אפשרות שלישית.. המטרה היא לחקור את המחשבה הזו.. אמרת שאתה חושב שהיא נכונה..נפלא השאלה הבאה שואלת אותך איך אתה כאשר אתה מאמין למחשבה הזו?.. כלומר מה הדיעה שלך שהמחשבה נכונה גורמת לך לעשות, לחוות,..מה המחיר שאתה משלם על האמונה שלך במחשבה הזו?.. שאלה אחרי זה היא שאלה שמטרתה לגרום לך לחשוב אחרת.. אם לא היית חושב שהמחשבה שלך נכונה.. איך היית נוהג אז?.. מה היית חווה?..דמיין את המצב וראה מה זה עושה לך? שים לב אני לא מתקיף את המחשבה שלך בכלל.. המטרה שלי לאפשר לך לראות אותה קצת אחרת.. תוך כדי זה שאתה מחזיק בה אור ואהבה

למעלה